آخرین خبر در خصوص اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان و رتبه بندی معلمان
اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان و رتبه بندی معلمان برای کاهش ضریب جینی
اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان و رتبهبندی معلمان برای کاهش ضریب جینییک فعال صنفی بازنشستگان: تا قبل از هدفمندسازی یارانهها، ضریب جینی، ۳۶ صدم بود و امروز برای اینکه به همان عدد یا حتی کمتر بازگردیم، لازم است حقوق حداقل بگیران رشد خوبی داشته باشد، شمار نجومی بگیران کاهش یابد.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از حادثه24؛ حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان و کارشناس مسائل بودجه) در ارتباط با عدالت اجتماعی و حقوقهای نجومی در بخشهای مختلف اقتصاد گفت: در مطالعات اقتصادی، برای اندازه گیری موارد مختلف، سنجههایی وجود دارد و برای اینکه بدانیم در جامعهای تبعیض وجود دارد یا خیر، از شاخصی علمی به نام ضریب جینی کمک میگیریم. عدد ضریب جینی بین صفر تا یک است.
او توضیح میدهد: اگر ضریب جینی ۱ باشد، یعنی همه ثروت جامعه در دست یک نفر است و بقیه آحاد جامعه جیرهخوار آن یک نفر و اگر این ضریب ۷۰ صدم و بیشتر باشد، یعنی تبعیض و نابرابری بیداد میکند و این اعداد در کشورهای آمریکای لاتین سابقه دارد. بهترین ضریب جینی که نشان دهنده عدالت کامل در جامعه است، رقم ۱۵ صدم است. کشورهای اسکاندیناوی، مانند سوئد، سوییس، دانمارک، نروژ و بقیه، برای چند سال متوالی، عدد ۱۵ صدم را تجربه کردند و به جهانیان نشان دادند که عدالت کامل، امری نایافتنی نیست. اینک در تمامی کشورهای اسکاندیناوی، رقم ضریب جینی ۲۵ صدم است که در جهان کنونی، عددی مطلوب تلقی میشود.
دیدگاه تان را بنویسید