گیاهانی با ظاهری فریبنده که استفاده آنها کشنده اند؛ گیاهی که شما رو به خودکشی وا میداره !
گیاهان سمی با ظاهری معصوم و دلی پر از سم های خطرناک که هرگز نباید از آنها بدون تجربه استفاده کرد.
شایانیوز - برخی گیاهان گلدار بااینکه زیبا و باطراوت هستند میتوانند مرگبار و کشنده باشند. بعضی از گیاهخواران آنها را میخورند و از فواید آنها نهایت استفاده را میبرند، اما تمام گلها و گیاهان اینقدر معصوم نیستند. گیاهان شاید در ظاهر بیضرر به نظر برسند، اما ممکن است حاوی کشندهترین سمهای شناخته شدهی دنیا باشند. گیاهان سمی از مرگ سقراط در اثر شوکران زهرآلود گرفته تا خوردن تصادفی شابیزک توسط کودکان، در طول تاریخ مسئول مرگهای زیادی بودهاند.
گیاهانی با چهره ای معصوم
فرفیون صورتی
این گیاه حاوی شیرهی شیری رنگ بسیار سمی است. فرفیون ها جز گستردهترین گونههای قلمرو گیاهان هستند. شیرآبه گیاه فرفیون سمی بوده و در صورت تماس با چشم باعث کوری و یا کاهش بینائی میشود. تماس زیاد آن با پوست باعث تجزیه پروتئین ها و افزایش احتمال ابتلا به سرطان میشود. همه قسمتهای این گیاه سمی است. براساس تحقیقات انجام شده در شهر هاوانای کوبا به این نتیجه رسیدند که فرفیون از جمله گیاهان مرتعی میباشد که برای چهارپایان سمی بوده و خورده شدن زیاد آن توسط احشام باعث بروز بعضی از اختلالات در بدن آنها و یا در بعضی مواقع نادر باعث مرگ آنها میشود. با توجه به سمی بودن این گیاه و نیز شیرآبه آن تقریبا استفاده داروئی از آن گزارش نشده است.
ریشه شیرین شمالی
این گیاه از خانوادهی نخود و بومی آمریکای شمالی است که در مناطق شمالی و غربی آمریکا و کانادا رشد میکند. این گیاه معمولا دستهای است و دستهاش هم خطرناک و کشنده است. این گیاه به خاک خشک، نور آفتاب زیاد علاقه دارد و پروانههای زیادی به خود جذب میکند، تا هنگامی که طعمهاش را شکار میکند، پیش از مرگ منظرهی زیبایی نشانش دهد. سرخپوستان بومی آمریکا از سم این گیاه نیز در مراسمهای مذهبی و برای جنگ و شکار استفاده میکنند.
تاتوره
از این گیاه برای تولید دارو استفاده میشود اما اگر در دوز بالا از آن استفاده شود، این سفر توهمی خیلیخیلی دورتر میرود. دقیقا پیش از ایست قلبی، گویش نامنسجم، اختلال هماهنگی، ضربان قلب سریع و پوست خشک، سرخ و یا داغ را تجربه میکنید. از این گیاه ماده آتروپین بدست میآید که خاصیت ضدسم دارد. خود این گیاه سمی میباشد. آب موجود در آوندهای این گیاه اگر در چشم ریخته شود باعث بازماندن مردمک چشم می شود. طبق برخی از داستانها، کاهنه بزرگ معبد آپولو، پیشگویی های خود را بعد از استنشاق دود تاتوره، بر زبان آورده است. گیاه اثر قوی افیونی و مخدر دارد و توهم و دوبینی از نتایج آن است. سرخپوستان بومی جنوب غربی آمریکا، تاتوره را در تشریفات مذهبی مخصوص سن بلوغ و دیگر مراسم خاص خود به کار میبرده اند.
گل خون
این گیاه غالبا در آفریقای مرکزی یافت میشود اما از زمینهای کمارتفاع گرفته تا جنگلهای کوهستانی، دشتها و درختستانها همهجا پراکنده شده است. این گیاه دارای آلکالوئید های سمی است و به ویژه برای دامها هنگام چرا خطرناک است. از سم این گیاه در آفریقای مرکزی به طور سنتی در سمی کردن نیزهها و مسموم کردن ماهیها در ماهیگیری استفاده میشود. اما از نظر پزشکی، از این سم برای درمان سرفه، مشکلات معده و روده، سرماخوردگی تب، آسم، جذام، رگبهرگ شدن و کبودی استفاده میشود.
گل شوکران
شوکران به طرز دیوانهواری سمی است. به قدری خطرناک است که یک گروه هوی متال که به خودکشی ها کمک میکنند، نام خود را از این گیاه برداشتهاند. در اخبار دیگر این گل یک گیاه دارویی است که بومی اروپا و منطقهی مدیترانه است. تمامی اجزا این گیاه سمی هستند گیاه نرسیده و جوان، سمیتر از گیاه رسیده و بالغ است. تاثیر سم مستقیما بروی سیستم اعصاب بوده و پس از عوارضی چون حالت تهوع و لکنت زبان از طریق از کار افتادن سیستم تنفسی باعث مرگ میشود. از سالهای بسیار دور پزشکان در یونان باستان از این گیاه به عنوان آرامبخش و برای درمان آرتروز بهره میبردند. از این گیاه و سم آن برای مسموم کردن سقراط فیلسوف مشهور یونانی استفاده شد.
سرخدار
سرخدار درختی سوزنی برگ از تیره سرخداریان بوده که بومی غرب، مرکز و جنوب اروپا، شمال غربی آفریقا، جنوب غربی آسیا و شمال ایران میباشد. میوه نوع ماده آن به رنگ قرمز و نوع نر آن به رنگ زرد که هر دو غیر سمی است. بذر سرخدار توسط پرندگان از جمله قرقاول پخش میشود. ساقه و دانه این گیاه حاوی تاکسین است که یک آلکالویید بسیار سمی است که اثرات ضدمیتوزی دارد و در شیمی درمانی استفاده میشود. چوپانها به دلیل سمی بودن آن را قطع میکنند و دیگر در ناحیه خزری فقط در منطقه کیاسر به طور پراکنده دیده میشود. ایران دانههای این گیاه و قسمتهای دیگر را به دلیل داشتن خاصیت ضدمیتوزی صادر و قرص جلوگیریکننده از سلولهای سرطانی را خریداری میکند.
خرزهره
تمام بخشهای خرزهره شامل برگ، گل، دانه، ساقه، پوست، ریشه و شیره آن سمی و حاوی گلیکوزیدهای قلبی میباشند. با این حال دانههای گیاه دارای بیشترین غلظت از این گلیکوزیدها بوده و در نتیجه سمیتر هستند به طوری که خوردن چند عدد از آنها میتواند به مرگ افراد منجر شود. پس از خشک شدن هم سمی بودن خرزهره حفظ میشود. این گیاه حتی پس از جوشانده شدن نیز همچنان سمی باقی میماند. همچنین بخار و دود حاصل از سوختن شاخ و برگ گیاه حاوی گلیکوزیدهای کاردیوتوکسیک میباشد. خوردن یک برگ و یا 8 تا 10 عدد از دانههای خرزهره توسط انسان بالغ میتواند منجر به مرگ شود. مسمومیت با خرزهره در انسان به فراوانی اتفاق میافتد و در بعضی از کشورها یکی از علتهای عمده مسمومیت گیاهی در انسان محسوب میشود.
استنشاق دود و بخار ناشی از سوختن شاخ و برگ خرزهره، خوردن گوشتی که با استفاده از ترکههای این گیاه به جای سیخ کباب شده است، خوردن سوپی که با ترکههای خرزهره به هم زده شده است و یا خوردن حشراتی که قبلا از خرزهره تغذیه کردهاند از مواردی میباشد که به مسمومیت در افراد و در مواردی به مرگ آنها منجر شده است.
گیاه روغن کرچک
کرچک گونهای گیاه زراعی یک ساله است که در ایران با نامهای کرچک، بید انجیر و بزانجیر شناخته میشود. میوه آن کپسول خاردار و مدوری است که حاوی سه عدد دانه با پوسته منقوش و مغز سفید است. گیاه کرچک در واقع به طور عمده برای تهیه روغن آن پرورش داده میشود که در پزشکی به عنوان مسهل قوی کاربرد دارد. وقتی دانههای آن توسط کودکان و بزرگسالان خورده میشود، تا چند روز علائم عمدهای از مسمومیت نشان نمیدهد، مگر این که دانهها جویده شود که باعث بروز زودرس علائم میشود. فرد اندکی اشتهای خود را از دست میدهد و دچار تهوع استفراغ و اسهال میشود. به تدریج فرد دچار استفراغ مداوم، اسهال خونی و در موارد کشنده، زردی میشود. دز کشنده در اطفال، پنج شش دانه کرچک بوده، درحالیکه در بزرگسالان در حدود 20 دانه است.
خربق سفید
خربق سفید یا وراتروم عموما در نزدیکی مناطق کوهستانی و در نیمکره شمالی زمین میروید. این گیاه خوشههای مارپیچ متعددی از گلهای سفید رنگ دارد. هر ذره از این گیاه زیبا مرگ به ارمغان خواهد آورد، چرا که از ریشه گرفته تا گل آذین آن سمی و کشنده هستند. از آنجایی که این گیاه دارای مقادیر بالایی از آلکالوئیدهای استروئیدی سمی است، خوردن تصادفی آن میتواند منجر به مرگ شود. این مواد یون سدیم را در بدن فعال کرده و باعث آسیب دیدگی سریع قلب و نهایتا منجر به مرگ میشوند. اولین نشانه مسمومیت با خربق سفید، دردهای انقباضی معده است، پس از آن و زمانی که سم جذب شده و وارد جریان خون شود، شاهد تشنج و بینظمی ضربان قلب خواهیم بود.
گیاه خودکشی
یکی دیگر از گیاهان خطرناک جهان، گیاه خودکشی است. برگ های این گیاه به دلیل ظاهر مبهم و نرمی که دارند جذاب به نظر میرسند. با این حال این موضوع از باطن اصلی آنها را به دور است. این گیاه میتواند باعث خودکشی انسان شود. فقط لمس کوتاه برگهای این گیاه کافیست تا دردی غیرقابل تحمل به جان قربانی بیفتد. این گیاه تعداد زیادی از مردم را مجبور به خودکشی کرده و به همین خاطر گیاه خودکشی نامیده میشود. هیچ پادزهری یرای این گیاه وجود ندارد و التیام این درد غیرقابل تصور ماهها یا حتی سالها طول میکشد. این گیاه در جنگلهای بارانی شمال شرقی استرالیا و برخی از مناطق اندونزی یافت میشود.
برای زندگی ای بهتر، صفحه زندگی سالم ما را دنبال کنید.
دیدگاه تان را بنویسید