سنگ تمام کمیسیون آموزش مجلس برای فرهنگیان
رامین کریمی نیا، نماینده سازمان معلمان ایران گفت: کمیسیون آموزش مجلس سنگ تمام گذاشت و به خواستههای فرهنگیان عمل کرد.
رامین کریمی نیا، نماینده سازمان معلمان ایران در پیگیری رتبه بندی و همسان سازی در مورد نگرانیهایی که بابت تامین بودجه وجود دارد به «اعتماد» میگوید: «اختلافات زیادی در این رابطه وجود دارد. کمیسیون آموزش مجلس سنگ تمام گذاشت و به خواستههای فرهنگیان و تشکلها عمل کرد، تقریبا ۹۰ درصد آنها را برآورده کردند. به خصوص این خواسته ما که ماده ۷ لایحه دولت نوشته بود ۲۵ درصد میانگین بالاتر از حقوق خدمات کشوری باشد، اما ما درخواست ۸۰ درصد را داشتیم.»
به گزارش«شایانیوز»، او دلیل قانونی بودن این خواسته را هم توضیح میدهد: «با توجه به تبصره ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه که میگوید حداکثر تفاوت حقوق کارکنان دولت در مشاغل یکسان باید ۲۰ درصد باشد، ما خواهان این مورد شدیم، موضوعی که باید سالها قبل انجام میشد، چون واقعا فاصله دریافتی فرهنگیان با سایر کارکنان دولت بسیار بسیار زیاد است.
تفاوت از ۷، ۸ میلیون تومان شروع میشود تا ۲۰ میلیون تومان و با توجه به این تورم افسارگسیخته چنین فاصلهای دیگر به هیچ عنوان قابل قبول نیست.» این خواسته معلمان نظر مثبت کمیسیون آموزش را جلب کرد و بعد نوبت به هیات رییسه مجلس رسید. ابهامی که پیش آمد، این بود که حالا منبع بودجه برای برآورده کردن این مطالبه کجاست؟
«آنجا بود که آقای نوبخت اعلام کرد حدودا ۲۰ هزار میلیارد از تبصره ۲ بند «و» بودجه که بودجه شناور بود، میتواند به این بحث اختصاص دهد. یعنی یک سوءتفاهمی شده بود؛ آقای نوبخت گفته بود از آن ۶۱ هزار میلیارد تومانی که از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده سعی میکنم بیشترش یا همه اش را اختصاص بدهم به رتبه بندی، اما بعدا با توجه به اینکه امور زندانها و چند دستگاه دیگر هم آمدند و حقوق اساتید دانشگاه هم از همین محل افزایش پیدا کرد، این بودجه هی کم و کمتر شد تا اینکه به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.» ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی که میگوید اشاره به بودجه در نظر گرفته شده مربوط به بندی در قانون بودجه ۱۴۰۰ دارد که برای کمک به صندوقهای بازنشستگی و طرحهای ارتقای حقوق و … در نظر گرفته شده است.
با همه این توضیحات و با وجود اینکه آن بودجه آب رفته است، کمیسیون آموزش مجلس اصرار بر اجرای همه موارد مصوبش دارد که یکی از آنها هم همین بندی است که میگوید معلمها هم باید تا ۸۰ درصد مشابه هیات علمی را دریافت کنند. همین شده که تامین بودجه تبدیل به مساله اصلی برای ادامه راه لایحه رتبه بندی شده است. کریمی نیا هم البته میگوید که فعالان فرهنگیان و معلمان هم نمیخواهند از این خواسته به تصویب مجلس رسیده کوتاه بیایند: «آقای نوبخت که حرف ۲۰ هزار میلیارد را زده است. حرفهایی هم از هیات رییسه شنیده شده که احتمالا ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان هم خودشان اختصاص دهند یعنی تا اینجا به نظر ۳۰ هزار میلیارد تومان قطعی است.»
با این حال کارگروهی از نمایندگان تشکلهای رسمی فرهنگیان، ادمینهای گروههای بزرگ مجازی معلمهای کشور و یکسری از فعالان صنفی تشکیل شده تا بتوانند با رییس سازمان برنامه و بودجه جلسهای بگذارند و نمایندگان مجلس و هیات رییسه مجلس هم در آن حضور داشته باشند. این جلسه به زودی تشکیل میشود تا این مسائل با گفت وگوی رودررو مطرح شوند و در نهایت مشخص شود که بودجه واقعی که میتواند به اجرای رتبه بندی معلمان اختصاص پیدا کند، چیست.
در آستانه سال تحصیلی جدید هستیم و توقعی در فرهنگیان عزیز ایجاد شده که بعد از ۱۰ سال تاخیر حتما این کار در همین دولت انجام شود و شکل قانون به خودش بگیرد و باز دوباره تکرار میکند که عملی شدن آن ۸۰ درصد از خواستههای اصلی و خط قرمزهای آنهاست.
دیدگاه تان را بنویسید