|

ماجرای اشتراک گذاری اطلاعات واتساپ با فیسبوک چیست؟

اپلیکیشن های پیام رسان سیگنال و تلگرام با افزایش یکباره تقاضا در پی تغییر شرایط استفاده از سرویس واتس‌اپ و واکنش منفی کاربران شبکه اجتماعی……

لینک کوتاه کپی شد

واتس اپ که از فناوری رمزنگاری سیگنال استفاده می کند، چهارشنبه گذشته شرایط استفاده از سرویس جدیدی را مطرح و از کاربران خواست با جمع آوری اطلاعاتشان شامل شماره تلفن و مکان توسط فیس بوک و زیرمجموعه های آن موافقت کنند.

اگر کاربران تا هشتم فوریه با شرایط جدید استفاده از سرویس واتس اپ موافقت نکنند، دسترسی به این اپلیکیشن را از دست خواهند داد.

برخی از فعالان حریم خصوصی در توییتر اقدام واتس اپ که "یا جمع آوری اطلاعاتتان را بپذیرید یا بیرون بروید" را زیر سوال برده و به کاربران پیشنهاد کردند به اپلیکیشن‌هایی نظیر سیگنال و تلگرام مهاجرت کنند.

 

سیگنال و تلگرام گزینه های روی میز کاربران

مایک بوچر، سردبیر سایت فناوری تک‌کرانچ می‌گوید: «سیگنال و تلگرام اکنون گزینه‌های بهتری هستند، اگر نگران حریم خصوصی خود هستید.»

در پی اعلام خبر جدید، ایلان ماسک صاحب شرکت فناوری تسلا و ثروتمندترین فرد کنونی جهان در توییتی نوشت: «از سیگنال استفاده کنید».

محبوبیت اپلیکیشن سیگنال روز پنج شنبه یک روز پس از این که ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا در اکانت توییتر خود از این اپلیکیشن پیام رسان حمایت کرد، رشد بیشتری یافت.

طبق آمار تحلیلی شرکت سنسور تاور، طی روزهای پنج شنبه و جمعه بیش از ۱۰۰ هزار کاربر سیگنال را از طریق فروشگاههای برنامه اپل و گوگل دانلود کردند در حالی که تلگرام حدود ۲.۲ میلیون بار دانلود شد.

اما تغیرات جدید واتس آپ چه فایده دارد؟

یک سخنگوی واتس‌اپ گفته است تغییرات جدید «ذخیره چت‌های واتس‌اپ در زیرساخت‌های گسترده‌تر فیسبوک» را امکان پذیر می‌کند. با این حال در سیاست حریم‌خصوصی جدید تدوین شده آمده است که اطلاعات کاربران می‌تواند برای نمایش تبلیغات و «کمک» در انتخاب اجناس بازرگانی استفاده شود.

به دلیل وجود قوانین سرسختانه حفاظت از حریم خصوصی در اتحادیه اروپا، واتس‌اپ گفته است که ساکنان اتحادیه اروپا و بریتانیا از پذیرش اجباری به‌روز‌رسانی جدید مستنثی هستند و می‌توانند اشتراک‌گذاری داده‌ها را رد کنند.

بنابر آمارهای منتشره واتس‌اپ در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان دارد.

بر اساس گزارش رویترز، نصب جدید واتس اپ در هفت روز نخست سال ۲۰۲۱ در مقایسه با هفته پیش از آن ۱۱ درصد کاهش یافت اما همچنان ۱۰.۵ میلیون بار در سراسر جهان دانلود شده است.

شرکت فیس بوک اپلیکیشن پیام رسان واتس اپ را در سال ۲۰۱۴ خریداری کرد و در سال ۲۰۱۶ به کاربران یک بار فرصت داد گزینه عدم اشتراک اطلاعات این اپلیکیشن با فیس بوک را انتخاب کنند.

سخنگوی واتس اپ اعلام کرد که تغییر اخیر به شرکتها اجازه خواهد داد با استفاده از زیرساخت گسترده تر فیس بوک، چتهای واتس اپ را ذخیره کنند. با این حال وی مشخص نکرد علت تصمیم واتس اپ برای انجام چنین تغییری چه بوده است.

طبق گزارش بیزنس اینسایدر، برایان اکتون و جیم کوم، موسسان واتس اپ به ترتیب در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ این شرکت را ترک کردند. اکتون درباره ترک این شرکت که پس از تصمیم برای معرفی تبلیغات در واتس اپ گرفته شد، صحبت کرد و از مردم خواست فیس بوک را حذف کنند. خروج جیم کوم هم ظاهرا پس از اختلاف با مدیریت شرکت بر سر رویکرد شرکت در زمینه حریم خصوصی کاربران در واتس اپ روی داد.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها