(عکس) ایران و قطر به دنبال شکستن طلسم استادیوم بدیُمن
تیمهای ملی ایران و قطر تجربه خوشی از بازی در ورزشگاه الثمامه شهر دوحه ندارند.
دیدار مرحله نیمه نهایی تیمهای ملی فوتبال ایران و قطر چهارشنبه این هفته در ورزشگاه الثمامه شهر دوحه برگزار میشود.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از مشرق نیوز؛ تیم ملی فوتبال کشورمان در مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و در گروه B در همین ورزشگاه مقابل تیم ملی آمریکا تن به شکست یک بر صفر داد و باخت تلخی را تجربه کرد. باختی که شاید اگر به مساوی ختم می شد تیم ملی مان اولین صعود تاریخ حضورش در جام های جهانی را هم تجربه می کرد.
همچنین تیم ملی قطر نیز در گروه A مسابقات جام جهانی۲۰۲۲ در کشورش در همین ورزشگاه مقابل تیم سنگال تن به شکست سه بر یک داد. البته این ورزشگاهها خاطرات تلخ دیگری هم برای قطریها در بر داشته است.
تیم ملی فوتبال قطر در سال ۲۰۲۱ و در مرحله نیمه نهایی عرب کاپ روبروی الجزایر به میدان رفت که در همان دیدار تن به شکست یک بر صفر مقابل الجزایر داد و از رسیدن به فینال بازماند. تیم الجزایر در آن مسابقات قهرمان شد.
آخرین دیدار برگزار شده در این استادیوم در جام جهانی 2022 قطر دیدار یک چهارم نهایی بین پرتغال و مراکش بود که یاران کریستیانو رونالدو در ناباوری کامل تن به کست یه بر صفر مقابل شیرهای آفریقایی دادند و از رسیدن به نیمه نهایی بازماندند تا رویای رویارویی مسی و رونالدو محقق نشود.
درباره این استادیوم باید گفت: ورزشگاه الثمامه دوحه اولین استادیوم سرپوشیده در قطر است که طراحی آن توسط یک معمار قطری به نام ابراهیم محمد جیده که از معماران به نام این کشور است، انجام شده است.
این استادیوم از گافیا که کلاه سنتی مردم آن سرزمین است و بخش مهمی از لباس سنتی آن منطقه نیز محسوب میشود، الهام گرفته شده است. به همین خاطر میتوان این ورزشگاه را ساختمانی باشکوه دانست که نمایانگر فرهنگ تاریخ این کشور است.
این استادیوم که ۴۰۰۰۰ نفر ظرفیت دارد.
اما علت نامگذاری ورزشگاه الثمامه دوحه چیست؟ همانطور که گفته شد ورزشگاه Al Thumama که در جنوب دوحه قرار دارد، به شکلی طراحی و ساخته شده است که نشان دهنده فرهنگ و سنت مردم قطر است. البته اهمیت به فرهنگ و تمدن این کشور تنها در معماری این ورزشگاه لحاظ نشده است، بلکه نام این استادیوم زیبا و بزرگ نیز از نام یک درخت بومی که در این منطقه رشد میکند، گرفته شده است. استادیوم الثمامه مطابق با تمام مکانهایی که برای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر طراحی شدهاند، برای بزرگداشت فرهنگ و سنتهای عربی طراحی شده است.
شکل دایرهای ورزشگاه منعکسکننده کلاهی بافته شده و سنتی است که برای قرنها توسط مردان و پسران در سراسر خاورمیانه مقدس بوده است. طراحی این ورزشگاه متناسب با فرهنگ عرب است و نمادی از عزت و استقلال خانوادههای عرب زبان است.
یادآور می شود؛ با توجه به حذفی بودن این مرحله از مسابقات جام ملتهای آسیا قطعاً یکی از دو تیم ایران یا قطر باید با پیروزی زمین را ترک کند. بنابراین ورزشگاه الثمامه قطر میتواند برای اولین بار یک خاطره خوش را برای یکی از دو تیم ایران یا قطر بر جای بگذارد که امیدواریم این خاطر خوش از آن بچههای تیم ایران باشد.
دیدگاه تان را بنویسید