سرقتای عجیب تهران، باورت نمیشه این چیزا ارزش دزدی داشته باشن ولی دارن!
روزانه اخبار گوناگونی در رسانهها و فضای مجازی از انواع سرقت خرد و کلان منتشر میشود. یک منبع مطلع در مورد بیشترین آمار سرقتهای خرد میگوید.
چند نفر در کوچهای باریک و طویل در صف نان ایستادهاند. ناگهان پسری جوان به همراه همدستش با موتوسیکلت از کنار آنها رد میشود. آن جوان از ترک موتور پیاده و به طرف صف نانوایی میرود. چند ثانیه میایستد و در چشم برهم زدنی موبایل را از دست مردی که گرم صحبت با آن طرف خط است میقاپد و ترک موتور مینشیند و فرار میکند...
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از اعتماد، این روایت فیلم دوربینهای مداربسته کنار نانوایی است. پس از این اتفاق فیلم دوربینهای مداربسته در فضای مجازی منتشر شد و واکنشهای منفی از طرف کاربران به همراه داشت. بعضی کاربران مدعی شدند؛ در صف نانوایی هم امنیت نیست و بعضی دیگر...
روزانه اخبار گوناگونی در رسانهها و فضای مجازی از انواع سرقت خرد و کلان منتشر میشود. یک منبع مطلع در مورد بیشترین آمار سرقتهای خرد میگوید که بیشترین آمار پروندههای مربوط به سرقت «موبایل و لوازم قطعات و محتویات داخل خودروها» است، اما روایت مردم از انواع سرقت خرد متفاوت است. بررسیهای «اعتماد» از مصاحبههای گوناگونی که با افراد مالباخته (زن، مرد، پیر، جوان و شاغل) در چندین نوبت و دوره زمانی مختلف داشته، مشخص کرده؛ اکثر افراد جامعه ما از هر قشری این اتفاق تلخ را تجربه کردهاند یا اگر تجربه نداشتهاند، شاهد ماجرا بودهاند. حتی در برخی موارد مالباختگان ازسوی سارقان مورد خشونت (زورگیری و تهدید با سلاح گرم و سرد) قرار گرفتهاند.
یکی گوشیاش را قاپیدهاند. یکی لباسهای روی بند داخل حیاطشان را سرقت کردهاند. دیگری آینه بغل ماشینش، گردنبند طلایش، وسایل داخل داشبورد ماشینش، سیگار و آدامس داخل دکهاش، کیف پولش، وسایل خانهاش، کیسههای خریدش را دزدیدهاند. در موارد دیگر هم بارها دیده شده که سارقان دریچههای فاضلاب، علایم راهنمایی رانندگی، کابلهای برق و تلفن و... را دزدیدهاند. حتی یکی از خاکسپاران (گورکن) بهشت زهرا به «اعتماد» میگوید؛ به «پایه چوبی گلها» هم رحم نمیکنند و آنها را میدزدند.
پیمانکاران اداره آب و فاضلاب به دنبال دریچههای فاضلاب سرقتی به خلازیر میروند!
طی سه سال گذشته، سرقت از تجهیزات ارتباطی و اینترنتی (کابلهای مسی) جزو پرتکرارترین شکایتها در سامانه 195 ثبت شده است. به طوری که ۱۴ شهریور ماه سال جاری «موسی غضنفرآبادی»، رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد بازنگری در قانون تخفیف مجازات سارقان خرد که شاید منجر به کاهش سرقت تجهیزاتی شود، گفت: «چالش سرقت تجهیزات ارتباطی و اینترنتی هر روز ابعاد جدیدی پیدا میکند و چالشهای زیادی را به شبکه اینترنتی کشور تحمیل میکند. سرقت این تجهیزات در سال گذشته جزو سه عنوان پرتکرار شکایتهای ثبت شده در سامانه ۱۹۵ وزارت ارتباطات هم بوده است. بهای کافوها و کابلهای مسی و ساده بودن تبدیل مسهای سرقتی به پول نقد سبب شده است تا این تجهیزات همواره مورد طمع سارقان باشد.»
اطلاعات جدیدی هم به تازگی در مورد سرقت دریچههای فاضلاب و... شنیده شده که «اعتماد» آن را صددرصد تایید نمیکند، اما این اطلاعات حاکی از این هستند؛ دزدانی که در تهران دریچههای آب و فاضلاب و... را میدزدند به محله «خلازیر» میروند و به مالخران میفروشند. پیمانکاران اداره آب و فاضلاب هم به دنبال این دریچهها به خلازیر میروند تا دوباره آنها را از مالخران خریداری کنند....
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: ۴۰ درصد از سرقتها مربوط به خودرو و لوازم خودروهاست
طبق اخبار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نرخ سرقتهای ثبت شده در سال 1400؛ 50درصد بیشتر از سال 1390 بوده است. به طوری که در سال 1400 به هزار و 75 سرقت بهازای هر 100 هزار نفر حدود «1/1درصد» رسیده، اما در سال 1401 آمار دقیقی درخصوص سرقت منتشر نشده است. فقط دی ماه سال گذشته «اصغر جهانگیر»، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: «سرقت اولین جرم کشور در پنج سال اخیر است و 40درصد از سرقتها مربوط به خودرو و لوازم خودروهاست.» این جرم صرفا با دستگیری سارقان کم یا از بین نمیرود و باید آسیبشناسی و تحلیل شود. «اعتماد» در راستای افزایش این جرم با «احمد بخارایی»، مدیر گروه سیاسی انجمن جامعهشناسی گفتوگو کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید