|

کرونا چه بر سر اتحادیه اروپا می‌آورد؟

شیوع روزافزون بیماری کرونا در اروپا، شکاف‌های سیاسی در قاره سبز را عمیق‌تر کرده و راه برای نفوذ قدرت‌های بیرونی باز کرده است. کشور‌های…

لینک کوتاه کپی شد
شیوع روزافزون بیماری کرونا در اروپا، شکاف‌های سیاسی در قاره سبز را عمیق‌تر کرده و راه برای نفوذ قدرت‌های بیرونی باز کرده است. کشور‌های بزرگ اتحادیه اروپا به رغم آگاهی از چنین شکاف‌هایی از ترمیم آن‌ها عاجزند.
ویروس جدید کرونا، یا همان کووید-۱۹، همچنان در اروپا تاخت و تاز می‌کند و هر روز جان انسان‌های بیشتری را می‌گیرد. روز دوشنبه وزارت بهداشت اسپانیا از ثبت ۸۱۲ فوتی در اثر بیماری کرونا در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. اسپانیا با ثبت بیش از ۸۵ هزار بیمار کرونایی از چین پیشی گرفت. بدین ترتیب، تعداد کلا مبتلایان اسپانیا به ۸۵۱۹۵ نفر و تعداد قربانیان به ۷۳۴۰ تن افزایش یافت. در نتیجه، مقامات اسپانیا، نیز مانند ایتالیا، برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا، تدابیر محدودکننده بیشتری اعمال کردند. ایتالیا از همه کشور‌های اروپایی تلفات بیشتری داده است. قربانیان کرونا در این کشور به بیش از ۱۰ هزار رسید. تعداد مبتلایان نیز به ۱۰۰ نزدیک می‌شود.
به رغم اینکه در حال حاضر تقریبا همه کشور‌های اروپایی درگیر کرونا شده اند، اما مقامات و مردم برخی کشور‌های اتحادیه اروپا، خصوصا ایتالیا، از فقدان همبستگی و همدردی از جانب سایر کشور‌های اتحادیه اروپا گلایه می‌کنند. حدود سه هفته پیش، هنگامی که کرونا تازه در ایتالیا داشت اوج می‌گرفت، موریزیو ماساری، سفیر ایتالیا در اتحادیه اروپا، از تاخیر این اتحادیه در کمک به کشورش انتقاد کرد. وی طی یادداشتی در نشریه پالیتیکو خواستار تضمین صادرات تجهیزات پزشکی از سوی اتحادیه اروپا شد. وی نوشت: «ایتالیا به منظور تامین تجهیزات پزشکی برای محافظت فردی، از قبل خواستار فعال سازی سازوکار محافظت غیرنظامی اتحادیه اروپا شده بود. اما متاسفانه حتی یک کشور اتحادیه اروپا هم به درخواست کمیسیون پاسخ نداد. فقط چین به شکل دوجانبه پاسخ داد. قطعا این علامت خوبی برای همبستگی اروپایی نیست.»
قدرت نرم چین و روسیه

فرانسه و آلمان، از جمله کشور‌های اتحادیه اروپا بودند که صادرات تجهیزات محافظت کننده پزشکی را محدود کرده اند. در مقابل، چین و روسیه سخاوتمندانه به ایتالیا کمک کردند. چین ۱۰۰۰ دستگاه تنفسی، دو میلیون ماسک، ۲۰ هزار لباس محافظت کننده و تجهیزات دیگر را برای فروش به ایتالیا پیشنهاد کرده است. همچنین مقامات بهداشتی چین به ایتالیا سفر کردند.

وزارت دفاع روسیه نیز با چند هواپیما، علاوه بر ارسال کمک‌های پزشکی، تیم‌هایی از ویروس‌شناسان به ایتالیا اعزام کرد. امری که وجهه روسیه را در ایتالیا بهبود بخشید.
کمک‌های روسیه و چین به ایتالیا در شرایطی صورت گرفت که شکاف‌های سیاسی در این اتحادیه بر سر مدیریت بحران کرونا بیشتر شده است. کشور‌های اروپایی در حال بررسی طرح‌هایی برای کاهش اثرات اقتصادی کرونا هستند. آلمان از توقعات و انتظارات غیرمنطقی اعضای اتحادیه اروپا هشدار داده، ولی ایتالیا همچنان از کشور‌های بزرگ اتحادیه مانند آلمان و فرانسه در خواست کمک می‌کند.
پیش‌تر اتحادیه اروپا، روسیه را به پخش اطلاعات گمراه کننده و رعب‌افکن درباره ویروس کرونا در اروپا متهم کرده بود. اتهامی که البته از سوی روسیه رد شده است. اما این اتهام زنی مانع از این نشد که برخی شهروندان ایتالیا، پرچم روسیه را جایگزین پرچم اتحادیه اروپا کنند.
در روز‌های اخیر، به موازات انتقاد از اتحادیه اروپا، موجی از تمجید از روسیه و چین در ایتالیا به راه افتاده است. برخی شهروندان، با پخش سرود ملی ایتالیا، پرچم اتحادیه اروپا را آتش زدند و در برخی موارد، آن را پایین کشیده و پرچم‌های روسیه یا چین را به جای آن برافراشته اند. امری که صدای مقامات فرانسه را درآورد.
امیلی دو مونشالان، وزیر امور اروپایی فرانسه، ضمن انتقاد از تبلیغات روسیه و چین، درباره تبعات منفی کرونا بر اتحادیه اروپا هشدار داد. وی در گفتگویی با چند رسانه فرانسوی از جمله روزنامه لوموند، گفت: «نمی توان از همبستگی به عنوان ابزار استفاده کرد… گاهی وقت‌ها، تبلیغ کردن و نشان دادن تصاویر قشنگ و سوء استفاده از آنچه اتفاق می‌افتد، آسان است… من درباره روسیه و چین صحبت می‌کنم.»
مونشالان از چین و روسیه خواسته است که از کمک‌های‌شان در زمینه کرونا، استفاده تبلیغاتی انجام ندهند.
ایمانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، برای دلجویی از ایتالیایی‌ها با سه روزنامه بزرگ ایتالیایی -لارپوبلیکا، کوری‌یرا دلاسرا و لاستامپا- گفتگو کرد و گفت فرانسه در کنار ایتالیاست. ماکرون تصریح کرد: «درباره کمک چین یا روسیه صحبت‌های زیادی می‌شود، اما چرا نمی‌گوییم که فرانسه و آلمان دو میلیون ماسک و ده‌ها هزار گان به ایتالیا تحویل داده اند؟ این کافی نیست، اما این فقط آغاز کار است. ما نباید به خودمان اجازه دهیم، توسط آنچه شرکا یا رقبای بین المللی‌مان می‌گویند، مسموم شویم.»
ماکرون ضمن دفاع از وحدت اروپا، افزود: «آنچه مرا نگران می‌کند، بیماری هر انسانی است. اگر ما همبستگی نشان ندهیم، ایتالیا، اسپانیا و دیگران به شرکای اروپایی‌شان خواهند گفت: وقتی ما در خط مقدم بودیم، شما کجا بودید؟ این اروپای خودخواه و متفرق را نمی‌خواهم.»
کرونا تیشه به ریشه
"اروپای زشت"
تحرک ماکرون زمانی اتفاق افتاد که در رسانه‌های ایتالیا، انتقادات تندی از اتحادیه اروپا بیان شد. بعد از اینکه کشور‌های بزرگ، از جمله آلمان، با درخواست کمک مالی چند کشور اروپایی منجلمه ایتالیا، موافقت نکردند، روزنامه‌های ایتالیا به تندی از اروپا انتقاد کردند. روزنامه لارپوبلیکا در تیتری نوشت: «اروپای زشت»
جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا، طی نشستی که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، از سران اروپا خواست که سازوکار‌های مالی جدیدی برای مدیریت تبعات اقتصادی کرونا طراحی کنند که واقعا منبطق با جنگ باشد. اما با درخواست وی موافقت نشد. در مقابل، سران اروپایی به وزرای دارایی اروپایی دو هفته مهلت دادند که گزینه‌هایی را تدوین کنند.
روزنامه کوری‌یرا دلاسرا نوشته که کونته از سران اروپا دو چیز خواست: وحدت و اقدام سریع. اما هیچ کدام را به دست نیاورد. این روزنامه گفت: «اگر اروپا، توافق نمی‌کند، پروژه اروپایی تمام شده است.»
به گزارش الجزیره، کونته به تازگی هشدار داده که اگر اتحادیه اروپا در مقابله با کرونا گزینه‌های دردناکی را انتخاب کند، ممکن است علت وجودی خود را از دست بدهد. نخست وزیر ایتالیا با بیان اینکه در جلسه پنج شنبه گذشته شورای اروپا با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، درگیری شدید لفظی داشته است، گفت: «باید از اتخاذ گزینه‌های فاجعه بار در اروپا پرهیز کنیم. اگر اروپا ثابت نکند که در سطح این چالش بی سابقه است، بلوک اروپا ممکن است در چشم شهروندانش علت وجودی‌اش را از دست دهد.»
برخی سیاستمداران ایتالیایی حتی خواستار خروج ایتالیا از اتحادیه اروپا شدند. ماتئو سالوینی، نخست وزیر سابق ایتالیا، در توئیتی نوشت: «اول، بگذارید ویروس را شکست دهیم، سپس دوباره درباره اروپا فکر کنید؛ و در صورت لزوم، (با اتحادیه اروپا) خداحافظی کنید، حتی بدون تشکر کردن از آن.»
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، اخیرا در جلسه‌ای با رهبران اروپایی، هشدار داده است که «پروژه اروپایی» در خطر است. خصوصا که حالا برخی گروه ها، از شکاف شمال - جنوب اروپا سخن می‌گویند. کرونا ممکن است به فروپاشی اتحادیه اروپا منجر نشود، اما قطعا شکاف‌های درونی آن را بیش از پیش نشان داد.
منبع: فرارو

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی