|

یک عکس یک روایت؛ پیشگامی ناصرالدین شاه در استفاده از تکنولوژی از راه اهن تا تلگراف

نخستین خط تلگراف در پایتخت بین کاخ گلستان و باغ لاله‌زار دایر شد و تلگراف تبریک اعتضادالسلطنه وزیر علوم مخابره شد .

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- نخستین خط تلگراف در پایتخت بین کاخ گلستان و باغ لاله‌زار دایر شد و تلگراف تبریک اعتضادالسلطنه وزیر علوم از باغ لاله‌زار به کاخ گلستان مخابره شد و بعد سیم تلگراف به مباشرت مخبرالدوله که آن وقت کتابدار مدرسه عالی دارالفنون ناصری بود به کرج برده شد.

تلگراف در ایران قاجار

تلگراف در ایران قاجار

« منّت خدای را عز و جل که طاعتش موجب قربت است و به شکر اندرش مزید نعمت. هر نفسی که فرو می رود ممدّ حیات است و چون بر می آید مفرّح ذات. پس در هر نفسی دو نعمت موجود است و بر هر نعمتی شکری واجب....» نخستین متن تلگرافی بود که در ایران مخابره شد. این پیام در روز ۲۷ اسفند سال ۱۲۳۶ هجری شمسی از مدرسه دارالفنون به کاخ ییلاقی ناصرالدین شاه ارسال شد و روزنامه «وقایع‌اتفاقیه» در شماره ۳۷۲ خود در این روز، رویداد سیم‌کشی تلگراف در مدرسه دارالفنون و موفقیت‌آمیز بودن آن را خبر داد.

تلگراف در ایران قاجار

تلگراف در ایران قاجار

«عباسعلی خان دنبلی» به‌عنوان نخستین ایرانی‌ای بود که زبان مورس را فراگرفت و همین فرد بود که نخستین بار نسبت به ارسال پیام از طریق تلگراف اقدام کرد. بعد از این آغازین پیام، مقرر شد که از کاخ سلطنتی تا باغ لاله‌‌زار، سیم تلگراف متصل شود و پس از آن، نقاط دیگر نیز دارای تلگراف شدند. تلگراف زمانی وارد ایران شد که از عمر ظهور این فناوری در اروپا بیش از ده سال نمی‌گذشت. ناصرالدین‌شاه که آوازه این تکنولوژی جدید را شنیده بود، تمایل داشت آن را در ایران نیز پیاده کند و البته در دستیابی ایران به تلگراف خواست دولت بریتانیا نیز بی‌تاثیر نبود؛ چراکه از این طریق انگلستان می‌توانست اروپا را به مستعمره وسیع خود یعنی هندوستان متصل کند و به علاوه به مکاتبات ماموران خود در ایران با لندن سرعت بخشد.

تلگراف در ایران قاجار

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی