|

علت درگذشت آیت محمد یزدی چه بود؟+ سوابق و مسئولیت ها

آیت الله محمد یزدی امروز و در سن 89 سالگی در قم دارفانی را وداع گفت. ایشان در تاریخ ۱۱ آبان ۱۳۹۹ به دلیل کهولت سن، از عضویت در شورای…

لینک کوتاه کپی شد

آیت الله محمد یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، امروز دار فانی را وداع گفت. ایشان از چندی پیش به دلیل کهولت سن و بیماری دستگاه گوارشی در بستر بیماری بودند که صبح امروز در سن 89 سالگی به دیدار حق شتافت.

زندگی نامه آیت الله یزدی

آیت الله محمد یزدی در سال 1310 در اصفهان دیده به جهان گشود. تحصیلات حوزوی را ابتدا در نزد پدر که از روحانیون معروف اصفهان بود فرا گرفت و بعد از حضور آیت الله العظمی بروجردی در قم به شهر علم و اجتهاد آمد. تلاش علمی طلبه جوان آن روزها، باعث شد تا وی بتواند از امام خمینی اجازه‌نامه ی اجتهاد دریافت کند.

با شروع نهضت امام خمینی، آیت الله یزدی از روحانیون پیشگام و مبارزی بود که بارها طعم زندان ساواک و تبعید به شهرهای دورافتاده را چشید.

با پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله یزدی با رای مردم به عضویت مجلس خبرگان قانون اساسی در آمد و دو دوره نیز با آرای مردم قم و تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت.

با حکم امام خمینی (ره) ، آیت الله یزدی در سال 67 به عضویت شورای نگهبان درآمد . وی در 11 آبان امسال به دلیل بیماری از این سمت استعفا داد.

ریاست قوه قضائیه به مدت 10 سال و عضویت در دوره دوم تا پنجم مجلس خبرگان و ریاست آن بعد از ارتحال آیت الله مهدوی کنی ریاست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انتخاب شد.

عضویت در شورای عالی حوزه‌های علمیه و دبیری این شورا از دیگر مسئولیت‌هایی است که در کارنامه کاری این عالم مجاهد مشاهد می‌شود.

از آیت الله محمد یزدی کتاب‌ها و مقالات مختلفی در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی به یادگار مانده است.

شجاعت، انقلابی بودن و حمایت صریح و بدون تعارف از آرمان‌های انقلاب و رهبری از خصوصیات بارز و برجسته آیت الله یزدی بود.

سرانجام این عالم ربانی بعد از عمری مجاهدت در راه اسلام و انقلاب اسلامی در سن 89 سالگی دعوت حق را لبیک گفت.

علت درگذشت آیت محمد یزدی چه بود؟+ سوابق و مسئولیت ها

مروری بر سوابق و مسئولیت های آیت الله یزدی

آیت‌الله یزدی یکی از فعالان ارشد و شناخته شده بعد از انقلاب اسلامی بود و مسئولیت‌های فراوانی را در عرصه‌های مختلف به عهده داشته که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

ریاست دادگاه انقلاب اسلامی قم و باختران (کرمانشاه).

ریاست دفتر امام خمینی:

دفتر امام خمینی متشکل از سید احمد خمینی، اشراقی، رسولی محلاتی، محمد غرضی به ریاست آیت‌الله محمد یزدی به صورت شورایی اداره می‌شد.

نمایندگی مجلس خبرگان قانون اساسی.

ریاست آیت‌الله یزدی در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری.

نمایندگی مجلس شورای اسلامی:

وی در سال ۱۳۵۸ش از سوی مردم قم به مجلس راه یافت و در دوره دوم از سال ۱۳۶۳ش تا ۱۳۶۷ش نماینده مردم تهران گردید.

عضویت در شورای نگهبان پس از استعفای آیت‌الله صافی گلپایگانی:

پس از پایان نمایندگی وی در دوره دوم مجلس شورای اسلامی، از سوی امام خمینی به‌عنوان یکی از فق‌های شورای نگهبان منصوب گردید. او چهارم، پنجم و ششم عضو این شورا بوده و بعد از ریاست قوه قضائیه نیز به عضویت شورای نگهبان درآمد. در آبان ماه ۱۳۹۹ش اعلام شد که او از عضویت در شورای نگهبان استعفا داده است.

عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ش با حکم امام خمینی.

ریاست قوه قضائیه پس از رحلت امام خمینی در دو دوره پنج ساله.

نمایندگی مجلس خبرگان:

وی در دوره دوم از حوزه تهران انتخاب شد و عضو کمیسیون ۱۱۰ و ۱۱۱ و نائب رئیس کمیسیون تحقیق بود. آیت‌الله یزدی در دوره چهارم با درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی به عنوان ریاست خبرگان انتخاب شد. او در دوره پنجم نتوانست به مجلس خبرگان راه یابد. وی با شرکت در انتخابات میاندوره خبرگان از حوزه استان قم توانست مجددا رای لازم را بدست آورده و به عضویت در مجلس خبرگان درآید.

از دیگر فعالیت‌های وی می‌توان به امام جمعه موقت تهران، عضو و دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو دوره چهارم و پنجم شورای عالی حوزه‌های علمیه، عضو هیأت امنای حوزه علمیه شهید شاه‌آبادی و عضو هیأت امنای دانشگاه فاطمیه قم اشاره کرد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی