|

چرا و چگونه قیمت پسته میلیونی شد؟

در حالی مسئولان قیمت یک میلیونی پسته را رد می‌کنند که برخی از برندها پسته را با قیمت حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

لینک کوتاه کپی شد

با وجود اینکه کمتر از یک ماه به آغاز تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ باقی مانده، صدر بسیاری از اخبار را قیمت انواع کالاهای اساسی و مصرفی در بر گرفته است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از اقتصاد100، در روزهایی که جهش قیمت دلار به صورت دقیقه‌ای افزایش می‌یابد، قیمت میلیونی پسته میلیونی نیز چند روزی است که نظر مردم را جلب کرده است. البته مردم به مانند گذشته با توجه به قیمت دلار ۵۰ هزار تومانی، گوشت ۳۷۰ هزار تومانی، سکه ۳۰ میلیون تومانی، خودروهای میلیاردی داخلی و … از «قیمت پسته یک میلیون تومانی» تعجب نکردند.

بر اساس جدیدترین قیمتی که از قیمت پسته اعلام شده در حال حاضر گران‌ترین نوع پسته موجود در بازار پسته اکبری است. قیمت پسته درجه یک اکبری حدود ۷۹۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان و ارزان‌ترین آن حدود ۴۰۰ هزار تومان اعلام شده است.

اما قیمت پسته اکبری توسط برخی برندهای نام‌آشنا به صورت اینترنتی و فروشگاهی بین یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تا یک میلیون ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رود. موضوعی که مسئولان آن را تکذیب می‌کنند و می‌گویند این پسته از نوع صادراتی است و مشتریان آن کمتر از ۵ درصد است.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که پسته‌های غیرصادراتی موجود در بازار نیز نرخ نیم میلیونی را رد کرده است و پسته با قیمت‌های پایین‌تر نیز از کیفیت خوبی برای خرید برخوردار نیستند و به اصطلاح پسته کهنه محسوب می‌شوند.

چرا پسته میلیونی شد؟

البته محمد صالحی، رئیس هیات مدیره انجمن پسته در واکنش به این رقم قیمت پسته به مردم توصیه کرده که از پسته ریز استفاده کنند که قیمت آن پایین‌تر است. او به گسترش‌نیوز گفته است: تفاوت پسته مرغوب در درشت بودن و ریز بودن آن است و در کیفیت آن فرقی با هم ندارد. این‌طور نیست که پسته ریز نامرغوب باشد. افرادی که می خواهند پسته درشت و مرغوب داشته باشند هزینه بیشتری هم پرداخت می‌کنند. در بازار خشکبار، پسته ۴۰۰ هزار تومانی هم وجود دارد اما سایز آن کمی ریزتر است. حتی خودمان هم بیشتر از پسته های ریز استفاده می کنیم.

تولیدکنندگان و فعالان بازار پسته، قیمت پسته را به دلیل اینکه محصولی صادراتی است وابسته به دلار عنوان می‌کنند این در حالیست که این محصول تولید داخل است. در واقع پسته یک محصول داخلی است و واردات آن به کشور انجام نمی‌شود ولی با توجه به اینکه حجم زیادی از پسته ایران صادر می‌شود نرخ ارز بر روی قیمت این محصول تاثیر مستقیم دارد.

از سوی دیگر آمارها گویای آن است که بازار صادراتی پسته نیز چند سالی است که روند مناسب را طی نمی‌کند. استناد به آمار گمرک نشان می‌دهد که ارزش دلاری صادرات پسته ایران در ۱۰ ماه نخست جاری ۳۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار اعلام بود کهدر مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰حدود ۶۱ درصد کمتر شده است.

آمار گمرک نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه سال جاری، مشتریان پسته ایران هم ۲۰کشور کمتر شده است. گفتنی است که ایران در سال گذشته به ۷۲ کشور پسته صادر کرده بود در حالیکه در سال ۱۴۰۱، ۵۲ کشور از ایران پسته خریدند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی