واکاوی یک آمار عجیب در مورد "مزاحمت تلفنی" در ایران
«آمارهای رسمی از میزان قابل توجه ایجاد مزاحمت تلفنی برای سازمانی نظیر اورژانس 115 خبر می دهند.»
شایانیوز- به تازگی رئیس سازمان اورژانس تهران در موضع گیری آمارهای عجیبی در مورد مزاحمت تلفنی برای این سازمان منتشر کرده که در نوع خود جای تامل دارند. "محمد اسماعیل توکلی" گفته است که از 29 اردیبهشت تا 4 خرداد ماه سال جاری، مجموعا 67 هزار و 392 تماس با اورژانس 115 تهران برقرار شده که منجر به 22 هزار و 637 مورد ماموریت شده است.
با این حال، متاسفانه 4248 مورد از تماس های صورت گرفته با اورژانس تهران در بازه زمانی مذکور، مزاحمت تلفنی بوده است. آماری که در نوع خود تاسف بار و البته حامل پیام های جدی و قابل توجهی است. تردیدی نیست که اگر از بازه زمانی 5 روزه گزارش اخیر رئیس سازمان اورژانس تهران بیرون بیاییم و دوره زمانی یک ساله را بنگریم، این آمار وضعیت عجیب و غریب تری را نیز به خود خواهد گرفت. با این حال، این آمار حداقل حامل 2 پیام و معنی محوری است.
اولا، اینطور به نظر می رسد که هنوز بخشی از افراد در جامعه پی نبرده اند که رفتار غلط آن ها در ایجاد مزاحمت برای سازمان های مهمی نظیر اورژانس 115 که با سلامت و جان مردم سروکار دارند، می تواند پیامدهای وخیمی را به همراه داشته باشد.
در حقیقت، این قبیل افراد صرفا برای اینکه مدت محدودی را به تصور خود خوش باشند و یا سرگرمی برای خودشان بسازند، دست به ایجاد مزاحمت تلفنی برای اورژانس 115 می زنند. موضوعی که نشان می دهد چالش اتمیستی شدن(فردگرایی حاد) افراد در جامعه امروز کشورمان، مساله ای جدی است و یکی از جلوه های عینی خود را در قالب ایجاد مزاحمت تلفنی برای سازمانی نظیر اورژانس تهران به نمایش می گذارد.
دوم اینکه به نظر می رسد از نظر قانونی نیز با خلاهای جدی در این رابطه رو به رو هستیم. در بسیاری از کشورهای جهان برای مقابله با جرایمی از این دست، قوانین سخت گیرانه ای لحاظ می شود و مجازات های سختی علیه افراد متخلف اجرایی می شود.
با این حال، اینکه می بینیم سال هاست کشورمان در حوزه مذکور با چالش رو به رو است و آمارها در این رابطه نه تنها کم نمی شوند بلکه افزایش نیز می یابند، حامل این پیام و نکته محوری است که خلاهای قانونی جدی در این رابطه برقرار است که بایستی به صورت جدی از سوی قانونگذاران مخاطب قرار گیرد. البته که صِرف تکیه به ابزارهای مجازات کننده نیز صحیح نیست و باید فرهنگ سازیهای لازم در این رابطه از مجاری مختلف فرهنگی هم در دستورکار باشد.
با این همه، اگر از چشم اندازی کلی به ماجرا بنگریم، اینطور به نظر می رسد که هنوز به صورت جدی، شاهد این مساله نیستیم که اصلِ ایجاد مزاحمت تلفنی برای سازمان هایی نظیر اورژانس 115 و یا دیگر سازمان های مشابه، به مثابه یک دغدغه در سطح حکمرانی مورد توجه قرار گرفته باشد. موضوعی که سبب شده تا شاهد تداوم این چالش پرهزینه باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید