امیدی به بورس هست؟
در ابتدای معاملات روز گذشته میزان عرضهها بالا گرفت اما بهمرور زمان تقاضا بهبود یافت.
هلن عصمت پناه، مدرس دانشگاه در گفتوگو با تیتر کوتاه بیان کرد: در ابتدای معاملات روز یکشنبه میزان عرضهها بالا گرفت اما بهمرور زمان تقاضا بهبود یافت. در بسیاری از نمادها که روند مثبت را در پی گرفتند، خروج نقدینگی را نیز شاهد بودیم که احتمالا این خروج میتوانست به دلیل سیو سود یا خروج کامل نقدینگی از نمادها باشد، حتی در صندوقهای درآمد ثابت هم این موضوع قابل مشاهد بود.
به گزارش شایانیوز به نقل از تیتر کوتاه شاخص کل با افزایش ۶ هزار و ۲۲۰ واحدی، به منطقه ۲ میلیون و ۱۱۱ هزارواحدی رسید و شاخص هم وزن با رشد هزار و ۹۸۶ واحدی به منطقه یک هزار و ۶۵۴ واحد رسید.ارزش معاملات کل بورس رقمی بالغ بر ۶ همت بود؛ اما همچنان حجم و ارزش معاملات پایین است. وی در بخش دیگر سخنان خود خاطرنشان شد: بعد از خبر های مربوط به صنعت خودرو و بحث افزایش نرخ خوراک پتروشیمی، مدتی فضای کلی بازار در رکود و بیاعتمادی هفتهبههفته سپری شد .در واقع حرفی برای گفتن در این بازار وجود نداشت و تحلیل ها فیلد می شد. ارزش و حجم معاملات به طور روزانه با افت بسیار مواجه بود و شرایط در این مدت چندان خوب نبود.
در این شرایط بسیاری از نمادها به منطقه کف قیمتی خود رسیدند و با توجه به اینکه بازار پتانسیل رشد داشت، نگاه تحلیلگران منتظر محرکی بود که بار دیگر برای روند صعودی و مثبت به بازار شوک وارد کند. تحلیلگران و فعالان در انتظار شنیدن خبری همچون عرضه خودرو در بورس کالا بودند تا محرک بازار شود یا اینکه نرخ خوراک به فرمول قبل تعدیل گردد. از منظر اقتصاد کلان در کنار مسایل سیاسی هم، تاثیر موضوعات و مولفه ها بر روند نرخ ارز هم انتظار می رفت.
عصمت پناه افزود: از دید تحلیلگران امکان اینکه دلار هم رشد کند و مؤلفه ای برای صعودیشدن بازار شود وجود داشت. شایعهای که مربوط به حذف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در کنار مسائل مربوط به نرخ خوراک پتروشیمی ایجاد شد نیز بسیار روح و روان بازار سرمایه را متأثر ساخت چرا که از طرفی امیدواریهایی برای برخی صنایع ایجاد میکرد و از طرفی هم بر صنایع معیشتی لطمه وارد میساخت. البته که همچنان تحلیلگران در انتظار نتیجه این خبر هستند. نتیجه این خبر به دلیل تأثیرگذاری زیاد بر صنایع اهمیت دارد؛ بنابراین بورس به هر یک از این محرکها میتواند واکنش نشان دهد البته اگر خبر خوشی در این مباحث منتشر شود، صرفاً به روند صعودی بورس کمک میکند؛ در غیر این صورت هنوز انتظار میرود بازار حرکت متعادل داشته باشد.
این فعال بازار سهام ادامه داد: زمانی که تقاضا به سمت بازار سرمایه سرازیر شود و علائم ورود نقدینگی دیده شود به بهبود ارزش و حجم معاملات کمک خواهد کرد که میتوان به شرایط صعودی بازار امیدوار بود.
وی با اشاره به خبر محور بودن بورس تشریح کرد: این روزها تأیید، تصویب، شایعه و صحت داشتن اخبار بسیار بر آن تأثیرگذار است چرا که بازار سهام در بلاتکلیفی به سر میبرد؛ در شرایطی که حتی تحلیلگران هم از این اخبار و تاثیرات آن بر بازار بلاتکلیف هستند، بیشک سهامداران نیز به دلیل تجربیات گذشته و دوره رکودی که بازار تجربه کرده است، از ورود پول به بازار هراس دارند و در هر فرصت رشد کوتاه بازار حتی به ذخیره سود خود یا خروج نقدینگی شان مبادرت می ورزند. تا به این لحظه هم اخباری که در حوزه نرخ خوراک منتشر میشود همچنان قطعیت ندارد حتی نرخهای بورس کالا و انرژی هم درباره خوراک پتروشیمیها مشخص نیست. حتی شایعه تغییر دامنه نوسان صندوقهای سرمایهگذاری هم منتشر شد و بعد تکذیبیه آن را شاهد بودیم که آن هم بر کلیت بازار موثر بود.
عصمت پناه سخنان خود را چنین پایان داد: در نتیجه بازار روز دوشنبه را میتوان آیینه ای از روند معاملات یکشنبه دانست، با همین محدوده میزان تقاضا و ارزش معاملات. با توجه به اینکه یکشنبه معاملاتی توجه به صندوقهای ETF سهامی، خودرو، هلدینگهای سرمایهگذاری، آهن و فولاد و فرآوردههای نفتی و … بیشتر بود و این صنایع از نظر ارزش و حجم معاملات هم شرایط خوبی داشتند، به نظر میرسد امروز هم با توجه به این صنایع ادامه دار باشد. همچنین روند معاملات با تعادل مثبت پیش خواهد رفت مگر اینکه از محرکهایی که انتظار میرفت، خبر قطعی و مثبت منتشر شود تا به صعود بازار امیدوار شویم.
دیدگاه تان را بنویسید