|

افزایش 20 درصدی قیمت تخم مرغ در بازار برای چیست؟

افزایش 20 درصدی قیمت تخم مرغ در بازار به چه دلیل است؟ آیا گرانی ها توجیه منطقی دارند؟

لینک کوتاه کپی شد

تخم مرغ ارزانترین و در دسترس‌ترین محصول پروتئینی است که همه خانواده‌ها با هر سطح درآمدی قادر به تهیه آن هستند. این منبع پروتئینی ارزشمند در عین حال که قیمت بالایی ندارد اما از ارزش غذایی زیادی برخوردار است و تا حدودی می‌تواند پروتئین مورد نیاز بدن را برای خانواده‌هایی که به جای گوشت، محصولات لبنی و حبوبات در سفره‌های آنها خالی است را پر کند. اما ماجرای گرانی های عجیب قیمت تخم مرغ در بازار تمامی ندارد. حالا نیز خبر هایی از افزایش 20 درصدی قیمت تخم مرغ به گوش می رسد.

رئیس اتحادیه مرغداران تخم گذار معتقد است که دولت نهاده‌های ‌مورد نیاز مرغداران را تأمین نمی‌کند و این فقط بخش کوچکی از مشکلات آنهاست بنابراین با توجه به هزینه‌های بالای تولید، مرغداران حق دارند که قیمت تخم‌ مرغ را افزایش دهند کمااینکه این محصول نسبت به سایر کالاها اصلاً قیمت بالایی ندارد.

عدم حمایت دولت از مرغداران

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: به محض اینکه قیمت تخم مرغ بالا می‌رود همه نشریات و خبرگزاری‌ها عکس‌العمل نشان می ‌دهند، سؤال ما این است آیا با بالا رفتن قیمت سایر کالاها نیز همین گونه واکنش نشان می ‌دهند؛ آیا وقتی قیمت پراید ۴۰ میلیون تومانی به بالای ۱۳۰ میلیون تومان رسید کسی اعتراض کرده است؟

ناصر نبی‌پور با بیان اینکه قیمت یک کیلوگرم تخم‌مرغ به اندازه نرخ یک کیلو سیب هم نیست، افزود: قیمت تخم‌مرغ فقط ۱۰ روز است که بالا رفته و کلا در طول امسال به میانگین ۱۱ هزار تومان نرسیده است؛ آیا این تعداد هزار و ۸۰۰ مرغدار باید جور جمعیت ۸۰ میلیونی را بکشند؟

وی با بیان اینکه دولت به مرغداران نهاده ‌ای نداده است، عنوان کرد: اگر تخم مرغ وجود ندارد به خاطر این است که مرغ وجود ندارد؛ مثلاً در استان تهران که ظرفیت تولید ۱۶ میلیون مرغ وجود دارد فقط چهار میلیون داریم یعنی با ۲۵ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

عدم تأمین نهاده‌های مورد نیاز مرغداران

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار خاطرنشان کرد: در شش ماه اول امسال در بیشتر استان‌ها حدود ۳۰ درصد و در برخی دیگر ۵۰ تا ۶۰ درصد نهاده به مرغداران داده شده در نتیجه همه استانها چون نمی‌توانستند مرغ‌ها را نگه دارند آنها را به کشتارگاه فرستادند کمااینکه در خراسان رضوی طی دو ماه گذشته دو میلیون و ۵۰۰ تن مرغ به کشتارگاه فرستاده شد چون برای آنها سود ده نبود.

نبی پور با بیان اینکه در خرداد ماه امسال روزانه ۵۰۰ تن صادرات تخم‌مرغ داشتیم و در حال حاضر هیچ گونه صادراتی نداریم، تصریح کرد: در این برهه تنها مشکل ما تأمین نهاده و ذرت و سویا نیست حتی اگر نهاده را به ما بدهند باید ۲۰ آیتم دیگر را نیز تأمین کنیم که همه آن‌ها معمولاً قیمتشان به صورت ثانویه‌ای بالا می‌رود و با ارز نیمایی وارد می‌شوند.

وی بیان کرد: در حال حاضر قیمت ارز نیمایی حدود شش تا هفت هزار تومان از ارز آزاد بیشتر است که ما نمی‌توانیم این قیمت ها را کنترل کنیم؛ قیمت دارو و واکسن هر لحظه بالا می‌رود، برخی داروهای مورد نیاز وارداتی هستند ولی حتی مواردی که تولید داخل‌اند هم شش تا هفت برابر افزایش قیمت داشته‌اند.

افزایش هفت برابری قیمت دارو و واکسن طیور

نبی پور با بیان اینکه به ما اعلام شده که واکسن آنفلوانزا باید سه بار برای مرغ تزریق شود، گفت: قیمت جوجه به ۱۲ هزار تومان و مرغ پای تخم هم به ۷۰ هزار تومان رسیده که اگر شرایط به همین منوال پیش برود افزایش قیمت‌ها ادامه خواهد داشت و هیچ انسان عاقلی کار مرغداری را ادامه نمی‌دهد.

وی ادامه داد: وقتی قیمت‌ تخم مرغ بالا می‌رود، دولت می‌خواهد تولید را بالا ببرد و همزمان سازمان حمایت هم مانع افزایش قیمت‌ها می‌شود درحالیکه دولت باید تحمل چند روز بالا رفتن قیمت را داشته باشد تا به میانگین برسد، از طرفی این مبلغ واقعاً در سبد خانوارها رقم قابل توجهی نیست؛ سرانه مصرف تخم‌مرغ در کشور ۱۱ کیلوگرم است و حتی اگر قیمت هر کیلو ۱۰ هزار تومان بالا رفته باشد حدود ۱۱۰ هزار تومان می‌شود که در سبد خانوار این مبلغ، محسوس نیست و تقریباً ماهیانه ۹ هزار تومان خواهد بود.

۶۰ درصد تخم‌ مرغ مورد نیاز لرستان از سایر استانها وارد می‌شود

مدیر امور طیور جهادکشاورزی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: قیمت مصوب تخم مرغ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان هم برای مصرف‌کننده اضافه می ‌شود. محمدعلی جعفرپور با بیان اینکه ما هیچ کمبودی در بحث نهاده‌ها نداریم، افزود: لرستان تولید کننده تخم‌مرغ نیست و ۸۵ درصد تخم مرغ مورد نیاز کشور در هشت استان از جمله اصفهان، قم، تهران، البرز و خراسان رضوی تولید می‌شود و ۱۵ درصد دیگر هم تولید سایر استان‌های کشور است.

وی عنوان کرد: حدود ۴۰ درصد تخم مرغ مصرفی لرستان بر همین استان تأمین می‌شود و ۶۰ درصد از بقیه استان‌ها وارد می شود؛ این اعتقاد در کشور وجود دارد که زیرساخت تولید تخم مرغ در کشور فراهم است و حتی مازاد تولید و صادرات هم داریم.

منبع: تحلیل بازار

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها