|

تمیز کردن آکواریوم / فوت و فن تمیزی آبش رو گفتم اینجوری ماهیا واست بوس میفرستن

اگر شما هم تو خونتون آکواریوم دارید اما نمیدونید چطور تمیزش کنید که سام ماهی ها حفظ بشه، پس حتما با این مطلب همراه بشید.

لینک کوتاه کپی شد

شایانیوز- تو هر خونه ای یکسری وسایل می بینیم که مشترکه و تو همه خونه ها هست، اما یکسری لوازم هم وجود داره که تنها در برخی خونه ها دیده میشه و کمتر خونواده ای بهش علاقمندن و یا ازش استفاده دارند. مثلا مثل آکواریوم ماهی. و یا عناصری همچون پیانو و ارگ و کیبورد و دیگر موارد که تو هر خونه ای پیدا نمیشه! خب اولین مثال ما در رابطه با آکواریم ها بود. خیلی از خونه ها هستن که به عنوان یک وسیله دکوری، و همچنین از روی علاقه شخصی، آکواریوم دارن و ماهی نگهداری میکنند. داخل آکواریوم ها دنیایی از موجودات زنده هستش که زیبایی و بازی و شادابی ماهی ها رو به نمایش میذاره. اونها داخل آکواریوم زندگی میکنن و درست به مانند یک خونه براشون حساب میشه. 

به همین دلیل آکواریوم ها نیاز به رسیدگی همیشگی دارن تا در واقع از ماهی ها مراقبت بشه. یکی از مهمترین وظایف در این راستا تمیز کردن آب آکواریوم هستش. آبی که اگه به شکل مرتب تصفیه و تمیز نشه، خیلی زود میتونه محیطی ناسالم برای ماهی های داخلش ایجاد کنه و منجر به بیماری و حتی مرگ اونها بشه. بی شک تمیز کردن آکواریوم کار ساده ای نیست و نیاز به یاد گرفتن داره. اگر شما نیز از دست افرادی هستید که دوست دار این کوچولو های آبزی هستید اما نمی دونید دقیقا چطور میشه محل زندگیشون رو تمیز کرد، پس حتما با ادامه مطلب ما همراه بشید که مختص خودتون نوشته شده!

تمیز کردن آکواریوم

ابتدا آکواریوم رو آماده سازی کنید

- قبل از انجام هر گونه عملی ابتدا دستان خود را به شکل کامل با آب و صابون بشویید تا از انتقال هر گونه آلودگی به آکواریوم جلوگیری کنید.

- بعد یه سطل بزرگ و تمیز کنارتون داشته باشید تا بتونید آب آکواریوم رو داخلش خالی کنید.

- یه حوله و یا دستمال تمیز کنار دستتون باشه تا از ریختن آب به زمین جلوگیری نمایید. 

- تموم وسایل داخل آکواریوم مثل گیاهان، سنگ‌ ها و تزئینات رو با دقت خارج کنید.

- یه سیفون مخصوص آکواریوم به جهت تخلیه 20 تا 30 درصد از آب داخل آکواریوم استفاده کنید.

تمیز کردن آکواریوم

تمیز کردن آکواریوم به این شکل

- در اینجا باید جداره‌ های داخل آکواریوم رو با کمک از یه برس و یا پد مخصوص جلبک تمیز کنید. بهتره که از حرکات دایره ای و ملایم کمک بگیرید تا یه وقت دیواره های آکواریوم خراشیده نشه و آسیبی بهش نرسه. 

- باید حواستون باشه که فیلتر آکواریوم رو به شکل مرتب (حدودا هر دو هفته یکبار) تمیز کنید و به نظافتش برسید. برای این کار بهتره که فیلتر رو از آکواریوم در بیارید و طبق دستورالعملی که داره با آب ولرم و بدون مواد شوینده بشوریدش. 

- گیاهان موجود درون آکواریوم رو به طور منظم و درست بررسی کنید و برگایی که پلاسیده و یا خراب شدن رو خارج کنید.

- سنگ‌ ها و تزئینات آکواریوم رو باید با آب ولرم و بدون شوینده لش.یید و توم رسوبات و جرمهای احتمالی رو از بین ببرید.

تمیز کردن آکواریوم

و اما تنظیم و تصفیه آکواریوم

- بعد از اینکه آکواریوم تمیز شد، آب تصفیه شده رو داخل به ارومی اضافه کنید. یادتون نره که دمای جدید رو با دمای آب آکواریوم تنظیم کرده تا شوکی به ماهی ها وارد نشه.

- از یه تست کیت برای بررسی کیفیت آب آکواریوم کمک بگیرید. دقت کنید که حتما سطوح آمونیاک، نیترات و نیتریت باید در حد مجاز باشند.

- اگه لازم بود از مواد تنظیم کننده pH و همچنین سختی آب به جهت تنظیم پارامترهای شیمیایی آب استفاده نمایید.

- حالا پمپ تصفیه رو روشن کرده تا آب آکواریوم به شکل مداوم به گردش بیفته.

تمیز کردن آکواریوم

و اما نکات مهم برای تمیز کردن آکواریوم

به هیچ عنوان از مواد شوینده استفاده نکنید. از طرفی هم یادتون نره که از آب لوله کشی برای آبش استفاده نکنید چرا که این آب دارای کلر هستش و برای ماهی ها به شدت مضره. تند تند اب رو چک کنید و در صورتی که آب تبخیر شده بود و کم بد، به اضافه کردن اب اقدام نمایید. به علائم بیماری در ماهی‌ ها مثل بی‌ حالی، بی‌ اشتهایی، لکه‌ های روی بدن و همچنین باله‌ های کثیف توجه داشته باشید و اگر این جور موارد رو دیدین به یه متخصص آکواریوم رجوع کنید.

تمیز کردن آکواریوم

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی