دیگه پارچه نخی آب نمیره/ روش های خانگی برای تثبیت سایز پارچه که باید بدونی

لباس های نخی بعد از شست و شو کوچک می شوند؟ با این ترفندهای ساده دیگر نگران آب رفتن پارچه نخی نباشید.
شایانیوز- چرا همیشه همین طوریه؟ یه تیشرت نخی قشنگ میخری یا یه لباس نازک نخی میدوزی که تو تابستون خنکت کنه، اما بعد از اولین شست و شو میبینی که انگار یه سایز کوچیکتر شده. دلت میخواد فریاد بزنی، پارچه جون، چی کار کردم بهت؟! حقیقتش رو بخوای، این یه مشکل قدیمی و اعصاب خردکن برای خیلی از ماهاست. مخصوصاً وقتی یه لباس گرون قیمت یا دوخت سفارشی داریم که بعد از شستن، دیگه اندازه قبل نمیشه. اما نگران نباش، پارچه نخی ذاتاً اینطوریه و تقصیر تو نیست. الیاف طبیعی پنبه وقتی با آب و حرارت برخورد میکنن، تمایل دارن جمع بشن و این یه فرآیند طبیعیه. قبل از اینکه دلت بخواد همه لباسای نخی رو به کنار بندازی، باید بدون یه سری ترفندهای ساده وجود داره که میتونی با استفاده از همون چیزایی که توی خونه داری، جلوی این آب رفتن رو بگیری. بعضی از این روش ها رو مادر بزرگ ها و خیاطای با تجربه سال هاست که استفاده میکنن و جواب هم دادن. مثلاً میدونی که شستن پارچه نخی با آب داغ مثل این میمونه که بهش بگی بیا کوچیکتر شو!؟ یا اینکه خشک کردن لباس نخی زیر آفتاب تند، کار رو خرابتر میکنه؟ حتی نوع شوینده ای که استفاده میکنی هم میتونه تو این قضیه نقش داشته باشه. توی این مطلب میخوایم با همدیگه، با زبون ساده و بدون پیچوندن مغز، همه این رازها رو یاد بگیریم. پس اگر میخوای دیگه لباس های نخی محبوبت بعد از شستن، تنگ و کوچیک نشه، با من همراه باش. قراره کلی ترفند کاربردی رو یاد بگیری که میتونی از همین امروز استفاده کنی.
شست و شوی اولیه قبل از دوخت یا استفاده
یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از آب رفتن پارچه نخی، شستن آن قبل از برش و دوخت است. این کار باعث می شود اگر پارچه تمایل به آب رفتن دارد، قبل از شکل گیری نهایی لباس، این اتفاق بیفتد. برای این منظور؛
پارچه را در آب سرد یا ولرم خیس کنید.
از مقدار کمی شوینده ملایم استفاده کنید.
پس از شست و شو، پارچه را به آرامی فشار دهید (از پیچاندن شدید خودداری کنید).
آن را در سایه و به دور از نور مستقیم آفتاب پهن کنید تا خشک شود.
این روش به ویژه برای پارچه های نخی خام (که هنوز فرآوری نشده اند) بسیار مؤثر است.
استفاده از آب سرد برای شست و شو
پارچه های نخی در آب گرم یا داغ بیشتر جمع می شوند. بنابراین، بهترین دما برای شستن این پارچه ها، آب سرد یا حداکثر ولرم (۳۰ درجه سانتی گراد) است. همچنین، از چرخش شدید ماشین لباسشویی خودداری کنید، زیرا اصطکاک زیاد می تواند باعث کاهش سایز پارچه شود.
انتخاب شوینده مناسب
شوینده های قلیایی و دارای سفیدکننده های قوی می توانند به الیاف نخی آسیب بزنند و باعث جمع شدگی شوند. بهتر است از شوینده های مخصوص لباس های نخی یا شوینده های ملایم و بدون مواد شیمیایی تهاجمی استفاده کنید.
خشک کردن صحیح پارچه نخی
خشک کردن نامناسب یکی از دلایل اصلی آب رفتن پارچه های نخی است. برای جلوگیری از این مشکل؛
از خشک کن های مکانیکی با حرارت بالا خودداری کنید، زیرا حرارت زیاد باعث انقباض الیاف می شود.
لباس یا پارچه را پس از شست و شو به آرامی تکان دهید تا چین و چروک ها تا حدی از بین بروند.
آن را روی بند لباس در سایه پهن کنید تا به آرامی خشک شود. آویزان کردن لباس های سنگین در حالت خیس ممکن است باعث کش آمدن آن ها شود، بنابراین بهتر است آن ها را به صورت افقی روی سطحی تمیز پهن کنید.
اتوکشی با دمای مناسب
اگر پارچه نخی پس از شست و شو کمی جمع شده باشد، می توان با اتوکشی صحیح، تا حدی آن را به حالت اول بازگرداند. برای این کار؛
از بخار اتو استفاده کنید تا الیاف نخی نرم و انعطاف پذیر شوند.
دمای اتو را روی درجه متوسط (متناسب با پارچه نخی) تنظیم کنید.
پارچه را کمی کش دهید و همزمان اتو بکشید تا به اندازه اصلی نزدیک شود.
و در آخر اینکه...
پارچه نخی به دلیل ماهیت طبیعی خود ممکن است در شست و شو دچار آب رفتن شود، اما با رعایت روش های ساده ای مانند شست و شوی اولیه، استفاده از آب سرد، خشک کردن در سایه و اتوکشی اصولی، می توان از این مشکل جلوگیری کرد. با اعمال این نکات، لباس های نخی شما مدت ها کیفیت و شکل اولیه خود را حفظ خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید