روانشناسی رنگ ها در تبلیغات و برندینگ چقدر اهمیت دارند؟
اگر به دنبال برندسازی هستید؛ و یا اینکه میخواهید یک لوگو حرفهای برای شرکت خود بسازید؛ اولین کاری که طراح از شما میخواهد؛ انتخاب رنگ است.
روانشناسی رنگ ها در تبلیغات، نقشی کلیدی و تعیینکننده بر برندینگ و فرآیند بازاریابی دارد. این رنگها هستند که از طریق متقاعد کردن افراد، شرایط برقراری ارتباط را فراهم میآورند و در حوزه دیجیتال برندینگ به عنوان یکی از بحثبرانگیزترین جنبههای بازاریابی شناخته میشوند. اگر هنوز آشنایی کاملی درخصوص دیجیتال مارکتینگ ندارید و یا در ابتدای راه قرار دارید؛ توصیه داریم سری به آموزش دیجیتال مارکتینگ فرادرس بزنید. در این مجموعه آموزش، هر آن چیزی که برای رشد یک برند نیاز است را خواهید یافت!
هر کسبوکاری برای ساخت هویت بصری خود اعم از هویت برند، بنرهای تبلیغاتی، طراحی لوگو و حتی اینفوگرافیکها باید از روانشناسی رنگها استفاده کند. براساس تحقیقات انجام شده چیزی حدود 90درصد از تصمیمگیری مشتریان در حین خرید، براساس رنگها انجام میگیرد. رنگها قدرت دارند؛ رنگها باعث میشوند تا شناخت برند تا 80درصد افزایش پیدا کند و مشتریان تصویری به یادماندنی از برند شما در ذهن داشته باشند.
هیچ اهمیتی ندارد که یک طراح هستید و یا صاحب یک کسبوکار، آشنایی با معانی رنگها و نمادهای مفید، تصمیمگیری را راحتتر خواهد کرد. اگر رنگی را به معنای آرامش برای لوگو تجاری خود با موضوع ورزشهای سخت و شدید انتخاب کردهاید؛ مطمئنا پیام اشتباهی را به مخاطبینتان القا خواهید کرد.
اینجاست که اهمیت روانشناسی رنگها در تبلیغات نمایان میشود. اگر میخواهید یک هویت بصری خارقالعاده و تاثیرگذار داشته باشید؛ توصیه داریم در ادامه همراه ما باشید زیرا قصد داریم درخصوص روانشناسی رنگها و تاثیر آن بر مخاطب توضیحات کاملی را شرح دهیم.
چرا رنگها در برندسازی اهمیت دارند؟
اگر به دنبال برندینگ یا برندسازی هستید؛ و یا اینکه میخواهید یک لوگو حرفهای برای شرکت خود بسازید؛ اولین کاری که طراح از شما میخواهد؛ انتخاب رنگ است. در آموزش مدیریت تبلیغ و برند فرادرس به شما آموزش داده میشود که چه مراحلی را برای برندسازی باید طی کنید و در آنجا متوجه میشوید؛ انتخاب رنگ چه مرحله پراهمیتیست!
البته ما در ادامه شما را با چرایی اهمیت رنگها، آشنا خواهیم کرد.
*انتقال پیام صحیح به مخاطب
هر رنگ، وظیفه انتقال پیامی متفاوت را برعهده دارد. شما با شناخت روانشناسی رنگ ها در تبلیغات، به انتخاب یک رنگ مناسب برای برندتان میپردازید تا پیام مدنظر شما را به مخاطب انتقال دهد.
در این مسیر باید کمی به برند خود فکر کنید. در حال ارائه چه خدماتی هستید؟ همانطور که گفتیم برای معرفی یک کسبوکار فعال در رشتههای سخت و خشن، استفاده از رنگ سفید اصلا گزینه مناسبی نیست. اما رنگ سبز میتواند یک انتخاب کاملا ایدهال برای یک کسبوکار سلامت پوست باشد!
حال دانستید از انتقال چه پیامی به مخاطب صحبت میکنیم؟
*انتخاب هویت برند
تاکنون به رنگهایی که برای لباس خود انتخاب میکنید توجه کردهاید؟ رنگها شخصیت شما را نشان میدهند. وقتی افراد از بیرون شما را میبینند از رنگهای لباس شما میتوانند به شخصیتتان پی ببرند. اگر رنگهای شاد و سرزندهای را به تن کنید؛ حتما شما را فردی شاد و خوش سخن میدانند و انتخاب رنگهای سرد اغلب شما را فردی درونگرا نشان میدهد.
این مسئله درخصوص انتخاب رنگ برند نیز صدق میکند. هویت برند؛ نقشی مهم و غیرقابل انکار در برندسازی دارد. شما در ابتدای راه باید هویت برند را مشخص کنید و سپس اقدامات اولیه برندسازی را آغاز نمائید. یک برند شیک و جذاب باید براساس روانشناسی رنگ ها در تبلیغات، یک رنگ مختص با هویتتان را مشخص کند. انتخاب هویت برند آنقدر اهمیت دارد که حتی در آموزش بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز به آن تاکید میشود.
این روزها بسیاری از برندها برای همسو شدن با دنیای اینترنت به شبکههای اجتماعی روی آوردهاند و برای فروش بیشتر از قدرت این شبکهها استفاده میکنند. در این میان انتخاب رنگ مناسب بسیار تاثیرگذار بوده و در مدت زمان کمتری افراد را به خواستهشان میرساند. اگر میخواهید در این زمینه اطلاعات بیشتری بدست آورید؛ حتما سری به آموزشهای فرادرس بزنید. سرفصلهای این آموزش به شما میگوید که در نهایت به چه مسائلی اشراف پیدا خواهید کرد.
*اعتبار بخشی به برند
با انتخاب یک رنگ صحیح برای برند خود، برای آن اعتباربخشی میکنید! وقتی صحبت از برندینگ و برندسازی به میان میآید؛ آن چیزی که بیش از همه اهمیت دارد، جلب نظر مشتریان است! متناسب بودن رنگ برند با آن چیزی که قصد فروشش را دارید، در این مسیر بسیار کمککننده خواهد بود.
*ایجاد تمایز با رقبا
میخواهید جایگاه خاص خودتان را بدست آورید؟ میخواهید رقبایتان به جایگاه شما غبطه بخورند؟ بدون ایجاد وجه تمایز امکانپذیر نیست. حتی اگر یک برند تازه تاسیس هستید؛ انتخاب یک رنگ منحصر به فرد میتواند عامل اصلی ایجاد تمایز میان شما و رقیبتان باشد. پس به هیچ عنوان روانشناسی رنگ ها در تبلیغات را نادیده نگیرید.
در این مسیر میتوانید از ابزارهای گوگل مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. گوگل آنالیتیکس یک ابزار بسیار کاربردی برای کسبوکارهاست. زیرا به آنها میگوید کاربران به چه مواردی علاقه بیشتری دارند و چگونه تحریک میشوند تا اولین خرید خود را انجام دهند. خوشبختانه فرادرس مبحثی را تحت عنوان آموزش گوگل آنالیتیکس فراهم آورده است.
شما در این آموزش میتوانید دقیقا به هر آن چیزی که برای ایجاد تمایز و تحلیل رفتار مخاطبین احتیاج دارید؛ دست پیدا کنید.
روانشناسی رنگ ها چگونه با خریداران در ارتباط است؟
شما هیچ دلیل موجهی را نمیتوانید بیابید که یک فرد در زمان راهاندازی کسبوکار چه آفلاین و چه آنلاین به سراغ استفاده از روانشناسی رنگ ها نرود. حتی در حین طراحی سایت هم این رنگها هستند که دخیل بوده و در جذب مخاطب اثرگذار عمل میکنند. این مسئله در آموزش طراحی سایت فرادرس به وفور صحبت شده و کارشناسان از آن یاد میکنند.
درواقع کارشناسان تاکید دارند؛ این رنگها هستند که به کسبوکارها اجازه صحبت با خریداران را میدهد. شاید اصول اولیه روانشناسی رنگ مثل سفید=پاکیزگی یا قرمز=شور را بدانید؛ اما این آگاهی تنها یک آغاز است. یک آغاز از یک راه پیچیده که میتواند نحوه تفکر و احساسات مخاطبین را تحت تاثیر بگذارد و محصول را در نظر آنان بهترین جلوه دهد.
اجازه دهید مثالی را در این زمینه شرح دهیم؛
براساس تحقیقات انجام شده؛ ارتباط بسیار خاصی میان رنگهایی مانند آبی سلطنتی، نارنجی و مشکی و قرمز وجود دارد. این رنگها میتوانند انگیزه خریداران را تحت تاثیر قرار دهند. اگر به دنبال شکار مشتریان هستید؛ آبی سیر یا کله غازی یک انتخاب بسیار ایدهآل است. رنگهای پاستیلی و رنگهای روشن احساسات را قلقلکت میدهند. از طرفی هیچگاه از رنگ قهوهای برای بستهبندی استفاده نکنید. خصوصا اگر کسبوکار شما با سبزیجات و میوه در ارتباط است. زیرا حس میوهها و سبزیجات پوسیده و ترشیده را در مخاطب به وجود میآورد.
باید هر رنگ را برای کار خاص و مناسبی انتخاب کنید
روانشناسی رنگها هیچگاه با هدف برانگیختن احساسات به وجود نیامده است. این روانشناسی تنها با این هدف انجام میگیرد تا برندها در شرایط بهتری خدمات خود را ارائه دهند و نیازهای مصرفکنندگان را برطرف نمایند.کمی فکر کنید؛ آیا رنگهای طوسی، قهوهای و یا زرد را برای یک برند محصولات آرایشی بهداشتی زنانه میپسندید؟ مسلما خیر! چون اصلا مطابق با انتظارات شما نیست.
این انتظارات اغلب به ریشههای بیولوژیکی ما برمیگردد. قرمز از جمله رنگهای محبوب است که یادآور میوههای قرمز و تازه و یا گوشت تازه برش خورده است. طبیعت به ما معنای برخی از رنگهای خاص را آموخته است. بهترین روشی که میتوانید برای انتخاب رنگ برند خود به سراغش بروید؛ درنظر گرفتن طبیعت است. افراد اغلب تصمیماتی را اتخاذ میکنند که از دیدن رنگها حس میکنند.
تاثیری که از رنگها بر درک ما مینشیند در بسیاری از مواقع عقلانی نیست. این ارتباط به ریشههای فرهنگی، پیشینه فردی و حتی علایق شخصی ما برمیگردد.
حال دانستید چرا روانشناسی رنگ ها در تبلیغات تا این اندازه حائز اهمیت است؟ اجازه دهید کمی به رنگهای زیبایی که در جهان وجود دارد نگاهی بیاندازیم. چه ارتباطی میان رنگها و احساسات ما وجود دارد؟
در ادامه به شما خواهیم گفت.
تاثیر رنگ ها بر تبلیغات و بازاریابی
در این مقاله بارها اشاره کردیم؛ رنگها میتوانند بر خریداران تاثیر بگذارند. در این میان هر رنگ با فهرستی از ویژگیها همراه است که از آن جهت انواع بازاریابی مانند بازاریابی محتوا، تدویت استراتژی محتوا و تبلیغ محصولات استفاده میشود. در این بخش قصد داریم درخصوص تاثیر هر رنگ صحبت کنیم.
رنگ سفید
رنگ سفید به راحتی نور را جذب میکند و هیچ رنگی را در خود جای نداده است. سفید را باید سمبلی از بیگناهی و خلوص بدانید.
اگر کسبوکار شما به مراقبتهای پزشکی و سلامتی مرتبط است میتوانید نشانهای از تمیزی و استریلیزه بودن را تماشا کنید. این ویژگی اغلب در محیطهای درمانی و بهداشتی دیده میشود.
رنگ سفید از طرفی نشانی از لباس عروس و ازدواج است. البته حواستان باشد استفاده بیش از اندازه از رنگ سفید، منزوی بودن، پوچی و سرد بودن را در خاطر مخاطب زنده میکند. این رنگ آنقدر مینیمال و دلنشین است که حتی برندهای بینظیر و بزرگی در دنیا نظیر اپل برای نشان دادن شیک و براق بودن خود از آن استفاده کردهاند..
پیامهایی که رنگ سفید منتقل میکند:
- خلوص
- سادگی
- تمیزی
- کمال
- تازگی
- منزوی بودن و تنهایی
- شفافیت
- پوچی
رنگ مشکی
رنگ مشکی از جمله جذابترین رنگها در میان رنگهای موجود است. در واقع این رنگ خود به تنهایی میتواند مفاهیم بسیاری را در روانشناسی رنگها آشکار سازد. رنگ مشکی سمبل قدرت است. به خوبی انرژی را جذب کرده و شخصیت شما را پشت خود پنهان میکند. این رنگ در دقیقا جایی که هیچ نوری نیتس ظاهر میشود. به همین خاطر از آن به عنوان نشانه شومی یاد میشود. هیچگاه از مد نمیافتد و اگر در کنار آن از رنگ سفید استفاده کنید؛ سنگینی، جدی بودن و پیچیده بودن را به نمایش گذاشتهاید.
پیامهایی که رنگ مشکی به مخاطبین القا میکند.
- امنیت
- قدرت
- اعتبار
- پیچیدگی
- سردی
- سنگینی
- عزا
- ظلم و ستم
رنگ قرمز
رنگ قرمز هرگونه امکان تجزیه و تحلیل را کاهش میدهد. تاثیر این رنگ آنقدر زیاد است که اغلب توصیه میشود در اهداف برندینگ خود در زمان استفاده از این رنگ با احتیاط عمل کنید. این رنگ به راحتی سرعت عکسالعمل را بالای میبرد، اشتها را زیاد می کند و شور و اشتیاق تازهای به افراد میبخشد. اصلا به همین دلیل است که اکثریت رستورانها در لوگوی خود از این رنگ استفاده میکنند.
خالی از لطف نیست بدانید؛ قرمز بلندترین طول موج را در میان رنگهای موجود دارد و از همینرو نزدیکتر از آن چیزی که در واقعیت وجود دارد؛ به نظر میآید.
پیامهایی که رنگ قرمز به مخاطبین منتقل میکند:
- شور
- بیباکی
- خطر
- انرژی
- درد
- هیجان
- خشم
رنگ آبی
رنگ آبی دقیقا برعکس رنگ قرمز عمل میکند. در رنگ قرمز این جسم است که تحریک میشود و به هیجان میافتد. اما در رنگ آبی ذهن فراخوانده میشود. براساس تحقیقات انجام شد ه؛ آن دسته از کارگرانی که در اتاقهای آبی کار میکنند؛ بازدهی بسیار بیشتری را از خود نشان میدهند. از طرفی تحقیقات نشان میدهد؛ بیش از نیمی از مردم جهان به رنگ آبی علاقه دارند و این رنگ یکی از پرطرفدارترین رنگها در میان آقایان است.
آبی دقیقا آرامش را به مخاطبین منتقل میکند، شفافیت و ارتباطات را گسترش میبخشد و جزء رنگهای محافظه کارانه به حساب میآید. این رنگ نشان از اعتماد و ثبات دارد و با کاهش اشتها به افراد در کاهش وزن کمک مینماید.
پیامهایی که رنگ آبی منتقل میکند:
- وفاداری
- سردی
- بیاحساسی
- قابل اعتماد بودن
- آرامش
- نامهربانی
- امنیت
کلام آخر درباره روانشناسی رنگ ها
در این مقاله تلاش کردیم تا حد امکان درخصوص روانشناسی رنگ ها در تبلیغات خدمت شما صحبت کنیم. گفتیم که در مسیر راهاندازی کسبوکار و طراحی سایت آن چیزی که بیش از همه اهمیت دارد روانشناسی رنگهاست. اما حواستان باشد؛ این روانشناسی حتی در سئو نیز تاثیرگذار است. فکر کنید؛ مخاطب با مشاهده رنگ سایت شما جذب شده و در مدت زمان طولانیتری در سایت گشت میزند. مسلما این مسئله بر نتایج سئو تاثیر بهتری دارد. در آموزش سئو فرادرس به خوبی در این مسئله صحبت کردهایم. میتوانید سری به صفحه آموزش سئو بزنید.
حال تا حدودی در خصوص پیامهایی که رنگها با خود به همراه دارند میدانید. البته که رنگهای زیادی وجود دارد و هر کدام در انتقال پیامی خاص موفق عمل میکنند. میتوانید با بهرهگیری از ابزارهای گوگل به این رنگها و البته احساسات مخاطبان دست پیدا کرده و روشهای مختلفی را برای جذب مخاطب در نظر بگیرید. در این مسیر میتوانید از آموزش کار با سرویس های گوگل فرادرس کمک بگیرید. این آموزش کامل به شما میآموزد هر ابزار در راستای برطرف کردن کدام نیاز کاربرد دارد. حتی نحوه استفاده از آن را نیز فراخواهید گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید