گیاهان مناسب برای آشپزخانه/ گیاهان باحال برای آشپزخونه های کم جای خانمای های لول

با اضافه کردن چند گیاه مناسب در آشپزخانه هم هوای خانه را تصفیه کنید، هم همیشه سبزیجات تازه برای آشپزی داشته باشید.
شایانیوز_ آشپزخانه فقط جایی برای پختن غذا نیست، بلکه میتونه یه فضای سرزنده و پرانرژی باشه که هر بار واردش میشیم حال و هوامون رو عوض کنه. تصور کنین موقع درست کردن چای، چند برگ نعنا تازه از گلدون کنار پنجره بچینین یا وقتی میخواین سالاد درست کنین، ریحون و گشنیزی که خودتون پرورش دادین رو استفاده کنین. چقدر لذت بخشه. حالا شاید بپرسین چه گیاهانی برای آشپزخونه مناسبن؟ جواب این سوال به شرایط آشپزخونه شما بستگی داره. بعضی از گیاهان عاشق نور زیادن و بعضی دیگه با نور کم هم کنار میان. بعضی ها به رطوبت نیاز دارن و بعضی دیگه خشکی رو ترجیح میدن. مهم اینه که بدونین هر گیاهی چه ویژگی هایی داره و چطور میشه ازش مراقبت کرد. تو این مقاله میخوایم با هم گیاهانی رو بررسی کنیم که نه تنها آشپزخونه شما رو زیباتر میکنن، بلکه میتونن هوای خونه رو هم تصفیه کنن یا حتی موقع آشپزی به کار بیان. از نعنا و ریحون خوشبو گرفته تا آلوئه ورای پرخاصیت و سانسوریای مقاوم، هر کدومشون میتونن یه انتخاب عالی برای فضای آشپزخونه باشن.
گیاهان مناسب برای آشپزخانه: بررسی جامع و دقیق
بخش اول؛ گیاهان خوراکی و معطر
نعنا (Mentha spp)؛ این گیاه پرطرفدار با عطر و طعم تازه اش، انتخابی ایده آل برای آشپزخانه محسوب می شود. نعنا به سرعت رشد می کند و برگهای آن در تهیه انواع نوشیدنی ها، دسرها و غذاها کاربرد دارد. این گیاه ترجیح می دهد در محیطی با نور غیرمستقیم ولی نسبتاً روشن قرار گیرد. پنجره های شرقی یا غربی مکان مناسبی برای نگهداری آن هستند. خاک گلدان باید همواره مرطوب نگه داشته شود، اما از انباشت آب در زیرگلدانی باید جلوگیری کرد. نعنا به راحتی از طریق قلمه های ساقه تکثیر می یابد. نکته مهم در پرورش نعنا، کاشت آن در گلدان مجزا است، زیرا سیستم ریشه ای تهاجمی دارد و میتواند فضای رشد گیاهان مجاور را محدود کند.
ریحان (Ocimum basilicum)؛ ریحان با برگ های سبز و معطرش، یکی از پرکاربردترین گیاهان در آشپزی مدیترانه ای و آسیایی است. این گیاه برای رشد مطلوب به نور فراوان نیاز دارد و حداقل شش تا هشت ساعت نور مستقیم خورشید در روز برای آن ایده آل است. پنجره های جنوبی بهترین مکان برای نگهداری ریحان محسوب می شوند. آبیاری باید زمانی انجام شود که سطح خاک خشک شده باشد، اما از خشکی کامل خاک باید جلوگیری کرد. برای تشویق گیاه به تولید برگ های بیشتر، بهتر است جوانه های گل به محض ظهور چیده شوند. ریحان را می توان از طریق بذر یا قلمه های ساقه تکثیر داد.
پونه کوهی (Origanum vulgare)؛ این گیاه معطر با عطر تند و تیز خود، در بسیاری از غذاهای ایتالیایی و یونانی کاربرد دارد. پونه کوهی به نور کامل خورشید نیاز دارد و در محیط های کم نور رشد مناسبی نخواهد داشت. خاک باید دارای زهکشی عالی باشد و بین دو آبیاری کاملاً خشک شود. این گیاه نسبت به شرایط خشک مقاوم است و آبیاری بیش از حد می تواند به ریشه های آن آسیب بزند. پونه کوهی را می توان از طریق تقسیم بوته یا کاشت بذر تکثیر کرد.
بخش دوم؛ گیاهان تصفیه کننده هوا
آلوئه ورا (Aloe barbadensis miller)؛ این گیاه گوشتی نه تنها ظاهری زیبا به آشپزخانه می بخشد، بلکه خاصیت تصفیه کنندگی هوا دارد و ژل موجود در برگ های آن برای درمان سوختگی های جزئی مفید است. آلوئه ورا به نور غیرمستقیم ولی روشن نیاز دارد و پنجره های شرقی یا غربی مکان مناسبی برای آن هستند. آبیاری باید هر دو تا سه هفته یکبار انجام شود و بین دو آبیاری خاک کاملاً خشک شود. این گیاه به غرقاب شدن بسیار حساس است و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه می شود.
دراسنا پرچمی (Dracaena marginata)؛ این گیاه با برگ های باریک و کشیده خود، توانایی بالایی در حذف فرمالدهید و سایر آلاینده های هوا دارد. دراسنا می تواند در نور کم تا متوسط رشد کند، اما نور غیرمستقیم و روشن باعث حفظ رنگ زیبای برگ های آن می شود. آبیاری باید زمانی انجام شود که سطح خاک خشک شده باشد و از آبیاری بیش از حد باید اجتناب کرد. این گیاه به فلوراید موجود در آب حساس است، بنابراین بهتر است از آب تصفیه شده یا آب باران برای آبیاری آن استفاده شود.
بخش سوم؛ گیاهان مقاوم و کم نیاز
سانسوریا (Sansevieria trifasciata)؛ معروف به زبان مادرشوهر، این گیاه به دلیل مقاومت بالا و نیاز به مراقبت کم، گزینه ای ایده آل برای کسانی است که زمان زیادی برای رسیدگی به گیاهان ندارند. سانسوریا می تواند در گستره وسیعی از شرایط نوری از نور کم تا نور مستقیم خورشید رشد کند. آبیاری بسیار کم مورد نیاز است و در ماه های سرد سال هر چهار تا شش هفته یکبار آبیاری کافی است. این گیاه توانایی تصفیه هوا به ویژه در شب را دارد و دی اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل می کند.
پوتوس (Epipremnum aureum)؛ این گیاه رونده با برگ های قلبی شکل، از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که در شرایط مختلف نوری رشد میکند. پوتوس می تواند در سبدهای آویز کاشته شود و شاخه های آن تا چند متر رشد کنند. این گیاه به آبیاری متوسط نیاز دارد و بین دو آبیاری باید اجازه داد سطح خاک خشک شود. پوتوس توانایی بالایی در حذف فرمالدهید، بنزن و زایلن از هوا دارد.
کلام پایانی
با انتخاب صحیح گیاهان و رعایت اصول نگهداری، می توان آشپزخانه را به فضایی سرسبز، سالم و دلپذیر تبدیل کرد که هم به زیبایی محیط می افزاید و هم فواید کاربردی متعددی دارد.
دیدگاه تان را بنویسید