خواص و مضرات مصرف دارچین بر سلامتی انسان چیست؟
دارچین ادویه ای است مقوی که علاوه بر خوش طعم و بو کردن غذا درطب سنتی نیز دارای خواص بی شماری برای سلامت انسان نیز می باشد.
امروزه مصرف دارچین به شکلهای مختلف از جمله دمنوش و چای دارچین، ترکیب دارچین و عسل، عرق دارچین و… برای بهرهمند شدن از خواص درمانی این ادویه رایج است. دارچین نوعی ادویهی مقوی است که بهخاطر تأثیراتش در سلامت بدن از دیرباز جایگاه ویژهای در طب سنتی داشته است. با ما همراه شوید تا با خواص بی شمار و البته موارد احتیاط و مضرات دارچین بیشتر آشنا شوید.
دارچین انواع مختلفی دارد که تمام آنها را میتوان به دو دستهی اصلی تقسیم کرد:
-
دارچین سیلان یا دارچین هندی
که به نام دارچین اصل (واقعی) از آن یاد میشود. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت «سیناموم وروم» (Cinnamomum verum) به دست میآید که بومی سریلانکا و جنوب هند است. دارچین سیلان رنگ قهوهای مایل به زرد و بافت نرم و نازکی دارد که شبیه کاغذ است.
-
دارچین کاسیا یا چینی
که نوع رایجتر دارچین است. این نوع دارچین از پوست داخلی درخت «سیناموم کاسیا» (Cinnamomum cassia) به دست میآید که بومی جنوب چین است. دارچین کاسیا رنگ قهوهای مایل به قرمز تیره دارد و بافت آن ضخیمتر و زبرتر است.
دارچین دارای چه خواصی است ؟
خواص دارچین بسیار زیادتر از آنچه که می دانید است. در متن زیر به برخی از مهمترین خواص آن اشاره می کنیم:
دارچین برای مدیریت و کنترل وزن
دارچین برای کاهش اضطراب و استرس
دارچین برای کمک به بهبود و تقویت روحیه
تقویتکننده عضلات رحم
هر 100 گرم دارچین 9،5 گرم آب، 0،9 گرم پروتئین، 3،2 گرم چربی، 25 میکروگرم ویتامین A، یک هزار و 230 میلیگرم کلیسم، 38 میلیگرم آهن و 2 میلیگرم «روی» دارد.
در دارچین آنتیاکسیدانی به نام سلنیوم وجود دارد که ضد رادیکالهای مضر در بدن است و کمبود آن در بدن سبب ضعف ایمنی میشود.
دارچین برای افرادی که فقر آهن و پوکی استخوان دارند، مفید است همچنین سبب تقویت سیستم گوارش میشود. این گیاه همچنین ضد گرفتگی عضلات، ضد عفونی کننده و تقویتکننده عضلات رحم است.
کنترل و دفع حشرات
درمان آکنه و جوش صورت
دارچین باعث خون رسانی به پوست می شود و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول با دارچین
درمان دندان درد با دارچین
درمان ترک کف پا
دارچین غنی از آنتی اکسیدان است که می تواند ترک کف پا را درمان کند.
دارچین برای بهبود گردش خون
کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد با دارچین
خاصیت تب بر
از دیگر خواص دارچین می توان به پایین آوردن تب اشاره کرد. امروز دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده اند و بعنوان تب بر به کار می برند، با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین بیاورید.
درمان نفخ
دارچین خواص ضدعفونی کنندگی دارد و برای همین از فلور روده محافظت میکند. دارچین گرفتگی عضلات معده و روده را برطرف میسازند و با نفخ مقابله کرده و اسهال را رفع میکند.
مضرات دارچین
دارچین علاوه بر داشتن خواص دارای مضرات نیز است که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم میتواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و … همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.
- مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بیخوابی و افسردگی میشود.
- اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
- اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.
- به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
دیدگاه تان را بنویسید