راهنمای نگهداری از گل قاشقی / رازهای رشد و شادابی گیاه مقاوم و دوست داشتنی
![](https://cdn.shayanews.com/thumbnail/pxHmVhyCAhO2/iXvuajUvacmOX5pRVLLgs_nuk_17aGwMyChIBA-pPYBW33rYSHAYpQI0lTpejw3isKNs-oM-kM5J_EzVIW7GzqOFiYhqU-G4dT7FTymmaFGIZ1rPAshbwhQGaDLfXPTDiQZ7j8O6n454Vd8JrHJvvQ,,/gol-ghashoghi-3.jpg)
گل قاشقی یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم و محبوب هست که ما اینجا، شرایط نگهداری از اون رو براتون توضیح میدیم.
شایانیوز- این روزها، گیاهان آپارتمانی مقاوم و سازگار، خیلی پرطرفدارن چون افراد زیادی که پر مشغله هستن به نگهداری از گیاهان طبیعی هم علاقمندن تا از یک طرف، محیط شاداب و زیبایی برای خودشون به وجود بیارن اما از سوی دیگه زمان زیادی برای نگهداری از گیاهان صرف نکنن. گیاهان آپارتمانی مثل سانسوریا، زاموفیلیا، برگ عبایی، دیفن باخیا، کاکتوس، پتوس و... جزو گیاهان مقاوم و سازگار به حساب میان. گل قاشقی هم یکی دیگه از گیاهان مقاوم و محبوب هست که ما در این مطلب، شرایط نگهداری از اون رو براتون توضیح میدیم. تا پایان همراه ما باشید.
معرفی گل قاشقی
گل قاشقی یکی از قدیمی ترین گیاهان آپارتمانیه که از قدیم مورد توجه مادربزرگ ها و مادرهامون بوده و همچنان هم گیاهی ارزان و پرطرفداره. این گیاه مقاوم، با برگ های گوشتی و انواع زیادی که داره، بومی مناطق جنگلی و گرمسیری هست و نگهداری از اون ساده ست.
برگهای گیاه قاشقی سبز رنگ و تخم مرغی شکل، گوشتی و براق، با انتهای تقریبا گرد هستن. گیاه قاشقی گل های کوچیکی داره که به صورت خوشه ای، روی مخروط های عمودی رشد میکنن.
نگهداری از گل قاشقی؛ نور
همونطور که گفتیم گیاه قاشقی مقاومت بالایی داره و میتونه شرایط کم نوری رو تحمل کنه. به صورت کلی نور متوسط و غیر مستقیم برای گل قاشقی ایده آله و اگر اون رو در محیطی با این شرایط نوری قرار بدید رشد و شادابی خوبی خواهد داشت.
البته نوع ابلق گیاه قاشقی به نور بیشتری نیاز داره تا رنگ روشن برگ هاش رو حفظ کنه. گل قاشقی نور مستقیم صبحگاهی یا عصرگاهی رو در فصول بهار و پاییز تحمل میکنه اما دقت کنید که در ماه های گرم اون رو در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندید.
اگر گل قاشقی رو به مدت طولانی در شرایط سایه قرار بدید رشدش متوقف میشه پس بهتره مکانی رو براش در نظر بگیرید که از نور کم تا متوسط برخوردار باشه.
نگهداری از گل قاشقی؛ آبیاری
گل قاشقی آب رو در ساقه ها و برگ های گوشتی خودش نگهداری میکنه و همین امر باعث میشه تا به آبیاری زیادی نیاز نداشته باشه. قبل از آبدهی چک کنید تا سطح خاک گلدون خشک شده باشه. در ماه های سرد سال حدودا هر 10 روز یک بار گیاه قاشقی رو آبیاری کنید و در ماه های گرم بسته به دمای محیط، یک تا دو بار در هفته به این گل آب بدید.
باید به این نکته تاکید کنیم که آبیاری زیاد گل قاشقی، موجب پوسیدگی ریشه و آسیب وارد شدن به این گیاه میشه.
نگهداری از گل قاشقی؛ دما و رطوبت
گل قاشقی، بومی مناطق گرم و مرطوبه و نسبت به دمای پایین و سرما واکنش نشون میده و آسیب میبینه. دمایی بین 15 تا 30 درجه بازه دمایی مناسبی برای گیاه قاشقی به حساب میاد؛ البته گرمای زیاد هم باعث چروکیده و خشک شدن برگ ها میشه که باید به اون دقت کنید.
رطوبت مورد نیاز گل قاشقی رو هم با هفته ای یک بار غبارپاشی در فصل زمستون و دو بار در فصل تابستون تامین کنید.
نگهداری از گل قاشقی؛ خاک و کوددهی
گیاه قاشقی به خاک نسبتا سبک با زهکشی خوب نیاز داره و پیشنهاد میشه خاک گلدونش رو از یک قسمت پیت ماس، یک قسمت ماسه و یک قسمت خاک باغچه ترکیب کنید.
گل قاشقی در شرایط نرمال نیاز به کود خاصی نداره اما اگر گیاه شما رشد خیلی کمی داره یا رنگ برگ هاش کمرنگ شده در ماه های سرد، ماهی یک بار و در ماه های گرم، هر 2 هفته یک بار می تونید از انواع کود کامل استفاده کنید.
نگهداری از گل قاشقی؛ تکثیر
برای تکثیر گیاه قاشقی، در اواخر بهار یا تابستون، ساقه بلند شده گیاه رو با یک چاقوی تیز جدا کرده و داخل آب در دمای ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد قرار بدید و بعد از اینکه ریشه دار شد، اون رو داخل خاک بکارید.
اگر به نگهداری از گیاهان آپارتمانی علاقمند هستید، این صفحه مخصوص شماست.
دیدگاه تان را بنویسید