اعلام لیست نامزدهای جبهه اصلاحات
پیشتازی ظریف در لیست نامزدهای اصلاحطلبها
جبهه اصلاحات لیست 14 نفره خود از نامزدهای این جبهه برای انتخابات ریاست جمهوری را منتشر کرده است.
آذر منصوری، سخنگوی جبهه اصلاحات فهرست 14 نفره نامزدهای این جبهه برای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد. به گفته وی این فهرست شامل اسامی افرادی است که توسط حداقل 10 عضو مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران برای ارزیابی نامزدی ریاست جمهوریشان در جبهه اصلاحات به دبیرخانه مجمع پیشنهاد شدهاند. اسامی این افراد به شرح زیر است:
1. محمدجواد ظریف(37 پیشنهاد) 2. اسحاق جهانگیری(35 پیشنهاد) 3. مصطفی تاجزاده(32 پیشنهاد) 4. مسعود پزشکیان(25 پیشنهاد) 5. محمدرضا عارف(21 پیشنهاد) 6. محسن هاشمی(20 پیشنهاد) 7. محمد شریعتمداری(19 پیشنهاد) 8. مصطفی کواکبیان(15 پیشنهاد) 9. محمد صدر(13 پیشنهاد) 10. محمود صادقی(12 پیشنهاد) 11. شهیندخت مولاوردی(11 پیشنهاد) 12. زهرا شجاعی(11 پیشنهاد) 13. عباس آخوندی(11 پیشنهاد) 14. صادق خرازی(10 پیشنهاد)
آیا ظریف نامزد نهایی اصلاحطلبان است؟
از میان چهرههایی که در این لیست معرفی شدهاند، کسانی که یک سوم آرای مجمع ملی را کسب کرده باشند، از 13 تا 18 اردیبهشت فرصت دارند تا با حضور در مجمع ملی جبهه اصلاحات، برنامههای خود را برای اعضای مجمع ارائه دهند تا در نهایت اعضای این جبهه درباره این افراد رایگیری کرده و کاندیدای نهایی اصلاحطلبان برای انتخابات ریاستجمهوری را انتخاب کند. با توجه به تعداد افرادی که محمدجواد ظریف را در این مرحله پیشنهاد کردهاند، به نظر میرسد وی از اصلیترین نامزدهای اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیشرو خواهد بود.
برخی از فعالان اصلاحطلب قبلا بارها تاکید کردهاند که ظریف دارای پایگاه اجتماعی و پتانسیل رایآوری بالایی است، علاوه بر این هم به احتمال زیاد تایید صلاحیت خواهد شد. البته شخص محمدجواد ظریف در تعدادی از گفتگوهای رسانهای اعلام کرده که قصدی برای کاندیداتوری ندارد ولی چراغ سبزهایی هم برای حضور در این عرصه نشان داده است.
رقابت انتخاباتی ظریف و رقبایش آغاز شده است
از طرف دیگر برخی از اصلاحطلبان معتقدند که تلاش رقبای وزیر خارجه در انتخابات ریاست جمهوری آتی برای تخریب وی، پیشاپیش آغاز شده است؛ این افراد انتشار فایل صوتی اخیر ظریف را در راستای تلاش رقبا برای تخریب وجهه وی در انتخابات رییس جمهوری میدانند. اخیرا فایل صوتی مصاحبه محرمانه محمدجواد ظریف با سعید لیلاز(اقتصاددان حامی دولت) منتشر شد که در آن وزیر خارجه به انتقاد از نقش سردار قاسمی سلیمانی در عرصه دیپلماسی کشور پرداخته و میگوید در سیاست خارجی کشور همواره میدان(جنگ) بر دیپلماسی مسلط بوده است. در پی انتشار این فایل صوتی، محمدجواد ظریف با موج حملات بسیاری به ویژه از سوی اصولگراها روبرو شد. همچنین با افشای این فایل حسامالدین آشنا، رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری برکنار شد و تعدادی از مقامهای دولتی ممنوعالخروج شدند.
هر چند با افزایش حملهها به محمدجواد ظریف در پی انتشار فایل صوتی فوق، جبهه اصلاحات در حمایت از وزیر خارجه بیانیهای صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «معرکهگیری و بهرهبرداری مغرضانه و تحریفگرایانه از محتوای این مصاحبه علیه وزیری که امروز در صف مقدم تلاش برای حل و فصل یکی از مهمترین پروندههای سیاست خارجی کشور قرار دارد، نباید جایگاه وی را تضعیف کند.»
البته محمد جواد ظریف روز 12 اردیبهشت، با انتشار پستی در اینستاگرامش ضمن ابراز پشیمانی از اظهاراتش در مصاحبه جنجالی فوق، نوشت: «در سحرگاه ضربت خوردن شاه مردان و به هنگام اعمال شب قدر، همه کسانی که به باور خودم به من تهمت و افترا زده بودند را بخشیدم. امیدوارم مردم بزرگوار ایران و همه عاشقان سردار و به ویژه خانواده بزرگوار سلیمانی عزیز این بنده را ببخشایند.»
دیدگاه تان را بنویسید