|

ایجاد بازار دو قیمتی و توزیع رانت ، نتیجه قیمت گذاری شورای رقابت

کارشناس صنعت خودرو گفت: روش قیمت‌گذاری شورای رقابت، تنظیم بازار خودرو نیست و عملا گره‌گشای مشکلات صنعت خودرو نمی باشد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش شایانیوز به نقل از تسنیم، استاد دانشگاه امیرکبیر و کارشناس اقتصادی با بیان این که روش قیمت‌گذاری شورای رقابت، تنظیم بازار خودرو نیست گفت: سیاست‌های صورت گرفته از سوی شورای رقابت عملا گره‌گشای مشکلات صنعت خودرو نیست و در آینده چالش های بیشتری نصیب صنعت تاثیرگذار خودرو خواهد شد.

مرتضی زمانیان با بیان این‌که باید برای اصلاح و تجدیدنظر مصوبه شورای رقابت تلاش کرد بیان کرد: به نظر می‌رسد باید از ظرفیت حقوقی موجود برای تجدیدنظر در دستورالعمل قیمتی شورای رقابت استفاده کرد. 

زمانیان با تاکید به این‌که شورای رقابت برای کنترل بازار راه شتباهی را انتخاب کرده، تصریح کرد: اگر هدف این شورا تنظیم بازار خودرو است، باید دانست که قیمت‌گذاری درب کارخانه تنظیم بازار خودرو نیست. اینکه بازار چند میلیونی خودرو بیرون از کارخانه رها شده و دستورالعمل شورا فقط قیمت‌گذاری درب کارخانه را هدف قرار دهد نتیجه‌اش ایجاد بازار دوقیمتی و توزیع رانت بین تعداد محدودی از برندگان این مواهب رانتی است.

او با بیان این‌که خودروسازان مجبور به قرعه کشی محصولات هستند گفت: قرعه‌کشی رانت‌پاشی گسترده‌ای برای افراد معدودی است که نفعی به حال خودروساز ندارد. متاسفانه در عمل با این کار شاهد تکرار اشتباهات گذشته در قیمت‌گذاری دستوری هستیم. باید توجه داشت که اینکه چنین رانتی بر اساس قرعه‌کشی توزیع شود مطلقا به معنای عدالت نیست.

زمانیان ضمن ارائه پیشنهاد یک‌ساله فروش خودرو با قیمت حاشیه بازار، گفت: در راستای کنترل بهتر بازار، خودروساز محصولات خود را به قیمت بازار عرضه کند و در پایان سال در صورت مشخص شدن سود غیرمتعارف در شرکت، از آن مالیات مضاعف اخذ شود. 

او با بیان این‌که شورای رقابت از عدد تورم سال گذشته در فرمول قیمت‌گذاری استفاده می‌کند و نوسانات هزینه تولید در آینده لحاظ نخواهد شد، ادامه داد: این‌که از لحاظ حسابداری و با در نظر گرفتن تورم گذشته سود مشخصی را برای خودروساز محاسبه کنیم، می‌تواند در عمل به ضرر تولیدکننده منجر شود زیرا ممکن است به دلیل شوک قیمتی، خودروساز با قیمت فروشی که بر اساس تورم تعدیل شده است حتی نتواند قطعات جدید را خریداری کند و این عملا به معنای ضرر انباشته است.

این استاد دانشگاه در پایان گفت: دود این افزایش قیمت در آخر به چشم دولت و مردم خواهد رفت که برای جبران ضررهای احتمالی خودروسازان شاهد چاپ پول و ایجاد بدهی خواهیم بود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها