پنج روش نجات گیاهان آپارتمانی که برگاشون زرد شده / قاتلشون نباش ناجیشون شو
گیاهان زیادی هستن که ممکنه بعد از مدتی دچار زرد شدن برگاشون بشن اما نگران نباشید چرا که راه چاره داره و در اینجا با 5 راهش اشنا میشیم
شایانیوز- فکر کن با هزار امید و آرزو گل واسه خونت یا اتاقت و محل کارت میخری، بعد یهو یه وز میای میبینی برگاش زرد شدن. در واقع این اتفاق هم آسیب جسمی زده به گل و هم آسیب وحی زده به صاحب گل. اما چاره ای نیست چرا که زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی از دست مشکلات رایجی هستش که برای اونها اتفاق میوفته. این مسئله ناخوشایند میتونه زیبایی رو از گیاه آپارتمانی ما بگیره و شادابی و طراوتش رو سلب کنه. اما خب نباید ناامید شد چرا که هر مشکلی یه راه حلی داره و بی شک این موضوع نیز چاره مناسب خودش رو میطلبه. اما شاید هر کسی بلدش نباشه و فکر کنه گیاه آپارتمانی جذابش دیگه از دست رفته، در حالی که با دونستن و یادگیری آن راه حل ها به خوبی میتونه نجاتش بده. اگر شما هم دچار چنین مسئله ای شده یاد و یا اینکه دوست دارید بدونید برای آینده، پس حتما با ادامه مطلب ما همراه باشید.
راهحل های جلوگیری از زرد شدن گیاهان آپارتمانی
در واقع این پدیده و مشکل میتونه ناشی از موارد مختلفی باشه و در صورتی که بهش توجهی نشون داده نشه و رسیدگی به موقع نشهف به آسیب و حتی از بین رفتن گیاه آپارتمانی منجر بشه.
۱- آبیاری صحیح گیاه آپارتمانی
یکی از بیشترین دلایل زرد شدن برگ گیاهان، آبیاری زیاد از حد اونهاست. اجازه بدید خاک بین دو آبیاری به شکل کامل خشک بشه، بعد به طور عمیق آبیاری نمایید تا آب از زهکش های گلدون خارج بشه و از غرقاب کردن خاک نیز خودداری داشته باشید.
نشونه های آبیاری بیش از اندازه، برگای زرد و پژمرده شده، خاک خیس و سنگین، و همچنین رشد متوقف شده و ریشه های پوسیده می باشد.
به نیاز آبی هر گیاه توجه کنید چرا که متفاوت هستند. یکسری از گیاهان به آبیاری بیشتر و یکسری دیگر به آبیاری کمتری نیاز دارند.
۲- نور مناسب گیاه آپارتمانی
گیاهانتون رو در فضای با نور کافی و البته غیر مستقیم خورشید قرار بدید. اکثر گیاهان آپارتمانی به ۶ تا ۸ ساعت نور در روز نیازمند هستند.
از نشونه های کمبود نور برای گیاه، برگهای رنگ پریده، ساقههای بلند و باریک، و همچنین ریزش برگها می باشد.
گیاهان مختلف به نورهای مختلفی نیاز دارند. برخی به نور زیاد و یکسری دیگر هم به نور کم نیازمند هستند. شما باید با توجه به نیاز گیاه اون رو در فضایی مناسب قرار دهید.
فراموش نکنید که هر چند وقت یکبار گلدون ها رو بچرخونید تا تموم قسمت های گیاه نور کافی و لازمه خود را دریافت کنند.
۳- کوددهی گیاهان آپارتمانی
به طور مرتب به گیاهان خود کود بدید تا مواد مغذی مورد نیازشون به خوبی تامین بشه. از کودی استفاده کنید که برای نوع گیاه شما مناسب باشه و طبق دستورالعمل روی بسته بندی که داره اون رو مصرف نمایید.
در فصل رشد یعنی بهار و تابستان بهتره که هر دو هفته یکبار و در فصل خواب یعنی پاییز و زمستان هر ماه یکبار کوددهی کنید.
از کوددهی بیش از حد خودداری داشته باشید، چرا که این کار میتونه به ریشهها آسیب جدی برسونه.
۴- مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهان آپارتمانی
یادتون نره که به طور مرتب گیاهان آپارتمانی خود را برای علائم آفات و بیماریها بررسی نمایید. تا اگر آفتی مشاهده کردید حتما سریعا اونرو پیگیری کنید.
به جای استفاده از سموم شیمیایی، از روشهای طبیعی مثل محلول آب و صابون یا روغن برای از بین بردن آفات استفاده نمایید.
گیاهان آلوده رو از سایر گیاهان جدا کرده تا از شیوع آفات و بیماریها جلوگیری داشته باشید.
۵- کنترل دما و رطوبت گیاهان آپارتمانی
گیل و گیاه خود را در مکانی با دمای ثابت بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
اکثر گیاهان آپارتمانی به رطوبت بین ۴۰ تا ۶۰ درصد نیاز دارند. برای افزایش رطوبت، می توانید از سینی سنگریزه و آب یا دستگاه بخور استفاده کنید.
تغییرات ناگهانی دما و رطوبت نیز میتواند به گیاهان آپارتمانی شوک وارد کند و باعث زرد شدن برگ ها شود.
دیدگاه تان را بنویسید