|

دختر و داماد قالیباف برای خرید سیسمونی Made in Turkey چقدر هزینه کردند؟

با انتشار حواشی مربوط به سفر تنی چند از اعضای خانواده قالیباف به ترکیه و خرید سیسمونی واکنش به این موضوع در شبکه های اجتماعی فراگیر شده است.

لینک کوتاه کپی شد

شاید کمتر کسی روزی تصور می‌کرد نوزادی که هنوز به دنیا نیامده بتواند بلوایی تمام عیار برای رییس مجلس ایران را درست کند.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از اقتصاد 24؛ البته این شاید از خواص آقازاده‌ها است که از ژن خوب تا سفره انقلاب و حالا سیسمونی لاکچریشان برای پدران و حالا پدربزرگ‌هایشان باعث دردسر می‌شود. ماجرای خرید سیسمونی دختر قالیباف از کشور ترکیه حالا دیگر تنها یک خبر جنجالی از خرید‌های کلان یکی از خانواده مسولان از کشور دیگر نیست، بلکه نشان از فاصله روانی، رفتاری و مالی خانواده یکی از مسولان در مقابل اکثریت شهروندان دارد که حالا صدای شکستن استخوان هایشان زیر فشار و بحران اقتصادی به گوش می‌رسد.

شهروندان در پی نیاز‌های زندگی و خانواده رئیس مجلس به دنبال سیمونی لاکچری

باید توجه کرد که این خرید‌های خارجی و سیسمونی لاکچری در حالی تهیه می‌شود که در سال ۱۳۹۹ رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خبر داده بود که «شش دهک جامعه، یعنی بیش از۲۵ میلیون نفر، توان خرید گوشت را ندارند.» این نماینده مجلس وقت در آن زمان کارگران، کارمندان و بازنشستگان را از جمله این گروه‌ها دانسته بود. همچنین به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، نیز مصرف گوشت قرمز در سال ۹۸ در میان طبقه متوسط جامعه به‌نسبت سال ۹۵ بیش از ۳۰ درصد کاهش داشته است. انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی نیز اعلام کرده است که بسیاری از خانواده‌ها در ایران مصرف گوشت قرمز، سفید، تخم‌مرغ و لبنیات را به شدت کاهش داده یا آن‌ها را از سفره خود حذف کرده‌اند.

در حقیقت زمانی که از بحران اقتصادی مداوم در جامعه حرف می‌زنیم از ناتوانی بخشی از شهروندان و به روایت نماینده مجلس حداقل در سال ۱۳۹۹ حدود ۶ دهک جامعه سخن می‌گوییم.

با بازخوانی این آمار و آمار‌های مشابه دیگر عجیب نیست اگر حساسیت جامعه را بیشتر از قبل نسبت به خرید سیسمونی از ترکیه توسط خانواده و دختر قالیباف بخواهیم درک کنیم.

محمد باقر قالیباف که روزگاری فرمانده نیروی انتظامی بود در سال ۱۳۸۴ رخت نظامی را از تن به در کرد و برای ۱۴ سال در کسوت شهرداری تهران قرار گرفت و در این میان سه بار خود را در بوته رای مردم برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری قرار داد و هر بار با شکست از صحنه بدرقه شد.

او در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ و در یکی از کم رونق‌ترین انتخابات‌ها راهی مجلس شد تا به عنوان رییس مجلس در جایگاه یکی از روسای قوای سه گانه کشور نقش آفرینی کند.

آغاز سیمونی گیت از کجا بود؟

ماجرای، اما از تویت دیرهنگام «وحید اشتری» فعال رسانه‌ای موسوم به عدالت خواهان آغاز شد. وحید اشتری، در رشته توئیتی مدعی شد «زهرا مشیر» و «مریم قالیباف» همسر و دختر محمدباقر قالیباف و «امیررضا بحیرایی» داماد وی برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند و دیروز سه شنبه از استانبول به همراه حجم بالای بار وارد فرودگاه امام خمینی شدند.

342829_532

او در این باره نوشته بود:

«چند تا از مسافران استانبول یک سری فیلم و عکس از یک خانواده چادری (در پرواز‌های ترکیه خیلی مرسوم نیست) فرستاده اند که امروز به خاطر حجم بالای بار با متصدی کانتر به مشکل خورده اند و بعد با رفتار عوامل هواپیمایی معلوم شده از خانواده مسئولین اند. ظاهرا خانواده آقای قالیباف بوده اند. همسر ایشان سرکار خانم زهرا مشیر را شناخته اند. یک زوج جوان هم با ایشان بوده که یا پسر و عروس شان و یا دختر و دامادشان بوده اند. ظاهر حجم بالای باری که از ترکیه می‌آورده اند، کالسکه و کیف نوزاد و تخت تاشوی کودک و امثالهم بوده است. یعنی برای خرید سیسمونی به ترکیه رفته بودند. از بعدازظهر تا حالا برای مطمئن شدن با بچه‌های فرودگاه امام و هواپیمایی معراج ارتباط گرفتم و اطلاعات پرواز را درآوردم. اسم این سه نفر در لیست پرواز شماره ۴۸۰۴ ساعت ۱۳:۴۵ امروز معراج از فرودگاه استانبول به فرودگاه امام است: زهرا مشیر، مریم قالیباف و امیررضا بحیرایی (داماد)»

مهر تایید الیاس بر سفر ترکیه خاندان قالیباف

در حالی که چند ساعتی از انتشار این تویت نگذشته بود که این بار برخلاف بسیاری از دفعات قبل و تکذیب‌های پیش از این، الیاس قالیباف، فرزند محمدباقر قالیباف، با انتشار پستی اینستاگرامی سفر اعضای خانواده اش به ترکیه را تأیید کرد، اما گفت پدرش از قبل مخالفت خود با این کار را ابراز کرده بود. الیاس قالیباف همچنین گفت این سفر برای خرید سیسمونی صورت نگرفته بود، اما به سهم خود از مردم عذرخواهی کرد و گفت خانواده اش هم باید عذرخواهی کنند. این پست با هشتگ خطای نابخشودنی منتشر شده است.

او در این پست اینستاگرامی نوشته است که: «خواهرم و همسرش کاری انجام دادند که حتما غلط است. این سفر آن هم در این شرایط اقتصادی مردم یقینا اشتباه است. آن‌ها برای خرید سیسمونی نرفته بودند و ناراستی‌ها و بزرگ نمایی‌هایی در متن‌های منتشر شده وجود دارد، اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است، چرا که باعث می‌شود همه تهمت‌هایی که در گذشته به پدرم و خود آن‌ها زده شده است را صحیح جلوه دهد. آنچه این خطا را نابخشودنی‌تر می‌کند آن است که به امید و اعتماد مردم ضربه می‌زند و زبان ضد انقلاب و بدخواهان را دراز می‌کند. این رفتار حتما مخالف نظر و مشی و مرام پدرم است. آنان که می‌خواهند خطای فرزند را به پای پدر بنویسند، بدانند که این کار از قبل مورد مخالفت ایشان قرار گرفته بود، ولی متاسفانه نادیده گرفته شد. بنده به سهم خودم از همه مردم عذرخواهی می‌کنم و آن‌ها هم حتما باید عذرخواهی نمایند. انشاالله خدا در این شب‌های قدر همه قصور‌ها و خطا‌های ما را ببخشد.»

قالیبافی ها برای سیسمونی چقدر خرج کردند؟

بر اساس برآورد‌های رسیده از ترکیه به «اقتصاد ۲۴» هزینه تهیه یک سیمونی متوسط و نه لزوما خیلی گران، بین ۸۰ هزار تا ۱۲۰ هزار لیر در نوسان است که برای سیسمونی لاکچری و گران این رقم می‌تواند تا ۲۰۰ هزار لیر نیز افزایش یابد و برای مثال در بازار ترکیه یک پیراهن شماره یک از برند آرمانی جونیور می‌تواند تا ۱۰۰۰ لیرر یعنی یک میلیون و نهصد هزار تومان قیمت داشته باشد.

اما اگر بخواهیم معیار را تنها یک سیسمونی متوسط در نظر بگیریم و با احتساب ۸۰ تا ۱۲۰ هزار لیر، برای یک سیسمونی متوسط باید حدود ۱۵۰ میلیون تا ۲۲۰ میلیون تومان کنار گذاشت که هم چنان بنا به استفاده از برند‌های لباس کودکی، چون «آرمانی جونیور»، «عزیز بیبی»، «بیمان کیدز»، «بلو کی»، «بری بری کیدز»، «چیکو» و ... این رقم می‌تواند با تغییرات محسوسی نیز همراه باشد.

این هزینه ها جدا از هزینه بلیط هواپیما و اقامت در ترکیه است. برای مثال قیمت بلیت هواپیما ترکیه برای هر نفر در روزهای اخیر حدود پنج میلیون تومان بوده است که یعنی این رقم برای رفت و برگشت سه نفر در شرایط پرواز اکونومی حدود ۳۰ میلیون تومان و در شرایط پروازهای گران تر تا ۶۰ میلیون تومان می تواند افزایش یابد. هزینه اقامت نیز بنا به نوع و انتخاب هتل محل اقامت متفاوت است اما به هر حال از هزینه چند ده میلیون تومانی این بخش نیز نمی توان به راحتی عبور کرد.

با این شرایط و اوصاف و ارقام خوب است مسولان کشور و به خصوص مشوقین به فرزندآوری به جای متر و معیار فرض کردن شرایط خود و فرزندانشان، نگاهی به اوضاع اقتصادی کشور کنند، تا شاید حداقل درک کنند که آن چه مانع فرزندآوری و زاد و ولد ایرانیان شده نه غربالگری جنین و ماشین برای مادران دو کودک و سهام برای مادران با سه فرزند، بلکه بحران در تهیه، گاه فقط یک پوشک ساده است.

واکنش عجیب مخالفان قالیباف

محمد سعید احدیان،مشاور رسانه ای قالیباف رئیس مجلس در در توئیتی نوشت:

عجب جشنی گرفتند مخالفان قالیباف. بزرگنمایی که در تخصص شما است اما مهم نیست که موضوع کوچک باشد یا بزرگ، خطای فرزند را به پای پدر نمی نویسند. حسین صداقت، فعال رسانه‌ای هم در پاسخ به این توئیت نوشت نوشت: شما رفتار و گفتار فائزه هاشمی را به پای پدر ننوشتید؟

احدیان

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی