|

گفت و گو با عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان تهران

تشریح چالش های بازدارنده برای تولید مسکن

محشتم گفت: مسائل مربوط به سازمان تامین اجتماعی، مالیات، عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران موجب شده تا انبوه ساز در کشور ما با چالش روبه رو شود.

لینک کوتاه کپی شد

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: سازندگان و انبوه سازان مسکن و ساختمان چندین سال است که از شرایط موجود در بخش ساخت و ساز رنج می برند. حسن محشتم در گفت و گو با خبرنگار شایانیوز با بیان اینکه متاسفانه دولت هر روز به یک شکلی موارد محدودکننده و بازدارنده ای در بخش ساخت و ساز پیش روی سازنده ها قرار می دهد، گفت: مشکلات و مسائل مربوط به سازمان تامین اجتماعی، مالیات، عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران توسط دولت از جمله مواردی است که موجب شده تا انبوه سازی و فعالیت در حرفه ساخت و ساز را در کشور ما با چالش روبه رو سازد.

وی با اشاره به اینکه در پی وجود این مسائل ساخت مسکن در کشور از شرایط مطلوبی برخوردار نیست، ادامه داد: در کنار آن از وقتی که بیماری کرونا کل اقتصاد دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده، بازار مسکن هم بی تاثیر از شیوع این بیماری نبوده و موجب شده تا میزان فعالیت ها در بخش ساخت و ساز کاهش یابد.

کاهش رغبت سازندگان برای تولید مسکن

 محتشم با اشاره به آمار ارائه شده از سوی شهرداری تهران در خصوص کاهش 50 درصدی صدور پروانه ساختمانی در سال گذشته بیان کرد: وقتی صدور پروانه ساختمانی کاهش پیدا می کند، به این معنا است که رغبت و تمایل به ساخت و ساز در بین سازندگان به دلیل مشکلات بسیار زیادی که در مسیر فعالیت انبوه سازان قرار دارد، پایین آمده است.

وی ادامه داد: از طرف دیگر شرایط تورم زا و نبود ثبات اقتصادی در کشور موجب شده تا قیمت ها به طور روزانه در کشور در حال تغییر باشد و این تغییرات باعث می شود که سازنده نتواند تصمیم بگیرد که اگر بخواهد ساخت یک پروژه ای را شروع کند، برای اجرا و اتمام این پروژه باید چقدر بودجه تعیین کند.

این انبوه ساز یادآور شد: طی ماه های اخیر قیمت ها به قدری متغیر بوده که حتی شاهد نوسان روزانه و هفتگی قیمت کالاها و مصالح بوده ایم که البته این نوسان قیمت همراه با جهش و افزایش قیمت ها بوده و دیگر هم پایین نیامده است، بنابراین انبوه ساز و سازنده مسکن در تعیین قیمت تمام شده پروژه خود بلاتکلیف می ماند. محتشم با بیان اینکه وجود این شرایط در حوزه تولید مسکن بازدارندگی ایجاد کرده است، گفت: این مسائل موجب می شود که عرضه و تولید مسکن در کشور با کاهش قابل توجهی روبه رو شود.

خانه های ساخته شده متناسب با شرایط متقاضیان واقعی نیست

وی در ادامه با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ساخت و ساز و تولید مسکن در کشور متناسب با میزان تقاضا نبوده است، بیان کرد: از طرف دیگر بسیاری از واحدهای مسکونی ساخته شده هم متناسب با نیاز متقاضیان نبوده است. یعنی توزیع ساخت به نحوی نبوده که خانه هایی احداث شود که افراد واجد شرایط یا متقاضیان واقعی مسکن، امکان خرید داشته باشند. بنابراین ما طی سال های گذشته با این مشکل مواجه بوده ایم و همچنان با این شرایط جلو می رویم.

محتشم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تسهیل ساخت و ساز برای انبوه سازان و تولیدکنندگان مسکن عنوان کرد: هزینه های مربوط به تراکم و عوارض ساخت و ساز رقم بسیار قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد که اگر شهرداری علاوه بر لحاظ کردن تخفیف در این حوزه، این هزینه را در پایان ساخت پروژه از انبوه ساز دریافت کند، تاثیر بسیار مثبتی در افزایش ساخت و ساز خواهد داشت.

وی در این راستا توضیح داد: به دلیل اینکه در ابتدای ساخت پروژه، انبوه ساز باید بخش زیادی از سرمایه خود را برای گرفتن جواز اختصاص دهد، بنابراین حجم سرمایه در گردش وی کاهش پیدا می کند. در حالی که اگر شهرداری بخشی از هزینه های عوارض و تراکم را در ابتدای کار و بخشی را در پایان ساخت دریافت کند، انبوه ساز می تواند نقدینگی خود را در بخش های مورد نیاز مانند صدور مجوز و خرید کالاها و مصالح ساختمانی هزینه کند. محتشم افزود: به این ترتیب سازنده می تواند منابع مالی در اختیار خود را در پروسه تولید و آماده سازی متریال مورد نیاز هزینه کند و سپس بعد از آماده شدن محصول، آن را به فروش برساند و پول شهرداری را پرداخت کند.

تسهیل گری در بخش ساخت و ساز 

این کارشناس مسکن، همچنین تسهیل گری در بخش ساخت و ساز را موثر در افزایش تولید مسکن برشمرد و ادامه داد: نهادهای متولی باید به انبوه سازان و تولیدکنندگان مسکن کمک کنند تا سرمایه در گردش آنها در پروسه تولید مسکن افزایش یابد و بروکراسی های  اداری را کاهش دهند تا تولیدکنندگان بتوانند به تولید مسکن بپردازند.

به گفته محتشم، وقتی تولید مسکن افزایش یابد، میزان عرضه افزایش می یابد و طبیعتا بر بازار مسکن تاثیر مثبتی به همراه خواهد داشت. اما با توجه به حجم تقاضایی که هم اکنون در بازار مسکن وجود دارد، هرچند میزان عرضه و تولید فعلی مسکن شاید نتواند جلوی تقاضا را بگیرد، اما به هر حال می تواند جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد و حتی اگر کاهش قیمت ها را به همراه نداشته باشد، حداقل می تواند از افزایش قیمت ها پیشگیری کند.

محتشم در پایان با ابراز تاسف از اینکه گوش شنوایی برای شنیدن چالش های بخش تولید و عرضه مسکن وجود ندارد، یادآور شد: از این رو هنوز اقدام موثری برای اجرایی کردن این موارد جهت افزایش تولید و عرضه مسکن مشاهده نکرده ایم تا اگر قیمت ها در بازار مسکن همزمان با افزایش تورم افزایش پیدا می کند، حداقل این رشد قیمت ها بیش از اندازه نباشد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی