|

تغییری مهم در شرایط کسب بالاترین رتبه قانون رتبه‌بندی معلمان

در قانون رتبه بندی معلمان برای رسیدن به بالاترین رتبه یعنی رتبه استاد معلم حداقل سابقه کار لازم کاهش یافته است.

لینک کوتاه کپی شد

سابقه کار لازم برای رتبه استاد معلم در قانون رتبه بندی معلمان برای رسیدن به بالاترین رتبه یعنی رتبه استاد معلم حداقل سابقه کار لازم کاهش یافته است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از عرشه آنلاین؛ رتبه بندی معلمان یکی از طرح هایی است که معلمان سال در انتظار اجرای آن بودند. رتبه بندی معلمان سرانجام در سال 1400 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و به صورت قانون درآمد. رتبه بندی معلمان ضمن ارج نهادن به جایگاه و تلاش معلمان موجب افزایش حقوق آنها نیز می شود. آیین نامه رتبه بندی معلمان نیز تدوین شده و باید در هیات دولت تصویب شود. رتبه بندی معلمان از ابتدای مهر ماه 1400 در نظر گرفته شده و از این تاریخ برای معلمان محاسبه خواهد شد.

بالاترین رتبه در نظر گرفته شده برای معلمان در نظام رتبه بندی، استاد معلم است. در لایحه رتبه بندی معلمان سابقه کار لازم برای رسیدن به رتبه استاد معلم حداقل 26 سال در نظر گرفته شده بود. اما در قانون نهایی رتبه بندی معلمان حداقل سابقه کار لازم برای رسیدن به رتبه استاد معلم با کاهش چشمگیر 5 ساله به 21 سال رسیده است.

همان‌طور که آیین‌نامه تدوین‌شده آموزش و پرورش نشان می‌دهد، معیارهای عمومی نظیر داشتن روحیه جهادی و تحول‌گرایی، رعایت حجاب و پوشش اسلامی، انگیزه معلمی، رفتار احترام‌آمیز با دانش‌آموزان و اولیا، تعهد سازمانی و... با 300 امتیاز تأثیر بسزایی در افزایش رتبه معلمان دارد، بعد از آن هم شایستگی‌های تخصصی همچون مدرک تحصیلی با حداکثر 75 امتیاز، پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد با حداکثر امتیاز 30، تألیف کتاب و مقاله با حداکثر امتیاز 20 و... قرار می‌گیرد.

با وجود تمام بحث و بررسی‌هایی که بر سر نحوه، زمان و چگونگی اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان وجود داشت، نسخه نهایی از آیین‌نامه اجرایی رتبه بندی معلمان عوامل مؤثر در این کار را شامل شایستگی عمومی، تخصصی، حرفه‌ای و تجربه در نظر گرفته است.

صادق ستاری‌فر در اصفهان درباره تبیین استقرار نظام رتبه‌بندی معلمان گفت: رتبه‌بندی معلمان از دهه ۷۰همواره مطرح بوده ، و این موضوع همواره در میان صاحب‌نظران حوزه تعلیم و تربیت با هدف اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر شایستگی‌هایی که تعریف شد و رضایتمندی شغلی معلمین ، افزایش کیفیت آموزشی و پرورشی و ارتقای نظام تعلیم و تربیت مطرح شده است.

وی گفت: این موضوع تا آنجا ادامه پیدا کرد که در نهایت در قانون ششم توسعه، مجلس دولت را مکلف به تدوین نظام رتبه‌بندی معلمان کرد که دولت‌ دوازدهم به آن عمل نکرد تا در واپسین روزهای دولت وقت، لایحه‌ای تحت این عنوان به مجلس تقدیم شد که مرکز پژوهش‌های مجلس در آن زمان ایرادات متعددی را به آن وارد کرد.

به گفته محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش مجلس، رتبه‌بندی معلمان 40 هزار میلیارد تومان اعتبار دارد که 25 هزار میلیارد تومان اعتبار برای سال 1401 و برای مابه‌التفاوت سال 1400، 13 هزار و 800 میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق مصوب شد و هیچ مشکلی در تأمین بودجه وجود ندارد.

به گفته او در قانون بودجه 1401 حداقل دریافتی حقوق بگیران 5 میلیون و 600 هزار تومان تعیین شده است، میانگین دریافتی معلمان در رتبه‌بندی برای پایین‌ترین رتبه یک میلیون و 560 هزار تومان و برای بالاترین رتبه 6 میلیون و 500 هزار تومان است بنابراین کف حقوق معلمان 7 میلیون و 60 هزار تومان خواهد بود.

همچنین میانگین دریافتی معلمان درسال 1400، 7 میلیون و 200 هزار تومان است و میانگین رتبه‌بندی درسال 1401، 3 میلیون تومان خواهد بود.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در این خصوص گفت: همه معلمان رسمی، پیمانی و افرادی که حکم معلمی دارند اما در ادارات آموزش و پرورش خدمت می‌کنند و همچنین معلمان غیررسمی که احکام استخدامی دارند، شامل رتبه بندی خواهند شد اما این قانون شامل معلمان بازنشسته نخواهد شد.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص جزئیات رتبه بندی معلمان ، گفت: مقداری از لذت رتبه بندی معلمان کم شد به این دلیل که این طرح طول کشید. اما بالاخره اکنون این مژده توسط مجلس و دولت داده شد و شورای نگهبان نیز آن را تائید کرد و به زودی از سوی رئیس مجلس به دولت و بعد به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.

وی بیان کرد: تمام هم و غم ما ارتقای جایگاه معلم است؛ برای کیفیت‌بخشی به آموزش، باید این رتبه را بدهیم و آموزش‌های لازم ارائه شود تا در طول سال جایگاه معلمان مشخص شود.

احمدی‌لاشکی افزود: در این رتبه بندی، معلمان به پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم خواهند شد.

وی افزود: در حال تشکیل هیات ممیزه هستیم و آیین‌نامه رتبه بندی معلمان را با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور اداری و نمایندگان مجلس تنظیم خواهیم کرد و پس از تصویب، توسط دولت ابلاغ خواهد شد و در نهایت بر اساس رتبه‌ها، معلمان بر اساس امتیازات رتبه‌بندی خواهند شد.

قاسم احمدی‌لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه آیا در رتبه بندی معلمان برای برخی معلمان امتیازات ویژه در نظر گرفته شده است؟ گفت: برای برخی از جاهای خاص در طرح رتبه بندی معلمان استثناءهایی در نظر گرفته‌ایم. در حالت عادی بر اساس قانون با تعیین رتبه، یک معلم پنج سال بعد می‌تواند به رتبه بالاتر ارتقا پیدا کند اما معلمان شاغل در مناطق عشایری، مناطق مرزی، مدارس استثنایی، مدارس ابتدایی، یک سال جلوتر از بقیه معلمان از امتیاز ارتقای رتبه برخوردار خواهند شد.

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم هرچه زودتر احکام معلمان را با واژه فوق‌العاده رتبه‌بندی معلمان داشته باشیم.

حمدی‌لاشکی افزود: ما بر اساس قانون عمل می‌کنیم و به محض اینکه قانون رتبه بندی معلمان ابلاغ شود سریعا آیین‌نامه را تدوین می‌کنیم. بعد از آماده‌سازی آیین‌نامه، سه ماه فرصت اجرا داریم و در این مدت ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار معلم را در طبقات پنجگانه جانمایی می‌کنیم.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها