|

علیرضا جهانبخش تیم بعدی خود را انتخاب کرد؟

جهانبخش: پس از اینکه توانستم در لیگ انگلیس بازی کنم، حالا بازی در سری A و بوندس‌لیگای را دوست دارم.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از اندیشه معاصر؛ علیرضا جهانبخش که پس از سه فصل حضور در فاینورد، تابستان جاری به حضورش در این تیم پایان داد و حالا به عنوان بازیکن آزاد در تلاش برای انتخاب تیم بعدی‌اش است، در گفت‌وگو با پایگاه خبری «Numero Diez» ایتالیا، درباره جدایی‌اش از فاینورد گفت: صادقانه بگویم که من تابستان 2023 پس از کسب عنوان قهرمانی با فاینورد در اردویژه آماده بودم که باشگاه را ترک کنم. با این حال پس از سال‌ها حضور در هلند، با درخواست ملیت هلندی موفق شدم در لیگ قهرمانان بازی کنم و یکی از آنها باشم و خانواده‌ام هم از این بابت خوشحال بودند. پس از آن اما اشلوت (سرمربی وقت فاینورد) به لیورپول رفت و کادر فنی جدید برای بازسازی تیم تلاش کرد، بنابراین تصمیم گرفتم خودم را آزاد کنم و ماجراجویی جدیدم را خودم انتخاب کنم. گفت‌وگوی مسالمت‌آمیزی با باشگاه داشتم و وقتی با آنها صحبت کردم، فهمیدم که این بهترین انتخاب است. من در هر باشگاهی از دوران حرفه‌ای‌ام سه سال حضور داشته‌ام و می خواستم فصل را به بهترین شکل ممکن با قهرمانی در جام حذفی هلند به پایان برسانم و فکر می‌کنم که بهتر از این نمی‌شد.   

وی در مواجهه با این پرسش که «آیا در چند ماه گذشته تماس مشخصی با باشگاهی داشته‌اید؟»، اظهار داشت: بله! خیلی فکر کرده‌ام اما انتخاب‌هایم را به گزینه‌های سطح بالا محدود می‌کنم. پیشنهادهای زیادی را رد کرده‌ام، چون متمرکز و جاه‌طلب هستم. بعد از اینکه توانستم در لیگ برتر انگلیس بازی کنم، حالا بازی در سری A ایتالیا و بوندس‌لیگای آلمان را خیلی دوست دارم. اینها لیگ‌هایی هستند که من آرزوی بازی در آنها را دارم. ما با باشگاه‌هایی از این کشورها در تماس بوده‌ایم اما این به زمان و مذاکرات بستگی دارد ... در حال حاضر گفت‌وگوهایی وجود دارد. من بازی در کشورهای دیگر را رد کرده‌ام، چون می‌خواهم به اهداف حرفه‌ای خود برسم. قطعاً دوست دارم در اروپا بمانم. فصل گذشته موفق شدم در لیگ قهرمانان اروپا بازی کنم و اولین گلم را در این رقابت‌ها بزنم. این تجربه‌ای عالی بود اما یکی از اهداف اصلی من حتی در 31 سالگی، ماندن در اروپا است. من هنوز هم می‌توانم در سطح بالایی بازی کنم و بهترین عملکردم را داشته باشم، به همین دلیل به مدیر برنامه‌هایم گفته‌ام که می‌خواهم به جاه‌طلبی خود ادامه دهم.

کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران همچنین در مواجهه با این پرسش را که «آیا از نظر فیزیکی برای بازگشت به میادین آماده هستید؟»، خاطرنشان کرد: صد درصد آماده‌ام. من به طور مداوم تمرین کرده‌ام و فقط منتظر تصمیم‌گیری در خصوص آینده حرفه‌ای‌ام هستم. من می‌خواهم 2 یا 3 سال دیگر در اوج باشم. آرزوهای زیادی دارم، در 31 سالگی هنوز به دنبال چالش‌های جدید هستم. مطمئنم که آماده هستم، به دنبال تجربه مکان‌های جدیدی هستم تا بهترین عملکردم را ارائه دهم. ما همچنین در مرحله نیمه‌نهایی جام حذفی انگلیس در برایتون به عنوان تیمی که به تازگی صعود کرده بود، بازی کردیم. من همیشه سعی می‌کنم اثرم را بر روی تیم‌هایی که بازی می‌کنم، بگذارم. من فقط منتظر بهترین فرصت هستم و وقتی همه چیز مهیا شد، بازی خواهم کرد و تمام تلاشم را به کار خواهم بست. بدیهی است که با توجه به مسابقات مرحله انتخابی جام جهانی 2026، بازی‌های زیادی برای انجام دادن دارم اما آماده هستم.

«شما دو تیم رُم مختلف را دیده‌اید، یکی با مربیگری مورینیو و دیگری با مربیگری دِروسی. به عنوان حریف، چه تفاوت‌هایی را در این دو تیم متوجه شدید؟»، علیرضا جهانبخش در مواجهه با این پرسش گفت: باورنکردنی است که چندین بار فرصت بازی مقابل رُم را پیدا کرده‌ام، به ندرت اتفاق می‌افتد که هر سال مقابل یک تیم بازی کرد، اما رُم ورزشگاه زیبایی با جوی فوق‌العاده دارد (المپیکو). آنها دو تیم متفاوت بودند، رُمِ تحت‌هدایت مورینیو ساختارمندتر بود و از نظر دفاعی مستحکم بود، آنها با سیستم متفاوتی بازی می‌کردند. تیم‌های مورینیو بسیار سازمان‌یافته هستند. رُمِ تحت‌هدایت دِروسی به شما فضای بیشتری می‌دهند، اما آنها فوتبال خوبی بازی می‌کنند و سعی می‌کنند موقعیت‌های زیادی روی دروازه حریف خلق کنند. به نظر من دِروسی می‌داند که چه می‌خواهد.

بال تیم ملی در ادامه این پرسش را که «به ویژه، فصل گذشته در آخرین چالش با رُم (در دور برگشت از مرحله پلی‌آف صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ اروپا) یک قسمت بسیار تعیین‌کننده وجود داشت که پنالتی تو را دروازه‌بان رُم (اِسویلار) مهار کرد. به گذشته که فکر می‌کنید، چگونه آن لحظه را ماه‌ها بعد دوباره زنده می‌کنید؟»، اینگونه پاسخ داد: من در حال بازگشت از مصدومیتی بودم که در جام ملت‌های آسیا متحمل آن شده بودم و بازی هم پر از فشار و تنش بود. پیش از بازی در خانه رُم، سرمربی (اشلوت) به من گفت "احتمالاَ برای بازی کردنت زود است اما اگر بازی به ضربات پنالتی کشیده شود به تجربه تو نیاز داریم". آنها اصرار داشتند که پنالتی را بزنم. من پشت توپ ایستادم اما متأسفانه ... می خواستم در ثانیه آخر تغییر سمت بدهم (با خنده) ... سردار آزمون (بازیکن وقت رُم) هم‌تیمی من در تیم ملی است و می‌داند که من همیشه گوشه‌های دروازه را برای زدن ضربات پنالتی انتخاب می‌کنم. او به دروازه‌بان رُم کمک کرد تا جهت درست را برای شیرجه زدن انتخاب کند. من پنالتی را از دست دادم اما این آزمون بود که برای آنها مفید واقع شد.

45434354345

جهانبخش 32 ساله در پاسخ به این پرسش که «در هلند برای سه تیم  NEC، آلکمار و فاینورد بازی کردی. شما از نظر آماری و کیفی یکی از بهترین بازیکنان دهه اخیر اردویژه هنلد بوده‌اید که آمار 91 گل و پاس‌گل را به ثبت رساندید. آیا از تجربه خود در هلند راضی هستید؟»، گفت: به طور کلی بله. فکر می‌کنم NEC تأثیر مثبتی بر من، باشگاه و رابطه با هواداران داشته است. در AZ آلکمار در لیگ اروپا بازی کردیم و در فصل 18-2017 هم در لیگ سوم شدیم. در سطح فردی هم بهترین گلزن لیگ شدم و به عنوان بهترین بازیکن سال انتخاب شدم. سرانجام حضور در فاینورد روتردام یک تجربه فوق‌العاده بود. در سه سال گذشته از نظر عملکردی بهترین باشگاه هلند بوده‌ایم. هلند خانه دوم من است چون زندگی شخصی و حرفه‌ای من در آنجا توسعه یافته است.  

بال - هافبک تیم ملی فوتبال کشورمان در مواجهه با این پرسش که «بعد از پیوستن به فاینورد، آیا تا به حال با باشگاه‌های ایتالیایی مذاکره‌ای داشته‌اید؟»، گفت: نه به طور مستقیم، اما صحبت‌هایی با باشگاه‌های ایتالیایی صورت گرفت که هیچ چیز از آن به دست نیامد چون من در حال سپری کردن یک ماجراجویی بزرگ با فاینورد بودم. فصل دوم حضور در این تیم عالی بود، نتایج عالی کسب کردیم و از حضور در فاینورد خوشحال بودم. در آن مقطع از کشورهای مختلف پیشنهاد داشتم، اما یکی از بزرگترین آرزوهایم بازی در لیگ قهرمانان اروپا بود که بهترین تورنمنت است. من بعد از بازی در لیگ کنفرانس، لیگ اروپا، جام ملت‌های آسیا و جام جهانی، بازی در لیگ قهرمانان اروپا را کم داشتم. بنابرین تصمیم گرفتم در فاینورد بمانم، همچنین بنا به دلایل شخصی، ماندن در هلند برایم مهم بود.

علیرضا جهانبخش این پرسش را که «گفتی که به جز برایتون پیشنهادات زیادی هم داشتی؛ آیا واقعاً در سال 2018 برای پیوستن به ناپولی نزدیک بودی؟»، اینطور پاسخ داد: تماس‌های جدی با ناپولی وجود داشت و ما کاملاً به انجام این معامله نزدیک بودیم. در آن مقطع از آلمان، ایتالیا و انگلیس هم پیشنهادهایی داشتم، اما مبلغ درخواستی AZ آلکمار بالا بود و هر باشگاهی حاضر به پرداخت آن رقم نبود، بنابراین گزینه‌های من محدود بود. من باید بین برایتون و لسترسیتی یکی را انتخاب می کردم که در آن مقطع تصمیم گرفتم به برایتون بروم.

وی همچنین در مواجهه با این پرسش که «تجربه در برایتون منحصر به فرد بود و با آن انتقال، شما پردرآمدترین فوتبالیست ایرانی شدید. چه اشتباهی در آن دوره رخ داد؟ آن تجربه را چگونه ارزیابی می‌کنید، حتی اگر از نظر گل یا پاس‌گل آمار استثنایی نبود؟»، یادآور شد: حضور در برایتون یک تجربه عالی بود. من با تماشای بازی‌های لیگ برتر انگلیس، سری A ایتالیا و بوندس‌لیگای آلمان بزرگ شدم. در آن مقطع، پس از آخرین فصل حضورم در AZ آلکمار، انتخاب بزرگی داشتم. صادقانه بگویم، برایتون پروژه بلندمدتی را پیشنهاد کرده بود و من آن را بسیار جالب دیدم چون با صحبت با سرمربی وقت برایتون و مدیران باشگاه، آنها من را متقاعد کردند که این یک گام بزرگ برای من خواهد بود تا به بالاترین سطح برسم. برایتون به تازگی از چمپیونشیپ به لیگ برتر صعود کرده بود، انتظارات از این تیم زیاد نبود، اما فشار زیادی وجود داشت. متأسفانه، من از سبک بازی هجومی در هلند به سبک بازی بسیار تدافعی در برایتون رفتم، هیچ خلاقیت یا فضایی برای بهره‌برداری وجود نداشت. به عنوان یک بازیکن هجومی، به جای حمله، باید دفاع می‌کردم. سال اولی که با لیگ برتر آشنا شدم، برای فصل دوم آماده شدم. متأسفانه کریس هاتن (سرمربی وقت برایتون) که مرا به آن باشگاه آورده بود، آنجا را ترک کرد و گراهام پاتر جانشین او شد. اوضاع با پاتر به بهترین شکل شروع نشد، او از من به عنوان یک مدافع کناری به جای وینگر استفاده کرد و در ادامه به عنوان یک هافبک تهاجمی استفاده کرد که من به آن عادت نداشتم. سعی کردم خودم را با شرایط تطبیق دهم، اما آنقدر که انتظار داشتم بازی به من نرسید. من از سیستم چرخشی و دقایقی که برای بازی به من می‌رسید راضی نبودم، بنابراین پس از صحبت با باشگاه، درخواست جدایی دادم و به فاینورد نقل مکان کردم. انتظار بیشتری از حضورم در برایتون داشتم و بسیار آماده بودم. از حیث تاکتیکی اما نتیجه نداد. از هر بازیکنی که بپرسید به شما می‌گوید که فصل اول حضور در لیگ برتر انگلیس همیشه خیلی سخت است و شما در فصل اول شرایط را زیرنظر دارید. وقتی در فصل دوم حضورم در برایتون زیرنظر پاتر بازی‌ کردن‌هایم تداوم پیدا کردم، همه‌گیری ویروس کرونا شروع شد و فوتبال متوقف شد. شرایط می‌توانست به گونه‌ای متفاوت پیش برود اما بدیهی است که این اتفاق می‌افتد و  بدشانسی هم بخشی از فوتبال است.

4224

علیرضا جهانبخش در پایان در پاسخ به این پرسش که «تیم ملی فوتبال ایران که شما کاپیتان آن هستید، بازیکنان خوب زیادی مثل مهدی طارمی و سردار آزمون دارد. آیا خود را نسل طلایی ایران می‌دانید؟ بهترین نسل تمامی ادوار؟»، خاطرنشان کرد: برای من بسیار سخت است که در مورد این موضوع صحبت کنم چون هنوز بخشی از آن هستم. ما در دهه 90 و دهه 2000 نیز تیم‌های خوبی داشته‌ایم. چیزی که ما را برجسته می‌کند سهولت راهیابی‌مان به جام جهانی است؛ ما به راحتی در سه دوره اخیر جام جهانی حضور داشته‌ایم و قبل از اینکه شرایط پیچیده تر شود، صعودمان را قطعی کرده‌ایم. نسل فعلی اما توقع بیشتری دارد، ما می‌توانستیم قهرمان آسیا شویم، اما مقابل قطر میزبان شکست خوردیم. در کل خیلی از ما مثل آزمون و طارمی در اروپا خوب کار کرده‌ایم.

هافبک پیشین تیم‌های برایتون و AZ آلکمار که تابستان 2021 از برایتون جدا شد و به فاینورد پیوست، در سه فصل اخیر در 106 بازی آمار 17 گل زده و 16 پاس گل را از خود در این تیم هلندی برجای گذاشت. جهانبخش که 84 بازی ملی و 17 گل زده با پیراهن ایران در کارنامه‌اش دیده می‌شود، در فصل 18-2017 عنوان بهترین گلزن لیگ اردویژه هلند (با 21 گل زده) را با تیم AZ آلکمار از آن خود کرد. او همچنین با فاینورد در فصل 23-2022 قهرمانی در اردویژه و در فصل 24-2023 قهرمانی در جام حذفی هلند را تجربه کرد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها