حقوق معلمان پس از اجرای رتبه بندی چقدر میشود؟
براساس لایحه رتبه بندی حداقل دریافتی معلمان بعد از اعمال رتبه بندی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد شد.
بر اساس لایحه رتبه بندی معلمان ۳۰ درصد فرهنگیان یعنی ۲۲۵ هزار نفر در رتبه آموزشیار معلم قرار میگیرند. همه فرهنگیان با رتبههای مقدماتی، ارشد و خبره در رتبه آموزشیار معلم قرار میگیرند. میزان افزایش رتبه آموزشیار معلم ۱۰ درصد بود که کف حقوق از ۶۷۰۰ کمتر نخواهد بود.
جزییات افزایش حقوق رتبههای مختلف
بنابر اصلاحیه جدید لایحه رتبه بندی معلمان، فرهنگیان با حداقل ۸۰ درصد رتبه مربی پایه ۱ دانشگاه تهران همتراز میشوند. به عبارتی حداقل دریافتی معلمان ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد شد. اگر پس از ضرب درصد ها، حقوق از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار کمتر شد. همین ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار، حقوق فرد خواهد بود.
در این میان حقوق کنونی هر معلم با توجه به اینکه در کدامیک از رتبههای پنجگانه جدید قرار بگیرد، در درصدهای مربوطه ضرب شده و مبلغ مورد نظر به حقوق فرد اضافه خواهد شد. بر اساس رتبه بندی فرهنگیان اگر پس از ضرب درصد مورد نظر در حقوق، مجموع حقوق قبلی و افزایش ناشی از رتبه بندی از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کمتر باشد، ما به التفاوت آن تا این مبلغ تحت عنوان تفاوت تطبیق به حقوق ایشان اضافه شده و حقوق فرد همان ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد شد.
تعداد معلمان قرار گرفته در رتبههای کنونی (رتبههای اداری)
۳۸۶ هزار نفر هم اکنون رتبه عالی هستند
۱۴۰ هزار نفر اکنون رتبه خبره هستند
۹۲هزار نفر اکنون رتبه ارشد هستند
۶۰هزار نفر اکنون رتبه پایه هستند
۷۰هزار نفر اکنون رتبه مقدماتی هستند
رتبهها و درصدهای افزایش حقوق
از آنجا که در متن جدید لایحه تخصیص رتبههای پنجگانه طبق همترازی به نحوی خواهد بود که همواره در هر استان معلمان به ترتیب زیر در رتبهها قرار خواهند گرفت:
رتبه آموزشیار معلم ۳۰ درصد همکاران
رتبه مربی معلم ۳۰ درصد همکاران
رتبه استادیار معلم ۲۰ درصد
رتبه دانشیار معلم ۱۰ درصد
رتبه استاد معلم ۱۰ درصد
بنابراین رتبههای جدید، تعداد مشمولان و درصد افزایش به شرح ذیل خواهد بود:
رتبه استاد معلم
فقط ده درصد معلمان میتوانند در رتبه استاد معلم قرار بگیرند، یعنی ۷۵ هزار نفر! پس ۷۵ هزار نفر از معلمان رتبه عالی در رتبه استاد معلم قرار گرفته و ۳۱۰ هزار نفر از معلمان رتبه عالی کنونی طبق لایحه رتبه بندی جدید به رتبههای پایینتر میآیند.
میزان افزایش رتبه استاد معلم
۵ درصد علاوه بر رتبه قبلی (مجموعا ۵۳ درصد) به کسانی که رتبه استاد معلم کسب کنند، افزوده میشود.
رتبه دانشیار معلم
تنها ۱۰ درصد معلمان میتوانند در رتبه دانشیار معلم قرار بگیرند، بنابراین ۷۵ هزار نفر از معلمان رتبه عالی کنونی در رتبه دانشیار معلم قرار میگیرند و ۲۳۶ هزار نفر از همکاران رتبه عالی به رتبههای پایینتر میروند.
میزان افزایش رتبه دانشیار معلم
۱۰ درصد علاوه بر رتبه قبلی (مجموعا ۴۷ درصد) به حقوق معلمانی که در این رتبه قرار میگیرند افزوده میشود
رتبه استادیار معلم
۲۰ درصد همکاران یعنی ۱۵۰ هزار نفر هم در این رتبه قرار میگیرند، بنابراین ۱۵۰ هزار نفر از همکاران رتبه عالی در رتبه استاد معلم قرار میگیرند و ۸۶ هزار نفر با رتبه عالی به رتبهای پایینتر میروند.
میزان افزایش رتبه استادیار معلم
۱۲ درصد علاوه بر رتبه قبلی (مجموعا ۳۷ درصد) به حقوق معلمانی که در رتبه استادیار معلم قرار بگیرند، افزوده میشود.
رتبه مربی معلم
۳۰ درصد همکاران یعنی ۲۲۵ هزار نفر در رتبه مربی معلم قرار میگیرند (۸۶ هزار نفر از همکاران رتبه عالی و همه ۱۴۰ هزار نفر رتبه خبره در رتبه مربی معلم قرار میگیرند؟!)
میزان افزایش ناشی از رتبه مربی معلم
۲۰ درصد، (۱۵ درصد علاوه بر رتبه قبلی, (مجموعا ۲۵ درصد... *)
رتبه آموزشیار معلم
۳۰ درصد همکاران یعنی ۲۲۵ هزار نفر هم در این رتبه قرار میگیرند (همه همکاران با رتبههای مقدماتی، ارشد و خبره در رتبه آموزشیار معلم قرار میگیرند)
میزان افزایش رتبه آموزشیار معلم
۱۰ درصد (کف حقوق ۶۷۰۰ کمتر نخواهد بود)
ما در این بررسی فقط محدودیت تعداد مشمولان را در نظر گرفتیم و قطعا محدودیت مدرک و .. نیر اعمال میشود.
در قسمت میزان افزایش رتبه مربی معلم در متن لابحه، ۲۰ درصد افزایش منظور شده و مجموع افزایش ۲۵ درصد ذکر شده است، در حالی که مجموع افزایش رتبه مربی و آموزشیار ۳۰ درصد میشود.
اینجا یا اشتباه در نگارش وجود داشته یا نیاز به توضیحات تکمیلی خواهد داشت.
ما تمام محاسبات را بر اساس مجموع ۲۵ درصد لحاظ کرده ایم.
این لایحه دارای ایرادات و اشکالات زیادی است و احتمالا حقوق رتبههای مقدماتی تا ارشد کنونی برابر و حدود ۶۷۰۰ شود.
افزایش برای همه رتبههای ناچیز بوده و به هیچ وجه همترازی با حداقل ۸۰ درصد حقوق و فوق العادههای هیات علمی و همترازی پایه به پایه را امکانپذیر نمیکند.
منبع: ایسنا
بنام الله باسلام خدمت نمایندگان انقلابی و ولایت مدار ود راس آنها هیات رئیسه محترم مجلس ودر راس آن آقای قالیباف و همچنین دولتمردان انقلابی و مردمی بعنوان یک فرهنگی خادم ملت ورهبری و نظام مقدس جمهوری اسلامی عرضی خدمت شما مسولین عزیز دارم چرا با وجود اطلاع همه ی مسولین عزیز به از زندگی بد معیشتی و وفلاکت و زجر آور و زیر خط فقر بودن فرهنگیان مظلوم بیصدا و بعد از گذشت ۱۴ سال از اجرای سند تحول بنیادین و لایحه رتبه بندی و حل مشکلات معیشتی و مالی با تورم سرسام آور معلمان و حدود یکسال قرار گرفتن این لایحه رتبه بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی همسان سازی حقوق فرهنگیان با دیگر ادارات و اعتراضات صادقانه و صنفی معلمان و امروز و فردا کردن مسولین هنوز هیچ اتفاق قابل قبولی برای رفع اساسی مشکلات عدیده معیشتی و معلمان نیفتاده و میگویند بار مالی دارد در صورتی که دیگر ادارات بجز گرفتن مزایا و تسهیلات ارزان کف حقوقشان۲۰ میلیون یعنی ۵برای فرهنگیان است و جدیدا نیز برای پرستاران عزیز که حقوقشان بالای ۲۰ میلیون با مزایا بدون هیچ سروصدا نداشتن بار مالی در حدود درخواست یک ماهه برایشان دارد فوق العاده خاص ۱۰ میلیونی بدون هیچ گونه شرطی اضافه میکنند چه جور برای دیگران اضافه ۱۶ میلیونی برای پرستان بار مالی ندارد چرا به فرهنگیان که میرسد بار مالی دارد جناب میر کاظمی.نادران.ویس کرمی مگر ما چه گناهی کرده ایم مگر فرهنگیان زن بچه ندارند یا ایرانی نیستند یا چون صدا ندارند و کسی از آنها حمایت نمیکند باید به آنها ظلم شود تعداد پرستاران هم زیاده اگر دراجرای لایحه رتبه بندی حداقل نصف حقوق فرهنگیان بالای ۲۰ میلیون نباشد نه اینکه چیزی از مشکلات معیشتی حل نمیکند بلکه با وجود اینهمه حق کشی و تفاوت در نحوه پرداختها باعث تحقیر دلسردی و سرخوردگی فرهنگیان بعد از مدتها انتظار و استرس معلمان و خانواده هایشان و میشود و باعث ضربه بزرگی به پیکره بی جان آموزش وپرورش میشود چرا همان ۲۵ هزار برای۶ ماه نمی گذارند و۵۰ هزار برای یکسال آنموقع که می گفتند ۲۰۰هزار میخواد اکنون با سالانه ۵۰ هزار شروع کنند چه جور شده برای دیگران بار مالی ایجاد نمیشه وبه فرهنگیان که می رسه تورم و بار مالی بوجود میاد