|

شرایط مهاجرت و تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

تحصیل در خارج از کشور – به‌خصوص در کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند کانادا - همواره یکی از اهداف مهم برخی از دانشجویان ایرانی است.

لینک کوتاه کپی شد

تحصیل در خارج از کشور – به‌خصوص در کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند کانادا - همواره یکی از اهداف مهم برخی از دانشجویان ایرانی است. کانادا به‌دلیل داشتن دانشگاه‌های معتبر، سطح علمی بالا، آیندهٔ کاری فوق‌العاده و اقتصاد پیشرو جزء مقاصد تحصیلی محبوب داوطلبان است. یکی از اصلی‌ترین اقدامات پیش از مهاجرت تحصیلی کسب اطلاعات کامل و پس از آن بررسی تمامی جوانب و شرایط آن است.

اگر شما نیز به فکر تحصیل در دانشگاه‌های کانادا هستید، در این مطلب همراه ما باشید تا مراحل آن را باهم بررسی کنیم.

مهاجرت تحصیلی به کانادا

پیش‌نیازهای لازم جهت شروع فرآیند مهاجرت تحصیلی به کانادا

مهاجرت تحصیلی به کانادا شرایط و پیش‌نیازهای خاص خود را دارد که تمامی متقاضیان قبل از شروع هر کاری باید آن‌ها را بررسی کنند؛ زیرا در صورتی که افراد هر یک از این شرایط اصلی را نداشته باشند، ممکن است با درخواست‌شان موافقت نشود.

این شرایط اصلی عبارتند از:

اخذ DLI: DLI یکی از اصلی‌ترین شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه‌های کانادا و مراکز علمی آن است. پس از دریافت پذیرش و ثبت‌نام در یکی از دانشگاه‌های معتبر کانادا، یک نامۀ تاییدیه با نام DLI برای شما صادر می‌شود.

اثبات تمکن مالی: برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، باید ثابت کنید که توانایی تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل خود در این کشور را خواهید داشت.

داشتن مدرک زبان: تمامی درخواست‌کنندگان تحصیل در کانادا باید از طریق شرکت‌کردن در آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی‌ (آیلتس، تافل و دولینگو) یا فرانسوی، تسلط خود را در یکی از این زبان‌ها اثبات کنند.

نداشتن سوء سابقه: تمامی متقاضیان باید ثابت کنند که هیچ‌گونه سوء سابقۀ کیفری ندارند و به قوانین پایبند خواهند بود.

اثبات بازگشت به کشور مبدا: در نهایت داوطلبان باید افسر ادارۀ مهاجرت را قانع کنند که پس از پایان دورۀ تحصیلی خود در کانادا به کشور مبدا بازخواهند گشت.

۳ گام مهم برای اخذ ویزای تحصیلی و مهاجرت به کانادا

حال که با شرایط اساسی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا آشنا شدید، بهتر است مراحل این‌کار را نیز بررسی کنیم.

۱) بررسی و انتخاب دانشگاه

در قدم اول باید دانشگاه‌های کانادا را بررسی کرده و با توجه به رشتۀ تحصیلی، مقطع و دیگر شرایط لازم، برای اپلای اقدام کنید. پس از اخذ پذیرش از دانشگاه‌های این کشور، می‌توانید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید.

۲) دریافت ویزای تحصیلی

برای دریافت ویزای تحصیلی لازم است مدارک مختلفی مانند نامۀ پذیرش دانشگاه، مدارک هویتی، مدارک تحصیلی و ... را برای دانشگاه تهیه و ارسال کنید. پس از ارائهٔ مدارک، باید تا اعلام نتیجهٔ درخواست ویزا منتظر بمانید. در صورت موافقت با درخواست شما، می‌توانید در زمان اعلام‌شده برای پیکاپ (دریافت) ویزای خود اقدام کنید؛ اما اگر با درخواست‌تان موافقت نشد، باید بعد از مشورت با یک وکیل مهاجرت مجرب، برای درخواست بررسی مجدد اقدام کنید.

۳) سفر به کانادا

پس از انجام تمامی مراحل کافی است که بلیت سفر خود را تهیه کنید و برای رفتن به کانادا آماده شوید.

 

تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

بهترین دانشگاه‌های کانادا برای مهاجرت ایرانیان

کشور کانادا دارای دانشگاه‌های تراز اول زیادی در شهرها و استان‌های خود است که بسیاری از آن‌ها رتبهٔ عملی معتبری در جهان دارند. همین موضوع موجب شده است که انتخاب دانشگاه برای داوطلبان امری دشوار شود. بنابراین بهتر است با لیست برترین دانشگاه‌های این کشور آشنا شوید.

در جدول زیر نام هریک از موسسات به همراه رتبه در کانادا و جهان قابل مشاهده است:

نام دانشگاه

رتبه در کانادا

رتبه جهانی

دانشگاه تورنتو

۱

۲۶

دانشگاه مک گیل

۲

۲۷

دانشگاه بریتیش کلمبیا

۳

۴۶

دانشگاه مونترال

۴

۱۱۱

دانشگاه آلبرتا

۵

۱۲۶

دانشگاه مک مستر

۶

۱۴۰

دانشگاه واترلو

۷

۱۴۹

دانشگاه وسترن

۸

۱۸۵

دانشگاه کلگری

۹

۱۹۰

دانشگاه اتاوا

۱۰

۲۳۰

شرایط و مدارک لازم جهت اخذ بورسیه تحصیلی کانادا

تحصیل در دانشگاه‌های کانادا هزینۀ زیادی دارد و اکثر افراد برای جبران بخشی از هزینه‌های خود ترجیح می‌دهند از بورسیه‌های تحصیلی استفاده کنند. از آن‌جا که رقابت برای دریافت بورسیه تحصیلی کانادا در تمامی مقاطع بسیار زیاد است، دانشجویان باید شرایط خاصی را برای دریافت آن برآورده کنند. اگرچه این شرایط برای متقاضیان مقاطع و مراکز علمی مختلف متفاوت است، اما برخی از آن‌ها در همۀ دانشگاه‌ها یکسان است.

 مهم‌ترین شرط برای دریافت بورسیۀ تحصیلی کانادا، داشتن سوابق علمی معتبر است. همچنین، دانشجویانی که مدرک زبان با نمرهٔ بالاتری داشته باشند، شانس بیشتری برای دریافت بورسیه خواهند داشت.

مدارک موردنیاز برای دریافت بورسیه تحصیلی کانادا عبارتند از:

  • انگیزه‌نامه؛
  • توصیه‌نامه؛
  • ارائهٔ مقالات معتبر در مجله‌های بین‌المللی؛
  • مدرک زبان؛
  • مدارک تحصیلی؛

نکات مهم در فرآیند مهاجرت تحصیلی و درخواست بورسیه تحصیلی کانادا

برای این‌که احتمال موفقیت خود را در این پروسه افزایش دهید، بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • در هنگام انتخاب رشته و دانشگاه برای تحصیل دقت کنید که رشتۀ موردنظر شما با آخرین مدرک تحصیلی و سوابق کاری‌تان مرتبط باشد.
  • پیش از ارسال مدارک حتما چندین بار تمامی آن‌ها را بررسی کرده و از کامل‌بودن همهٔ مدارک مطمئن شوید.
  • از آن‌جا که اقناع افسر پرونده برای بازگشت متقاضی به کشور مبدا پس از پایان تحصیل بسیار مهم است، دلایل قانع کننده‌ای‌ (مانند داشتن کسب‌وکار یا ارتباطات گستردهٔ خانوادگی) را در درخواست خود مطرح کنید.
  • هرگونه گپ تحصیلی یا وقفه در رزومهٔ تحصیلی خود را شرح بدهید و آن را توجیه کنید.

بورسیه تحصیلی کانادا

فرآیند مهاجرت تحصیلی به کانادا از انتخاب دانشگاه تا سفر به این کشور دشواری‌های خاصی را در پی دارد؛ به همین دلیل متقاضیان باید به تمامی امور مربوط به آن تسلط داشته باشند تا زمان و هزینۀ‌شان هدر نرود. با این وجود بسیاری از درخواست‌کنندگان زمان کافی برای بررسی همهٔ جوانب را نداشته یا به هردلیلی بر این روند تسلط ندارند. در این شرایط یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی در روند مهاجرت تحصیلی مشورت با وکلای معتبر و باتجربه است.

آکادمی اپلای یکی از موسسات معتبر مهاجرتی است که با در اختیار داشتن وکلای مهاجرتی مجرب در این مسیر دشوار به افراد کمک می‌کند.

کلام آخر

تحصیل در کانادا یک رویای بزرگ برای برخی از دانشجویان است که با انتخاب راه درست می‌تواند به یک واقعیت شیرین تبدیل شود. با این وجود مسیر مهاجرت تحصیلی به کانادا دشواری‌های خاص خود را دارد که با کسب اطلاعات پیرامون آن می‌توان با سختی‌های آن مقابله کرد. در صورتی که شما نیز قصد دریافت بورسیه تحصیلی کانادا یا تحصیل در این کشور را دارید، می‌توانید با دریافت مشاوره از وکلای مورداعتماد در آکادمی اپلای این مسیر را برای خود هموارتر کنید.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها