|

دعوا و بیانیه‌نویسی پرسپولیس و استقلال در خواب خرگوشی کمیته اخلاق

بیانیه‌نویسی و دعوا بین پرسپولیسی‌ها و استقلالی‌ها در آستانه دربی ۹۶ بیش از پیش شده و این در شرایطی است که کمیته اخلاق وعده برخورد را داده …

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش شایانیوز به نقل از تسنیم، آن‌طور که عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در عنوان کرده، براساس اصلاحیه کمیسیون، واردات خودرو توسط هر فرد حقیقی و حقوقی مشروط بر صادرات خودرو و قطعات داخلی، قابل انجام است. به گفته روح‌اله ایزدخواه، در ماده اصلاحی، کلاس‌ و سطح کیفی خودروهای وارداتی تعیین و براساس آن، خودروهایی وارد خواهد شد که یا در داخل (مشابه آنها) تولید نمی‌شود یا تیراژشان پایین است.

اظهارات ایزدخواه در شرایطی است که اصلاحیه کمیسیون صنایع در واقع تلفیق دو طرح جداگانه نمایندگان مجلس دهم و یازدهم به شمار می‌رود. در مجلس دهم طرحی به نام ساماندهی خودرو تدوین شد که ماده ۴ آن به تسهیل واردات خودروهای هیبریدی مربوط بود. شورای نگهبان به این ماده ایراد گرفت اما عمر مجلس دهم به اصلاح آن قد نداد. با تشکیل مجلس یازدهم، نمایندگان طرح جدید با نام تحول صنعت و بازار خودرو را تدوین و ماده‌ای را با محوریت واردات خودرو در آن گنجاندند.

این ماده در نهایت جایگزین ماده ۴ طرح ساماندهی خودرو شد، اما ایراد شورای نگهبان به آن، باقی ماند و در صحن علنی رای نیاورد. حالا با توجه به اظهارات عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، کمیسیون مربوطه ماده موردنظر را اصلاح کرده تا نظر شورای نگهبان تامین شود. این طرح البته برای تصویب نهایی باید در صحن علنی رای بیاورد و شورای نگهبان نیز آن را تایید کند، بنابراین هنوز قطعی نشده است.

خودروی وارداتی

از طرفی، طبق تصمیم دولت، از سه سال پیش واردات خودرو به کشور در راستای مدیریت منابع ارزی، ممنوع شده و فعلا خبری از لغو آن نیست. البته این امکان وجود دارد که با احیای برجام در آینده و لغو تحریم‌ها، دولت جدید ممنوعیت واردات خودرو را بردارد و در آن صورت، اگر طرح مجلس تصویب و تایید شود، ورود خودرو به کشور بر اساس آن انجام خواهد شد.

این در حالی است که منوط کردن واردات خودرو به صادرات، عملا مانعی بزرگ بر سر راه ورود خودرو به کشور محسوب می‌شود. هدف از اتصال واردات به صادرات، جلوگیری یا کاهش خروج ارز از کشور است، حال آنکه در حال حاضر خودروسازان و قطعه‌سازان صادرات چندانی ندارند. طبق آماری که از صورت‌های مالی خودروسازان استخراج شده، سال گذشته در مجموع تنها ۳ هزار و ۱۴۷ دستگاه خودرو (به صورت کامل و قطعات منفصله) صادر شد که در مقایسه با سال ۹۸ با رقم ۷ هزار و ۷۴۷ دستگاه، افت ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد. بنابراین اگر قرار باشد واردات بر اساس صادرات انجام شود، ورود خودرو به کشور بسیار ناچیز و طبعا اثرگذاری آن بر بازار نیز ضعیف خواهد بود.

این در حالی است که طرح‌های دیگری برای از سرگیری واردات خودرو از سوی کارشناسان و فعالان عرصه واردات پیشنهاد شده، از جمله استفاده از ارزهای موجود در خارج از کشور. واردکنندگان می‌گویند توانایی واردات خودرو بدون انتقال ارز را دارند و با این روش، دغدغه ارزی دولت و مجلس برطرف خواهد شد. با این حال این پیشنهاد مورد موافقت دولت قرار نگرفته و بانک مرکزی نیز به دلیل مسائل مربوط به منشأ تامین ارز، موافق آن نیست.هرچه به هفته‌های پایانی لیگ برتر فوتبال و روزهای حساس جام حذفی نزدیک‌تر می‌شویم تنور مسابقات داغ‌ و داغ‌تر می‌شود، جایی که در بالای جدول سه تیم به دنبال قهرمانی هستند و برخی به دنبال کسب سهمیه لیگ قهرمانان. در پایین جدول نیز چند تیم در خط سقوط به دسته پایین‌تر قرار دارند. حساسیت بالای سه هفته پایانی که تقریبا برای همه تیم‌ها سرنوشت‌ساز خواهد بود باعث شده حواشی در خارج از مستطیل سبز به اوج برسد. 

بیشتر بخوانید

نگاهی به معادله قهرمانی در فاصله سه هفته به پایان لیگ برتر

در این هفته‌ها شاهد هستیم که کمتر تیمی علیه داور، تیم حریف و مسائل دیگر بیانیه نمی‌دهد یا اعتراضی نداشته باشد. در این وضعیت تیم‌ها حتی در کار کمیته داوران و فدراسیون  دخالت می‌کنند و نسبت به انتخاب داور بازی‌شان بیانیه می‌دهند و اعتراض می‌کنند. 

جدا از حساسیت هفته‌های پایانی لیگ برتر؛ جام حذفی نیز در پیش است و قرار است بازی‌های فوق‌العاده حساسی برگزار شود، از جمله پرسپولیس و استقلال که قرار است روز پنجشنبه هفته جاری در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف یکدیگر بروند.

از چند روز قبل از این بازی دو باشگاه طبق معمول بیانیه نویسی و مصاحبه‌های جهت‌دار را آغاز کرده‌اند. شدت این حملات مجازی از سوی این دو باشگاه به حدی است که قطعا اگر قرار بود هواداران در ورزشگاه حضور داشته باشند باید منتظر ملتهب شدن سکوها می‌شدیم. سرخابی‌ها در حالی پا به این دیدار بزرگ می‌گذارند که عوامل این دو باشگاه تاکنون بزرگی نکرده‌اند و هر چه بوده فقط درگیری و باد به آتش زدن در خاکستر اختلاف‌ها و حساسیت‌های کاذب بوده است. 

این در حالی است که حدود یک هفته پیش فدراسیون فوتبال نسبت به این موضوع  هشدار داده بود. سایت فدراسیون در این باره نوشته بود: «با توجه به برگزاری هفته‌های پایانی رقابت‌های لیگ فوتبال، کمیته اخلاق با تشکیل کارگروهی از متخصصان و کارشناسان در حوزه فوتبال اعلام کرد که مسابقات را به دقت زیر نظر داشته و مستندا به ماده 32 آئین‌نامه کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی، هر شخص حقیقی یا حقوقی که با صدور بیانیه موجبات تشویش اذهان عمومی و خدشه‌دار کردن تصمیمات فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و عوامل برگزار کننده مسابقات را فراهم کند، ضمن تشکیل پرونده در این کمیته، وفق مقررات با قید فوریت با آنان برخورد خواهد شد». 

با انتشار این متن و اخطار فدراسیون فوتبال به برهم‌زنند‌گان نظم مسابقات انتظار می‌رفت که باشگاه‌ها و عوامل‌شان فیتیله آتش را پایین بکشند و در آن سو نیز کمیته اخلاق به عنوان مسئول رسیدگی، با این تخلفات برخورد قاطع کند. این در حالی است که هر دو سوی این ماجرا کارشان را درست انجام نداده‌اند؛ هم باشگاه‌ها و عوامل تیم‌ها قانون را رعایت نکرده‌اند و نمی‌کنند و هم اینکه تاکنون فدراسیون و کمیته اخلاق هم در قبال آنها سکوت کرده‌اند. 

مسئله مشخص این است که با توجه به بیشتر شدن حساسیت‌‌‌ها تا روز دربی و در ادامه در هفته‌های پایانی لیگ برتر، صدور بیانیه‌ها و اعتراض‌ها روز به روز بیشتر خواهد شد، مگر اینکه واقعا کمیته اخلاق و دیگر نهادهای نظارتی از خواب خرگوشی بیدار شوند و با متخلفان -در هر رده و با هر رنگی- برخورد کنند.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها