(عکس) تارا یا همان K132 محصول جدید ایران خودرو چه قیمتی دارد؟+ مشخصات
تارا نامی است که ایران خودرو روی محصول جدید خود k132 گذاشت. این محصول که احتمالا از تابستان سال آینده عرضه خواهد شد روی پلتفورم پژو 301…
گفته می شود که گروه صنعتی ایران خودرو، نامی پارسی را برای محصول جدید خود برگزیده است. این خودروساز نام «تارا» را برای پروژه K132 انتخاب کرده است. آن طور که منابع آگاه می گویند، بزودی «ایران خودرو تارا» به صورت رسمی معرفی می شود. نام تارا در زبان پارسی به معنی ستاره است و اسمی در فرهنگ ایرانی به حساب می آید. این کلمه ریشه پارسی و فارسی دارد و در برخی زبان ها نیز به معنی مردمک چشم و ملکه هم شناخته می شود. نام ایرانی تارا در کشورهای دیگر هم برای افراد برگزیده می شود. از چندی پیش در برخی محافل خودرویی گفته می شد که ایران خودرو فرایند ثبت نماد و نام «تارا» را برای K132 آغاز کرده است. حال می بینیم که گویا این اتفاق به مرحله پایانی رسیده و از این پس، محصول این پروژه و به نوعی پژو ۳۰۱ ایرانی با نام تارا به بازار خواهد آمد. با توجه به تصاویر مشخص است که این خودروساز، مانند سایر محصولاتش نوشتار فارسی را بر روی درِ صندوق انتخاب کرده است.
ایران خودرو تارا یا K132 را با چه قیمتی پیش فروش کرده؟
ایران خودرو تیرماه امسال خودروی k132 را پیش فروش کرده و زمان تحویل را مهر 1400 الی تیر 1401 عنوان کرده است و قیمت را هم به قیمت روز موکول کرد و در مرحله ثبت نام از متقاضیان تارا اتومات 150 میلیون و کسانی که تارا دستی نام نویسی کرده بودند 120 ملیون تومان دریافت کرد. همچنین ایران خودرو نرخ سود مشارکت را هم بسته اتومات یا دستی بودن و موعد تحویل خودرو 6 الی 9 درصد در نظر گرفت.
تارا محصولی ایرانی یا پلتفروم خارجی؟
برخلاف سایپا که برای شاهین (رهام) از یک پلتفرم ایرانی و مستقل استفاده کرده؛ خودرو K132 ساخت ایرانخودرو با پلتفرم پژو 301 تولید شده است. این موضوع، از یک سو منجر به آسودگی خیال برای مخاطب ایرانی میشود و داستان خودروی ملی با پلتفرم داخلی را به تداوم نمیدهد؛ اما ادعای مدیران ایرانخودرو مبنی بر ساخت ۹۳ درصد قطعات K132 در ایران، سوالات تازهای به ذهن میآورد. البته ایرانخودرو برای تولید سمند هم از شاسی پژو 405 استفاده کرد و امیدواری برای تولید خودرو ملی را، به یاس تبدیل کرد. پیشنهاد می شود: قیمت روز انواع خودرو
معرفی ایران خودرو تارا
ایران خودرو تارابه پیشرانه EC5 مجهز است و ۱۱۰ اسب بخار با ۱۵۰ نیوتن متر را در اختیار راننده می گذارد. جعبه دنده ۵ سرعته دستی و ۶ سرعته اتوماتیک وظیفه انتقال قدرت را به چرخ های جلوی تارا دارند. این خودرو یک سدان رده C و متوسط به حساب می آید و در نمونه فول آپشن به استارت دکمه ای، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، کامپیوتر سفر، فرمان کمکی برقی، سنسور پارک عقب، دوربین عقب، رینگ آلومینیومی، سنسور نور و باران، تریم داخلی چرم و پارچه، صندلی برقی راننده، تهویه الکتریکی، نمایشگر لمسی، سامانه کنترل پایداری و پیشگیری از هرزگردی، سانروف، چهار کیسه هوا و… مجهز است.
نقد طراحی تارا ایران خودرو
در طراحی نمای روبهرو، K132 ادامهدهندهی سبکی است که دنا و دناپلاس آغاز کردند. تمامی این خودروها، خصوصا K132، شباهت بسیار زیادی به فورد موستانگ دارند. جالبتر اینکه، دنا در قسمت جلوپنجره به شکلی نامحسوسی شبیه موستانگ ۲۰۱۳ است؛ اما K132 در طراحی چراغهای اصلی، چیدمان روشنایی روز و سپر جلو، شباهتی غیرقابل انکار به نسل جدید موستانگ دارد و آنرا به یک کپی ناشیانه از محصولی امریکایی تبدیل میکند. در نمای پشت نیز، حالت پیوسته برای چراغهای عقب وجود دارد که در عین زیبایی، کمی به دوج چارجر شبیه است. البته نباید فراموش کنیم، حجمدهی بدنه، خصوصا برای نمای عقب و درپوش صندوق، بسیار خوب شکل گرفته و خطوط برجسته روی درها (از گلگیر جلو تا لبهی صندوق و پایین در جلو تا سپر عقب) فراتر از خودروهای معمول ساخت ایران هستند. در مجموع، میتوان به طراحی بدنهی K132، خصوصا بهعنوان محصولی حاصل کار یک شرکت داخلی، نمره قبولی داد و مطمئن بود که مشتری ایرانی را، جذب میکند. تصاویر موجود از نمای داخلی K132، کمتعداد و ناکافی هستند؛ اما بهخوبی نشان میدهند که از این نظر، تفاوت خاصی بین محصول ایرانخودرو و پژو 301 وجود ندارد. حتی غربیلک فرمان هم، مشابه خودرو فرانسوی است و حالت دوشاخه در پایین دارد. دیگر ادوات کنترلی، مثل کلیدهای مربوط به سیستم صوتی و تهویه مطبوع نیز، در هر دو خودروی K132 و پژو 301، بهصورت دایرههای سهگانه زیر نمایشگر لمسی هستند.
تصویری از کابین پژو 301 در نسخهی دندهخودکار و مجهز به نمایشگر لمسی که تفاوت خاصی با نمونه پیشتولید ایرانخودرو K132 ندارد
دیدگاه تان را بنویسید