بررسی همه گزینه های هدایت تیم ملی فوتبال ایران
انتخاب سرمربی تیم ملی بالاخره به مرحله خواستن برنامه از گزینه ها رسیده است.
فدراسیون فوتبال بعد از اینکه روزهای بیساری را سپری کرد، سرانجام در آخرین ساعات شب گذشته به این نتیجه رسید دل را به دریا بزند و از گزینه های ایرانی هدایت تیم ملی برنامه بگیرد.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از طرفداری؛ اگرچه این پایان قصه انتخاب سرمربی تیم ملی نیست و شاید فقط ترفندی برای سرگرمی افکار عمومی باشد اما همینکه بالاخره دوستان از مرحله بی عملی به عمل رسیدند، جای شکر دارد!
سوبرداشت از حرف های مهدی تاج
البته هنوز هم رویکرد فدراسیون فوتبال به طور کامل مشخص نیست که آیا 100 درصد سرمربی ایرانی می خواهد یا به گزینه خارجی هم فکر می کند.
چند هفته پیش مهدی تاج در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد اگر سرمربی ایرانی بیاوریم، موافقان سرمربی خارجی ناراحت می شوند و اگر سرمربی خارجی بیاوریم هم موافقان سرمربی ایرانی دلخورد خواهند شد اما به شکل عجیبی از حرف های دو پهلوی مهدی تاج اینگونه برداشت شد که رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرده چون پول پرداخت دستمزد سرمربیان خارجی را نداریم، ناچار به همکاری با سرمربی ایرانی هستیم.
ترس فدراسیون فوتبال؛ ماجرای ویلموتس تکرار نشود
اما اصل ماجرا چیست؟ گفته می شود فدراسیون فوتبال ایران به دلیل اینکه می ترسد ماجرای ویلموتس تکرار شود، اعلام کرده تنها در صورتی که پول دستمزد دو سال سرمربی خارجی در یک حساب به شکل ذخیره باشد و بتواند از این حساب ماه به ماه حقوق سرمربی را پرداخت کند حاضر است تیم ملی را به یک سرمربی خارجی بدهد، در غیر این صورت از ترس تکرار ماجرای ویلموتس و همان بند معروف فیفا که به مربی خارجی اجازه می دهد در صورتی که دو ماه دستمزد نگرفت، قراردادش را یک طرفه فسخ کند، حاضر به ریسک مجدد و جذب سرمربی خارجی نیست.
مانور پکیج بندها روی پاکو خمز
البته برخی مشاوران مهدی تاج راه حل دیگری پیش پای او گذاشته بودند. آن ها معتقد بودند فدراسیون می تواند مربی خارجی ارزان قیمت تری را به خدمت بگیرد که پرداخت دستمزدش ایجاد چالش نکند.
در همین راستا برخی پکیج بندها هم کمال سواستفاده را کردند و اسم هایی مثل پاکو خمز، سرمربی ارزان قیمت تراکتور را در فضای مجازی مطرح کردند تا تجربه اسکوچیچ را تکرار کنند و دوباره لیست تیم ملی را در دست خودشان بگیرند و برای بازیکن های لیگ برتری شان، آپشن میلیاردی دعوت به تیم ملی را در قرارداد قرار بدهند.
اما فدراسیون فوتبال زرنگ تر از این حرف ها بود.
دومنیکو تدسکو، بلژیک را به ایران ترجیح داد
پرونده خارجی های ارزان قیمت خیلی زود بسته شد. تنها خارجی هایی که بحث شان برای تیم ملی مطرح بود، فرانک دی بوئر، سرمربی سابق هلند و دومنیکو تدسکو، سرمربی فعلی بلژِک بودند.
شاید باورش برای تان سخت باشد اما فدراسیون فوتبال ماه گذشته به دومنیکو تدسکو، سرمربی ایتالیایی آلمانی وقت لایپزیش پیشنهاد همکاری داد اما سرمربی 38 ساله پیشنهاد تیم ملی بلژیک را به ایران ترجیح داد و سرمربی بلژیک شد.
درخواست مالی بالای فرانک دی بوئر
فرانک دی بوئر دیگر گزینه مدنظر فدراسیون فوتبال بود. کسی که در 53 سالگی فعلا هدایت تیمی را به عهده ندارد اما در گذشته سرمربی تیم های بزرگی مثل آژاکس، اینتر و تیم ملی هلند بوده است.
آن چیزی که اجازه نداد مذاکره فدراسیون فوتبال با مرد هلندی جدی بشود، خواسته مالی بالای دی بوئر و توان مالی پایین فدراسیون فوتبال ایران بود.
فدراسیون همینجا پرونده جذب سرمربی خارجی را بست و مطرح شدن تمام نام های دیگر از کالدرون و آندره آ استراماچونی گرفته تا ژوزه مورایس و دیگران فقط برای بازار گرمی بوده است.
گزینه های ایرانی هدایت تیم ملی ایران
فدراسیون فوتبال در نهایت به این نتیجه رسید که وقتی پول ندارد، بهتر است پا را اندازه گلیمش دراز کند و سراغ سرمربی خارجی نرود.
رویکرد فدراسیون فوتبال از اینجا به بعد جذب سرمربی ایرانی شد و همان نام های آشنا به میان آمدند؛ امیر قلعه نویی، یحیی گل محمدی، ساکت الهامی، فرهاد مجیدی، جواد نکونام و البته زوج ترکیبی به اسم حسین فرکی - وحید هاشمیان.
گفته شد برخی نزدیکان یکی از دو نایب رییس فدراسیون فوتبال این طرح را پیشنهاد دادند تیم ملی در فیفا دی فروردین به زوج حسین فرکی - وحید هاشمیان سپرده بشود، پیشنهادی که خیلی مورد توجه قرار نگرفت.
امیر قلعه نویی؛ جدی ترین گزینه نیمکت ایران
به نظر می رسد فدراسیون فوتبال در نهایت سرمربی های تیم های ملی امید و بزرگسالان را از میان همین گزینه ها انتخاب کند.
امیر قلعه نویی قطعا جدی ترین گزینه برای هدایت تیم ملی ایران است و احتمالا همین امروز و فرداست که فدراسیون فوتبال به صورت رسمی از او برنامه بخواهد. شاید هم همین حالا که شما این برنامه را تماشا می کنید، از قلعه نویی به عنوان جدی ترین گزینه سرمربیگری تیم ملی برنامه خواسته شده باشد.
شاید فدراسیون از سایر گزینه ها هم برنامه بخواهد اما شواهد می گوید امیر قلعه نویی از همه به نیمکت تیم ملی نزدیک تر است، نیمکتی که قبل از انتخاب اسکوچیچ هم به امیر قلعه نویی پیشکش شده بود اما سپاهان در آن مقطع مانع شد.
امیر قلعه نویی همزمان در تیم ملی و گل گهر؟
کسی نمی داند اگر فدراسیون فوتبال و امیر قلعه نویی با هم به توافق برسند، گل گهر سیرجان چه واکنشی نشان می دهد.
قطعا برای امیر قلعه نویی مهم است فصل را با گل گهر تمام کند اما تیم ملی هم در فروردین ماه یک فیفا دی حساس را پیش رو دارد و دو بازی دوستانه با عراق و روسیه در تقویم تیم ملی بدون سرمربی گنجانده شده است.
ایده آل برای امیر قلعه نویی این است تا پایان لیگ در فیفا دی ها سرمربی تیم ملی باشد و خارج از آن سرمربی گل گهر سیرجان اما هنوز معلوم نیست جمع بندی فدراسیون فوتبال هم همین باشد یا نه.
در انتظار رونمایی رسمی از سرمربی تیم ملی
به هر حال آنچه قطعی به نظر می رسد سپرده شدن نیمکت تیم ملی ایران به سرمربی ایرانی است. فدراسیون فوتبال رویکرد جدیدش این است که نیمکت تیم های ملی بزرگسالان و امید را به سرمربیان ایرانی بدهد.
اما این احتمال وجود دارد در کادرفنی آن ها از دستیاران خارجی استفاده شود.
چیزی به فیفا دی فروردین ماه باقی نمانده و ما هم مثل شما بی صبرانه در انتظار معرفی رسمی سرمربی تیم ملی ایران هستیم، مردی که اول اسمش امیر قلعه نویی است...
دیدگاه تان را بنویسید