|

کاهش تصنعی نرخ دلار به سود هیچ‌کس نیست

قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 در صرافی ملی و بازار آزاد اعلام شد.

لینک کوتاه کپی شد

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه 22 اردیبهشت 1400 در صرافی ملی و بازار آزاد اعلام شد

صرافی ملی صبح امروز نرخ فروش دلار را ۲1 هزار و 981 تومان تعیین کرد تا اسکناس آمریکایی نسبت به آخرین قیمت‌گذاری ۳۴ تومان ارزان شود.

یورو هم صبح امروز ۲6 هزار و 450 تومان فروخته می‌شود. صرافی ملی همچنین دلار را به قیمت ۲1 هزار و 545 تومان و یورو را ۲5 هزار و 926 تومان خریداری می‌کند.

 نرخ انواع ارز در صرافی‌ ها اعلام شد

عنوان خرید(ریال) فروش(ریال)
یورو 259,262 264,500
دلار 215,458 219,810

کاهش تصنعی نرخ دلار به سود هیچ‌کس نیست

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران می‌گوید در صورت کنار رفتن تحریم‌ها، نحوه مدیریت بازار ارز از سوی دولت، اهمیت بسیار زیادی در آینده اقتصادی کشور دارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، محمد لاهوتی با بیان اینکه اجرای تصمیمات اقتصادی زیر سایه فضای سیاسی می‌تواند برای کشور مشکل‌ساز شود، بیان کرد: تجربه در ایران نشان داده در صورتی که تحریم‌ها لغو شوند یا کاهش یابند، دولت‌ها برای نشان دادن تغییر فضا و ایجاد امید در جامعه به سمت ارزپاشی حرکت می‌کنند و با تزریق گسترده ارز به بازار به دنبال کاهش قیمت آن می‌روند. از سوی دیگر وقتی زمان جابه‌جایی دولت‌ها می‌رسد، احتمال اینکه دولت مستقر به سمت کاهش تصنعی نرخ ارز حرکت کند اما دولت بعدی توان و ظرفیت ادامه دادن آن مسیر را نداشته باشد وجود دارد.

خطرات ارزپاشی برای اقتصاد

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: حتی در صورت لغو تحریم و افزایش درآمدهای بین المللی، منابع ارزی کشور بی‌انتها نیست و یک جایی دولت مجبور می‌شود این ارزپاشی را متوقف کند که همین امر به افزایشی شدن دوباره قیمت‌ها در بازار و ایجاد یک شوک جدید ارزی دامن می‌زند.

لاهوتی با تاکید بر اینکه آسیب به تولید، آسیب به بخش مهمی از اقتصاد است، توضیح داد: بعضی می‌گویند در دوره‌ای که دلار ناگهان گران شد، صادرکنندگان نیز سود قابل توجهی کسب کردند. این حرف هیچ مبنایی ندارد زیرا صادرکننده برای تولید دوباره همان محصول باید مواد اولیه را با نرخ دلار بالاتر بخرد و در عمل هیچ تفاوتی در شرایطش به وجود نمی‌آید. کاهش ناگهانی نرخ دلار اما باعث می‌شود تولید دیگر به صرفه نباشد و با از بین رفتن قدرت رقابت تولیدات ایرانی و خارجی، احتمال قاچاق کالا به کشور افزایش یابد.

راهکار کاهش نرخ تورم است

وی اضافه کرد: وقتی تولید آسیب ببیند، رشد اقتصادی کشور کاهش خواهد یافت، نیاز به واردات بالا می‌رود و آمارهایی مانند بیکاری دوباره افزایش می‌یابند. بهترین راهکار برای افزایش قدرت خرید مردم، کاهش نرخ تورم و کاهش سرعت رشد نقدینگی است. نرخ دلار را نمی‌توان به شکل تصنعی پایین آورد و همانطور که رسیدن قیمت دلار به ۳۰ هزار تومان واقعی نبود، تلاش برای کاهش نرخ با ارزپاشی نیز رخداد مثبتی به شمار نمی‌رود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: در شرایطی که به نظر می‌رسد نرخ تورم در سال جاری نیز بالای ۳۰ درصد خواهد بود، فشار جدید بر واحدهای تولیدی می‌تواند منجر به ورشکستگی آنها شود. ما قطعا از افزایش واقعی ارزش ریال حمایت می‌کنیم اما در عین حال باید توجه داشت که سیاست‌های غلط ارزی می‌تواند به چالشی جدید بدل شود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی