|

آیا بدون احراز هویت می‌توانیم ارز دیجیتال بخریم؟

قطعاً با کمی فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و تعامل با صرافی‌های داخلی و خارجی متوجه موضوعی با نام احراز هویت در صرافی مورد نظر شده‌اید.

لینک کوتاه کپی شد

قطعاً با کمی فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال و تعامل با صرافی‌های داخلی و خارجی متوجه موضوعی با نام احراز هویت در صرافی مورد نظر شده‌اید. احراز هویت یا KYC شامل فرایندی بوده که هدف آن جلوگیری از اقدامات مجرمانه و افزایش امنیت کلی سیستم و کاربران است. در این مطلب قصد داریم تا اشاره‌ای به موضوع فعالیت در صرافی‌های داخلی و خارجی با احراز هویت داشته باشیم و معایب و مزایای این مقوله را بررسی کنیم. در کنار این موضوع پاسخی به این سوال خواهیم داشت که آیا واقعاً امکان خرید ارزهای دیجیتال بدون نیاز به احراز هویت وجود دارد یا خیر، پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

b900a78c-ec89-4dee-b5db-adf5466b1742

فرایند احراز هویت در صرافی‌ ارزهای دیجیتال چیست؟

احراز هویت یا به عبارت دقیق‌تر فرایند شناخت مشتری شامل یک سری روش‌ها است که یک صرافی به منظور شناخت و تأیید هویت مشتریانش از آن‌ها استفاده می‌کند. KYC که اختصار عبارت Know Your Customer است به موسسه مالی مربوطه کمک می‌کند تا احتمال ارتکاب فعالیت‌های مجرمانه توسط کاربر مورد نظر را بررسی کند. این موضوع در بسیاری از صرافی‌های بین‌المللی که ملزم به رعایت مقررات جهانی مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم هستند دیده می‌شود.

شاید کنجکاو شده باشید که ارتباط بین مسائل مربوط به پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم با بازار ارزهای دیجیتال چیست. در پاسخ باید گفت که یکی از ویژگی‌های پایه‌ای و منحصر به فرد ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بودن، عدم وابستگی و تسهیل فرایند تراکنش‌های مالی است. با وجود تمامی این مزایا، وجود چنین ساختاری می‌توان منجر به ایجاد بستری مناسب برای فعالیت‌های پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم شود.

آیا کاربران ملزم به احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال هستند؟

 

7603a082-ac08-4aaa-b4e4-e83c1dbd4541

این موضوع را می‌توان در دو سطح صرافی‌های خارجی و داخلی بررسی کرد. اگر مدتی در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشید موضوع اجبار صرافی بایننس برای احراز هویت کاربرانش در این صرافی را به یاد می‌آورید. به دلیل عدم امکان احراز هویت توسط کاربران ایرانی در این صرافی بسیاری از کاربران مجبور به کوچ اجباری از این صرافی معتبر به سایر صرافی‌های خارجی شدند. از دلایل اجباری شدن فرایند احراز هویت در صرافی‌های خارجی می‌توان به قوانین سفت و سخت دولت‌ها در زمینه مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم دانست که در نهایت این صرافی‌ها را ملزم به احراز هویت کاربران خود می‌کند.

این وضعیت تا حدودی در مورد صرافی‌های داخلی نیز صادق بوده و اکثر صرافی‌های داخلی به منظور رعایت قوانین مرتبط با مقابله با پول‌شویی اقدام به احراز هویت کاربران خود می‌کنند. با اینکه سطوح متفاوتی از احراز هویت در صرافی‌های داخلی وجود دارد اما به طور کلی اکثر صرافی‌های داخلی اطلاعاتی نظیر کد ملی، شماره تلفن ثابت و همراه، آدرس محل سکونت، تصویر عکس سلفی با کارت ملی و... را از کاربر خود مطالبه می‌کنند. لازم به ذکر است که صرافی ایکس پی اکسچنج با معرفی فرآیند احراز هویت خودکار امکان احراز هویت زیر یک دقیقه را برای شما فراهم کرده است تا بدون نیاز به ارسال تصویر سلفی به همراه دست نوشته در محیطی امن و کاربرپسند به معامله در بازار ارزهای دیجیتال بپردازید.

مزایا و معایب احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال

با در نظر گرفتن موضوعاتی که در ابتدا در مورد آن‌ها صحبت کردیم، فرآیند احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال می‌تواند شامل معایب و مزایایی باشد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مزایای وجود احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال

افزایش شفافیت در معاملات و ایجاد اعتماد: پیشینه بازار ارزهای دیجیتال مملو از سرقت‌هایی است که طی آن دارایی‌های کاربران از کیف پول صرافی به سرقت رفته‌اند. وجود احراز هویت به صرافی این امکان را می‌دهد تا به پایش وضعیت کاربران خود بپردازد و در صورت بروز یک مشکل امنیتی با سرعت بیشتری اقدام به مسدود کردن حساب‌های مشکوک به فعالیت‌های مجرمانه کند. همچنین فرآیند احراز هویت با افزایش شفافیت و اعتماد در فرآیند‌های صرافی‌ها این اطمینان خاطر را به کاربر می‌دهد که دارایی‌های آن‌ها با ضریب امنیت بالایی نگهداری می‌شوند.

کاهش احتمال کلاه‌برداری و پول‌شویی: همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد فرآیند احراز هویت تأثیر بسزایی در مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم دارد. آمارها نشان می‌دهد که میزان زیادی از پول طی سال‌های اخیر توسط ارزهای دیجیتال پول‌شویی شده است و همین موضوع اهمیت پروسه احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال را بیش از پیش می‌کند.

کمک به ثبات بازار ارزهای دیجیتال: انجام امور مجرمانه که شامل تراکنش‌های انجام شده توسط افراد مشکوک با هویتی نامشخص هستند می‌تواند حس بی‌اعتمادی به بازار را ایجاد کنند. فرآیند‌های احراز هویت کمک می‌کنند تا با پیگیری دقیق‌تر اشخاص و تراکنش‌ها اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار جلب شود.

معایب وجود فرآیند احراز هویت در صرافی‌های ارزهای دیجیتال

f42cf059-110a-4811-9658-8420dd0eb59b

ایجاد مشکل در فعالیت کاربران مناطق خاص: یکی از بهترین مثال‌ها در این مورد موضوع مرتبط با تعامل صرافی بایننس با کاربران ایرانی است. فعال شدن فرآیند احراز هویت موجب شد تا دست کاربران ایرانی که تحت تحریم‌های سخت‌گیرانه قرار دارند از فعالیت در صرافی بایننس کوتاه بماند.

امنیت اطلاعات: فرآیند احراز هویت شامل دریافت اطلاعات حیاتی و حساس از کاربران است و در نتیجه امکان هک شدن و سرقت این اطلاعات از صرافی‌ها وجود دارد.

تلاقی احراز هویت با روح بازار ارزهای دیجیتال: ارزهای دیجیتال با شعار تمرکززدایی پا به عرصه وجود گذاشتند و فرآیند احراز هویت با متمرکز کردن کل پروسه با روح بازار ارزهای دیجیتال منافات دارد.

کلام پایانی

همان‌طور که اشاره شد احراز هویت یکی از موضوعاتی است که به دلیل وجود قوانین مبارزه با پول‌شویی و مقابله با تروریسم در اکثر صرافی‌ها اجباری شده است. با اینکه احراز هویت با ذات ارزهای دیجیتال یعنی تمرکززدایی سازگار نیست اما در هر صورت اقدامی است که با آوردن اعتماد و شفاف‌سازی در بازار می‌تواند امنیت دارایی‌های کاربران را تا حد زیادی تأمین کند. فرایند احراز هویت شامل حال صرافی‌های داخلی نیز می‌شود و تقریباً تمامی صرافی‌های داخلی سطوح مختلفی از احراز هویت را از کاربران خود مطالبه می‌کنند. صرافی ایکس پی اکسچنج از جمله صرافی‌های آنلاین ارزهای دیجیتال داخلی است که در کنار فراهم نمودن فرآیند احراز هویت برای حفظ امنیت کاربرانش این فرایند را تسهیل کرده تا هر کاربر بتواند طی مدت زمان یک دقیقه توسط احراز هویت خودکار به فعالیت خود در بازار ارزهای دیجیتال بپردازد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی