ماجرای بنزین ۵۰۰ تومانی حقیقت دارد؟
بنزین به صورت غیررسمی فروخته میشود؛ بنابراین هیچ آماری از آن نیست.
رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران میگوید: «بنزین به صورت غیررسمی فروخته میشود؛ بنابراین هیچ آماری از آن نیست.»
دفتر «نفتیها» مدعی شده بود که شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در خرداد ماه سال گذشته اقدام به فروش و صادرات هر بشکه بنزین به کمتر از ۴ دلار کرده است. اگر نفت از قرار بشکهای کمتر از ۴ دلار فروخته شده باشد، یعنی هر لیتر بنزین تقریبا با قیمت کمتر از ۵۰۰ تومان فروخته شده و اینها همه در حالیست که دولت بارها اعلام کرده که علت افزایش ناگهانی و قابل توجه قیمت بنزین در آبان ۹۸ ارزان بودن آن است.
رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اظهار بیاطلاعی در این باره میگوید: «اطلاعات درباره بنزینی که صادر کردیم به خاطر شرایط کرونا و تحریمها کم است. ما قبلا بر اساس فوب خلیجفارس صادر میکردیم. بعد از موقعیتی که به خاطر شرایط تحریم و کرونا در آن قرار گرفتیم، قیمت مبادلاتی ما در منطقه خلیجفارس، نامشخص است.»
پدیدار ادامه میدهد: «ما این بنزین را به صورت غیررسمی میفروشیم؛ بنابراین هیچ آماری از آن نیست. حتی بنزینی که به کشورهایی مانند افغانستان، کردستان، عراق، ارمنستان و بقیه کشورهای همسایه میفرستیم به صورت غیر رسمی است.»
پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران توضیح میدهد: «ما حتی اطلاعات درست و موثقی درباره صادرات بنزین به کشورهای همسایه خودمان نداریم.»
رییس اتاق ایران و چین درباره محرمانه بودن میزان و قیمت صادران نفت، قبلا به خبرنگار تجارتنیوز گفته بود: «ما نفت را از مجرای رسمی نمیفروشیم. شرکتها و افراد مختلف با واسطه در کشورهای مختلف نفت را کشتی به کشتی میکنند. بالاخره همه اینها هزینههایی دارد که باید در نظر گرفته شود.»
حریری گفته بود: « بدیهی است که هزینههای نقل و انتقال نفت به مبدا از قیمت آن کم میشود. از طرف دیگر کشورهای خریدار نفت ایران، به خاطر تحریمها، همیشه با ریسک معامله با ایران مواجه هستند و قاعدتا کشور خریدار هم هزینههای ریسک خود را محاسبه میکند.»
پدیدار درباره فوب (قیمت منطقهای بنزین) میگوید: «قیمت فوب در خلیج فارس ۵۹۰ دلار است.»
منبع: تجارت نیوز
منظور از کردستان کجاست. آخه اگه کردستان عراق هست بین کردستان و عراق علامت ویرگول گذاشته شده است یعنی کردستان را یک کشور نوشته شده است . اصلاح شود.