کولر گازی قاتل هوا و جیبتون میشه اگه جرم گیری نشه/ صفر تا صد رسوب زدایی کولر گازی

تابستان است و کولر گازی شما به جای خنک کردن هوا، فقط باد گرم می زند؟ قبل از اینکه به فکر تعویض دستگاه بی فتید، این مطلب را بخوانید.
شایانیوز- حتماً براتون پیش اومده که بعد از چند سال استفاده از کولر گازی، می بینید دیگه مثل قبل خنک نمی کنه یا حتی بعضی وقتا بوی بدی ازش میاد. دلیلش اینه که تو دل کولر، جرم و کثیفی جمع شده. درست همون طور که کتری بعد از مدتی ته اش پر از رسوب میشه، کولر گازی هم اگه تمیز نشه، کم کم از کار می افته. خیلی ها فکر می کنن فقط عوض کردن فیلتر کافیه، اما اشتباه می کنن. پره های داخلی، لوله ها، جای آب و حتی پنکه اش هم کثیف میشن. اگه این کثیفی ها تمیز نشن، نه تنها باد سرد کمتری میاد، بلکه دستگاه مجبور میشه بیشتر کار کنه و برق بیشتری هم می خوره. بعضی وقتا هم این رسوبات باعث گیر کردن لوله ها، چکه کردن آب یا سوختن موتور میشن که تعمیرشون کلی پول می خواد. خبر خوب اینه که تمیز کردن کولر گازی کار خیلی پیچیده ای نیست و با یه کم دقت می تونین خودتون تو خونه این کارو انجام بدین. البته اگه کولر خیلی کثیف باشه یا سال هاست کسی بهش سر نزده، بهتره یه تعمیرکار حرفه ای بیارین. تو این مقاله می خوایم قدم به قدم بهتون یاد بدیم که چطوری کولر گازیتونو تمیز کنین تا هم خنک تر بشه، هم برق کمتری بخوره و هم عمرش بیشتر بشه. پس اگه از گرمای تابستون و بوی بد کولر خسته شدین، ادامه مطلبو از دست ندین. چون همه چیز رو ساده و قابل فهم براتون توضیح می دیم.
اهمیت جرم گیری و رسوب زدایی کولر گازی
بهبود کارایی سیستم؛ تجمع جرم و رسوب در لوله های مسی، پره های اواپراتور و کندانسور، مانع از تبادل حرارت مؤثر می شود و در نتیجه، کولر گازی برای رسیدن به دمای مطلوب، انرژی بیشتری مصرف می کند.
کاهش مصرف برق؛ یک کولر گازی تمیز و بدون رسوب، با بازدهی بالاتری کار می کند و هزینه های انرژی را کاهش می دهد.
پیشگیری از خرابی های فنی؛ رسوبات می توانند باعث خوردگی قطعات، گرفتگی لوله های تخلیه و حتی یخ زدگی اواپراتور شوند که در نهایت منجر به تعمیرات پرهزینه می شود.
حفظ کیفیت هوا؛ کولرهای گازی آلوده، با انتشار ذرات گرد و غبار و میکروب ها، می توانند باعث بروز مشکلات تنفسی و آلرژی شوند.
مراحل جرم گیری و رسوب زدایی کولر گازی
خاموش کردن و قطع برق دستگاه
قبل از شروع فرآیند جرم گیری، حتماً برق کولر گازی را قطع کنید تا از برق گرفتگی و آسیب به سیستم جلوگیری شود.
تمیز کردن فیلترهای هوا
فیلترهای کولر گازی اولین بخشی هستند که باید تمیز شوند. این فیلترها با جذب گرد و غبار، از ورود آلودگی به سیستم جلوگیری می کنند. برای تمیز کردن آنها.
فیلترها را خارج کرده و با آب ولرم و مواد شوینده ملایم بشویید.
از برس نرم برای پاک کردن ذرات چسبنده استفاده کنید.
پس از شست و شو، فیلترها را در سایه خشک کرده و مجدداً نصب کنید.
جرم گیری پره های اواپراتور و کندانسور
پره های اواپراتور (واحد داخلی) و کندانسور (واحد خارجی) به مرور زمان دچار رسوب و جرم می شوند. برای تمیز کردن آنها.
از اسپری مخصوص جرم گیری کولر گازی یا محلول آب و سرکه استفاده کنید.
اسپری کردن محلول بر روی پره ها و اجازه دادن به مدت 10-15 دقیقه برای نرم شدن جرم ها.
استفاده از برس نرم یا اسفنج برای پاک کردن جرم ها.
شست و شوی نهایی با آب تمیز (در صورت امکان از فشار آب پایین استفاده شود تا به پره ها آسیب نرسد).
رسوب زدایی لوله های مسی و تخلیه
لوله های مسی و سینی تخلیه کولر گازی نیز ممکن است دچار گرفتگی شوند. برای تمیز کردن آنها؛
استفاده از محلول رسوب زدا یا ترکیب جوش شیرین و آب گرم.
ریختن محلول در سینی تخلیه و لوله ها برای حل کردن رسوبات.
در صورت نیاز، از سیم ظرفشویی نازک برای باز کردن گرفتگی لوله ها استفاده شود.
تمیز کردن فن و موتور
گرد و غبار روی فن و موتور نیز می تواند باعث کاهش عملکرد سیستم شود. با استفاده از یک دستمال مرطوب یا هوای فشرده، این بخش ها را تمیز کنید.
سرویس دوره ای توسط تکنسین متخصص
برخی بخش های کولر گازی مانند گاز مبرد و مدارهای الکتریکی نیاز به بررسی تخصصی دارند. توصیه می شود سالی یک بار سرویس کامل توسط تکنسین انجام شود.
کلام پایانی
جرم گیری و رسوب زدایی کولر گازی نه تنها باعث افزایش بازدهی و کاهش هزینه های انرژی می شود، بلکه از خرابی های زودرس نیز جلوگیری می کند. انجام این کار به صورت دوره ای (حداقل سالی دو بار) و رعایت اصول صحیح تمیز کردن، می تواند عمر دستگاه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در صورت عدم اطمینان از انجام صحیح مراحل، بهتر است از خدمات سرویس کاران حرفه ای استفاده شود.
دیدگاه تان را بنویسید