معرفی شغل های مربوط به رشته گرافیک -بازار کارو درآمد
رشته گرافیک این روزها یکی از پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی به حساب میاید و چه بسیار افرادی که از دوران دبیرستان نیز درگیر آن بودهاند.
اگر جزء افراد خلاق با ذوق هنری باشید، شغل گرافیک یکی از بهترین گزینههای موجود برای شماست! چه چیزی بهتر از این که به انجام کاری مشغول شوید که به آن علاقمند هستید؟ البته داشتن برخی مهارتها به شما در پیدا کرده یک شغل ایدهال با درآمدی قابل توجه کمک میکند. به عنوان مثال؛ شما باید نسبت به نرمافزارهای کاربردی این شغل اشراف کاملی داشته باشید. مطمئنا بدون گذراندن دورههای آموزش فتوشاپ و طراحی گرافیک نمیتوانید طرح دلخواه مشتری را به او تحویل دهید.
رشته گرافیک این روزها یکی از پرطرفدارترین رشتههای دانشگاهی به حساب میاید و چه بسیار افرادی که از دوران دبیرستان نیز درگیر آن بودهاند. با این تفاسیر میتوان دریافت که از بازار کار بسیار خوب و شاید اشباح شدهای برخوردار است. اما اگر تازه به رشته گرافیک ورود کردهاید خیلی نگران نباشید زیرا فرادرس دورههایی را تحت عنوان آموزش فتوشاپ و طراحی گرافیک تدارک دیده تا افراد علاقمند به این حوزه با خیالی آسوده و با در اختیار داشتن مهارتهای لازم بتوانند به بازار کار ورود کنند. این آموزشها سطح جدیدی را به شما میآموزند که در کلاسهای درسی و دانشگاهی از آن خبری نبوده است !
کافیست سری به این بخش از آموزش بزنید تا نیاز خود را برطرف سازید. هر چند رسیدن سطح بالایی از مهارت، نیازمند آشنایی با موارد بسیار زیادیست. در ادامه این مقاله قصد داریم نه تنها درخصوص مهارتهای مورد نیاز صحبت کنیم، بلکه میخواهیم به شغلهای مرتبط به رشته گرافیک نیز بپردازیم . برای یادگیری فتوشاپ و طراحی گرافیکی به لینک زیر مراجعه نمایید.
آشنایی با رشته گرافیک
در آغاز لازم است بدانیم که گرافیست کیست؟ و در واقعا اصلا از گرافیک چه میدانید؟ هنریست که برای انتقال پیام به مخاطب از تصویر استفاده میکند! به راستی که چه هنر زیبا و خلاقانهای! در ابتدا عنوان گرافیک از یک واژه یونانی به معنای حکاکی، طراحی، نگاشتن و رسامی گرفته شد. طراحی گرافیک اما همان تکنیکهاییست که در راستای رساندن پیام به صورت تصویر بر روی رایانه، فلز، بوم، دیوار، پارچه و... بکار گرفته میشود.
زمان شکلگیری گرافیک را باید به عصر صنعتی شدن و انقلاب صنعتی ارتباط داد که صاحبان سرمایه به جهت نمایش و تبلیغ انبوه کالاهای خود به مشتری برای جلوگیری از سردرگمی آنها، از تصاویر استفاده کردند. خب این مسئله مشخص است که عموم مردم به زبان مشترکی برای تبلیغ کردن احتیاج دارند و بهرهگیری از خطوط، علامتها و رنگها در این نمایش و معرفی نقش اساسی و مهمی ایفا میکنند.
تنها یک گرافیست حرفهایست که میتواند با توجه به سفارش ارسال شده، و با تکیه بر هنر، خلاقیت و مهارتهایی که کسب کرده، پیام و ایده مورد نظر را با استفاده حروف و تصاویر به مخاطب مورد نظر انتقال دهد.
اجازه دهید در ادامه واضحتر درخصوص کار طراحی گرافیک صحبت کنیم.
برای طراح گرافیک شدن به چه تخصص هایی نیاز داریم؟
خب هر شغلی برای اینکه در بهترین حالت ممکن انجام گیرد به تخصصهایی احتیاج دارد. بیایید برخی از حیطهها و تخصصهای کار طراحی گرافیک را بشناسیم:
*ارتباط بصری: در ارتباطات بصری شما باید از طریق طراحی پوستر، طراحی Logo، طراحی صفحات، و... مفهوم مورد نظر را انتقال دهید. در این مسیر نیز میتوانید از ابزارهای مختلف مثل فتوشاپ، ایلاستریتور و... نیز استفاده نمائید.
*تصویرسازی: تصویرسازی بدون Illustrator تقریبا امکانپذیر نیست یا اگر هم انجام گیرد، آنقدر کیفیت آن پایین است که کمتر کارفرمایی آن را میپذیرد. شما باید از این نرمافزار برای تصویرسازی نشریات، کتابهای علمی و آموزشی و طراحی نقشه و... استفاده کنید.
گرافیک محیطی: همانطور که از اسمش پیداست؛ طراحی گرافیکی محیط در راهنمایی افراد در استفاده از محیط نقش بسیار موثری ایفا میکند. درواقع شما در این گرافیک باید با بهرهگیری صحیح از طرح و رنگ، دقیقا راهنمایی درستی را در اختیار مخاطبان قرار دهید.
آموزش Illustrator
حال که بحث نرمافزارهای آموزش طراحی گرافیک داغ است، اجازه دهید شما را با یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای این صنعت آشنا کنیم. ایلاستریتور یک نرمافزار بسیار حیاتی برای تصویرسازی، طراحی و ساخت کارهای هنریست که میتوانید بر روی انواع سیستم عاملها اجراییش کنید. این نرمافزار اولین بار درس ال 1987 رونمایی شد اما تنها طی یک دهه گذشتست که توانسته جایگاه حقیقی خود را در میان علاقمندان به رشته گرافیک پیدا کرده است!
ایلاستریتور به طور گسترده توسط طراحان وب، تصویرسازان حرفهای، گرافیستها و هنرمندان بصری در سراسر دنیا برای خلق آثار باکیفیت هنری مورد استفاده قرار میگیرد. جالب اینجاست که این نرمافزارها خود دارای ابزارهای بسیار پیچیدهای بوده که تنها افراد حرفهای قادر به بهرهگیری از آنهاست.
شما به راحتی میتوانید از این نرمافزار برای خلق انواع مختلفی از تصاویر نظیر جدول، لوگو، کارتون، نمودار و... استفاده کنید. حتی در این نرمافزار شرایطی فراهم میآید تا برای ردیگیری یک شکل، از آن به عنوان راهنما استفاده کنید. این قابلیت برای رنگ کردن دوباره یک عکس و یا حتی به وجود آوردن یک حالت مشابه با طراحی در عکس بسیار کاربردیست.
وظایف یک گرافیست چیست؟
میدانیم که یک گرافیست نه تنها باید از ذوق هنری و خلاقیت لازم برخوردار باشد، بلکه دورهها و آموزشهای لازم را نیز گذرانده باشد. اما اگر بخواهیم به صورت موردی به وظایف یک گرافیست بپردازیم؛ آنها به شرح زیر خواهند بود:
- به صحبت درخصوص نیازها و خواستههای مشتری میپردازد تا ویژگیهای سفارش او را مشخص کند.
- انتخاب بهترین و مناسبترین روش، سبک و مواد متناسب با نیاز و سفارش مشتری
- ساخت طرحهای اولیه برای دریافت تائیدیه مشتری
- بهرهگیری از نرمافزارهای تخصصی نظیر فتوشاپ سه بعدی جهت آماده سازی طرحها،
- طراحی نسخه نهایی با توجه به ویژگیهای اندازه، رنگ و نوشتاری
- انجام دقیق کار آن هم متناسب با زمان و بودجه مشتری
حال می دانید یک گرافیست چه وظایفی را برای طراحی گرافیک بر عهده دارد. حتی در خصوص فتوشاپ سه بعدی نیز باید اطلاعات دقیقی در اختیار داشته باشد. آموزش فتوشاپ سه بعدی چیزی نیست که بتوانید به صورت خودآموز در آن به مهارت رسیده و به شکلی حرفهای آن را انجام دهید. از همینرو گذراندن دورههای مرتبط با فتوشاپ یکی از واجبات به حساب میآید.
از همین رو فرادرس با فراهم آوردن آموزش فتوشاپ سه بعدی این نیاز را برآورده ساخته است. کافیست سری به مجموعه آموزشهای فرادرس بزنید. برای تهیه این آموزش به لینکی که در ادامه معرفی شده مراجعه کنید.
با این حال اما اگر هنوز آشنایی درستی با فتوشاپ سه بعدی ندارید، در ادامه به معرفی این مهارت خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
فتوشاپ سه بعدی
Adobe photoshop بدون هیچ اغراقی قدرتمندترین نرمافزاریست که در راستای طراحی و تصاویر و نقاشی میتوان از آن استفاده نمود. اما استفاده از این غول شرکت ادوبی تنها به عکسهای دو بعدی ختم نشده و این روزها میتوانید از آن برای طراحیهای سه بعدی نیز استفاده نمائید.
درواقع ادوبی اوج قدرت خود را در این نرمافزار به رخ رقیبان کشیده و هنوز که هنوزه هیچ شرکتی نتوانسته جا پای او بگذارد. این نسخه برای اولینبار در سال 2017 منتشر شد و تنها افراد حرفهای قادر به استفاده از آن هستند. به همین دلیل است که آموزش فتوشاپ سه بعدی تا این اندازه اهمیت داشته و افراد برای کسب درآمد بیشتر و رسیدن به سطحی حرفهایتر به سراغش میروند.
از طرفی برای طراحی بنر تبلیغاتی در فتوشاپ نیز مسلما نمیتوانید کار خود را در بخش دو بعدی به نحو احسن به اتمام برسانید و فتوشاپ سه بعدیست که نیاز شما را برآورده میسازد.
حال دانستید برای بهرهگیری از رشته گرافیک باید چه مهارتهایی را در خود تقویت کنید. اما از این مهارتها در چه شغلهایی میتوان استفاده نمود؟ در ادامه شغلهای مرتبط با رشته گرافیک را شرح خواهیم داد.
شغلهای مربوط به رشته گرافیک
خوشبختانه گرافیستها گستره فعالیت زیادی دارند. به عنوان مثال آنها میتوانند در سازمانهای مختلف نظیر وزارت ارشاد، صدا و سیما، چاپخانهها، مراکز آموزشی، شرکتهای تبلیغاتی و... مشغول به فعالیت شوند. هر چند با توجه به اهمیت بالای کسب تجربه در این قبیل از مشاغل، در بسیاری از مواقع یک گرافیست نیاز دارد تا برای بالا بردن سطح سواد و تجارب خود هرازگاهی محل کار خود را عوض کند.
هر چند که امکان کار، آن هم به صورت کاملا مستقل و پروژهای برای این دسته از افراد وجود دارد. چه بسا که این روزها فریلنسر بودن بسیار باب شده و افراد ترجیح میدهند بجای داشتن یک کارفرمای تمام وقت با افراد مختلف در ارتباط بوده و دایره ارتباطاتشان را گسترش بخشند. هر چند که همیشه دغدغهای به عنوان پروژه جدید وجود دارد اما خب این یک چالش جذابیست که فریلنسرها به جان خریدهاند.
متاسفانه در حال حاضر آمار دقیقی از وضعیت بازار کار و میزان استخدام گرافیستها در کشور وجود ندارد. اما با توجه به سیر صعودی اهمیت بازاریابی و تبلیغات و همچنین توجه بسیار بالای شرکتها و سازمان میتوانیم شاهد این مسئله باشیم که کمتر گرافیست با مهارت و باتجربهای، بیکار و بیپروژه باقی مانده است.
از دیگر مواردی که یک گرافیست میتواند در آن مشغول به فعالیت شود، تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، روزنامهها و صفحهآرایی مجلات و.. است. با توجه به اینکه داشتن هویت برند از واجبات یک شرکت فعال در هر عرصهایست. گرافیستها میتوانند با فعالیت در این عرصه به راحتی راه خود را در بازار کار بیابند و درآمد قابل توجهی را به جیب بزنند.
با توجه به این موارد میتوان درک کرد؛ گرافیستهای توانمند در طی سالهای آینده جزء افراد پیروز در بازار کسبوکارهای آنلاین و فریلنسینگ خواهند بود. هر چند که رقابت در آن گسترش پیدا میکند اما باز هم آنقدر کار وجود دارد که هیچکس براساس تواناییهایش بیکار نماید.
نرخ درآمدی آنها نیز براساس سطح فعالیتی که انجام میدهند و کیفیت کاری که در اختیار مشتریان میگذارنند متفاوت خواهد بود.
کلام آخر در خصوص شغل های مربوط به گرافیک
متاسفانه انتخاب شغل از جانب بسیاری از افراد دست کم گرفته میشود، در صورتی که این شغل است ؛ زندگی و آینده ما را میسازد. به همین دلیل؛ به انتخاب صحیح و درست شغل به شدت تاکید میشود. در این مسیر میتوانید ویژگیهای شخصیتی و علایقتان را نیز در نظر بگیرید. فردی که به کارهای خلاقانه علاقمند است و ذوق هنری او فوران میکند، کارها و طراحیهای گرافیکی یکی از بهترین شغلهاییست که میتواند برای خود انتخاب کند.
اگر در گرافیست بودن خود دچار تردید شدهاید میتوانید نگاهی به زندگی برترین گرافیستهای ایران بیاندازید. مرتضی ممیزی که به عنوان پدر گرافین نوین ایران شناخته شده و سالها در عرصه طراح صحنه و مدیر هنری و گرافیک مشغول به فعالیت بوده است. قابد شیوا که از آن به عنوان یکی از بنیانگذاران گرافیک معاصر ایران نام برده میشود و آیدین آغداشلو که کمتر کسی نام او را به عنوان گرافیست، نقاش، نویسنده و... نشنیده باشد.
زندگی تمامی این افراد میتواند الگویی برای شما باشد تا راه درست شغلی خود را بیابید. هر چند در این مسیر شرکت در دورهها و سپری کردن آموزشهای مرتبط بسیار تاثیرگذار خواهد بود. از همینرو تاکید میکنیم که به هیچ عنوان دیدن مجموعه آموزشهای هنر در حوزه رشته گرافیک و فتوشاپ و حتی ایلاستریتور را نادیده نگرفته و پشت گوش نیاندازید. سایت فرادرس یکی از بهترین سایت ها در زمینه آموزش آنلاین است.
برای مشاهده مجموعه آموزش رشته هنر (Art) در سایت فرادرس — کلیک کنید
این آموزشها به شما کمک میکند تا سطح جدیدی از مهارت را در خود تقویت کرده و در آن به جایگاهی مناسب دست پیدا کنید. این آموزشها باعث میشود تا در بازار کار شرایط جدیدی را برای خود فراهم آورید و با شناخت مشتریان جدید به میزان درآمد خود نیز بیافزایید. چه کسی را میشناسید که در سطح بالایی از شغل خود مشغول به فعالیت باشد و هزینه پایینی را برای انجام کارهایش دریافت کند؟
پس فارغ از هرچیزی این آموزشها منجر به افزایش درآمد نیز خواهند شد. چیزی که به هیچ عنوان نمیتوان نادیدهاش گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید