باید از مخالفان رفع فیلتر تست هوش گرفت که برای چه چیزی غصه می خورند؟!
محمد مهاجری گفت: باید از مخالفان رفع فیلتر تست هوش گرفت که برای چه چیزی غصه می خورند؟!
در ادامه گفت و گوی با محمد مهاجری از فعالان سیاسی و رسانه ای اصولگرا را می خوانید:
به گزارش «شایانیوز» به نقل از جماران؛ آقای مهاجری! چرا عدهای از رفع فیلترینگ ناراحت هستند؟ حتی از شایعه استعفای رییس جمهور نیز استقبال کردند...
واقعیت امر این است که چیزی به نام فیلترینگ وجود ندارد؛ در حقیقت وقتی طبق آمارهای رسمی، ۸۵ درصد از مردم از فیلترشکن استفاده می کنند و هیچ فضای مسدودی وجود ندارد که اکنون بخواهیم آن را رفع فیلتر یا آزاد کنیم.
بنابراین، در حال حاضر بدون رفع فیلترینگ نیز اینترنت آزاد است و هر فرد به هر جایی که می خواهد می تواند به آسانی دسترسی داشته باشد و مراجعه کند و به بیانی دیگر از هر نوع سکوی داخلی یا خارجی نیز می تواند استفاده کند. در واقع ادامه مخالفت با فیلترینگ، امری بیهوده است، چرا که مخالفان برای چیزی که وجود ندارد ناراحت هستند و به تعبیری غصه می خورند. در حقیقت برای یک بار هم که شده باید از مخالفان رفع فیلترینگ تست هوش گرفت و مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که آنها با چه چیزی مخالفت می کنند؟!
وقتی اپلیکیشن های واتساپ و گوگل پلی از وضعیت فیلترینگ خارج شدند، کمک چندانی به آزادی فضای مجازی نکرد. در حقیقت در بین پیام رسان های خارجی، واتساپ در پایین ترین جایگاه و رتبه بندیِ استقبال قرار دارد. اپلیکشین های اینستاگرام و تلگرام بیشتر مورد استفاده شهروندان است که هنوز رفع فیلتر نشده اند.
بنابراین، کسانی که از این وضعیت ناراحت هستند به اجبار می توان در دسته مواجب بگیر یا غیر مواجب بگیر فیلترشکن فروش ها دانست. در حقیقت مخالفان رفع فیلترینگ به نفع فیلترشکن فروش ها به تعبیری سینه می زنند. اگر بخواهیم دلایل مخالفت مخالفان را مورد بررسی قرار دهیم، یقینا به یک سرنخ هایی دست پیدا می کنیم که این مخالفان در حقیقت درآمد فیلترشکن فروش ها را تأمین و تضمین می کنند. بنابراین، مخالفت با رفع فیلترینگ جز منفعت طلبی برای آن جماعت فیلترشکن فروش نیست.
همچنین در رابطه با آن دسته از افرادی که دغدغه های امنیتی را مطرح می کنند نیز باید گفت بهتر است به این پرسش پاسخ بدهند که با وضعیت کنونی فیلترشکن ها در کشور و همچنین با وجود کسانی که وضعیت اینترنت را مشخص می کنند، در حال حاضر با چه چیزی مواجه هستند که امنیت کشور را با خطر رو به رو نکند؟!
در حقیقت فیلترشکن به تنهایی یکی از عوامل ضد امنیتی است؛ چون فیلترشکن ها به راحتی روی سیستم های تلفن همراه قرار گیرند و جاسوسی کند و حتی اطلاعات را هک کنند.
وضعیت کشور شوخی بردار نیست. همه مسئولان کشور ما یا اینترنت بدون فیلتر دارند یا از فیلترشکن استفاده می کنند. بنابراین، فیلتر شدن مانع هیچ مقوله امنیتی نشده است. راه حل، فلیترینگ نیست. در حقیقت دوستان مخالف و عصبانی ما از برداشته شدن فلیترینگ ناراحت نیستند، بلکه از ادامه این وضعیت که موجب ناراحتی و متضرر شدن فیلترشکن فروش ها شود ناراحت هستند.
بسیاری بر این باورند که مخالفان دولت تلاش میکنند وعده های پزشکیان محقق نشود، نظر شما در این باره چیست؟
مهمترین نکته این است که این مخالفان به دنبال محقق نشدن وعده های پزشکیان هستند، چرا که وعده برجسته و پُررنگ آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی، بحث فیلترینگ بود. در نتیجه مخالفان می خواهند دولت پزشکیان را به واسطه عدم تحقق رفع فیلترینگ، ناکارآمد نشان دهند و بگویند آقای پزشکیان توانایی اجرای وعده هایش را ندارد.
تعداد اندک مخالفان رفع فیلتر در تجمع اخیر آنان را چطور ارزیابی می کنید؟
احتمالا تعدادشان ۱۰ نفر بوده است. بنده بسیار علاقه مند و مشتاقم ببینم وقتی نیروی انتظامی آنها را بازداشت کند، تلفن همراه های آنان را بررسی کند یقین دارم همه آنها فیلترشکن فروش هستند یا اگر فیلترشکن نداشتند از اینترنت های بدون فیلتر استفاده می کنند. در حقیقت تجمع اخیر یک اقدام کاریکاتوری بود و به نظر می رسد نباید آن را چندان جدی درنظر گرفت.
پشت پرده این تجمعات که غیرقانونی و بدون مجوز بوده است، چه کسانی هستند؟ بسیاری آنها را طرفداران جلیلی می دانند. ارزیابی شما چیست؟
یقینا این عده طرفداران آقای جلیلی هستند. در حقیقت آنها همواره نوکر اوامر عواملی هستند که آن افراد خودشان را به مردم نشان نمی دهند. در برجام نیز همین کار را انجام دادند در نتیجه در بحث فیلترشکن و رفع فیلترینگ نیز همین گونه عمل خواهند کرد؛ در حقیقت این عده بدون اینکه درک کنند و آگاه باشند به تعبیری در حال هم زدن حلیمی هستند که نانشان را عده ای دیگر استفاده می کنند. این عده بیشتر از روی حماقت وارد چنین ماجراهایی می شوند.
ارزیابی شما درباره مخالفان مذاکره چیست؟
به نظر می رسد جریان پایداریچی به تعبیری دکان و مغازه ای دارد؛ بدین گونه که هر چیزی که در مقابل و مخالفت با منافع ملت و مردم باشد کرکره اش را بالا می برد. حال ممکن است اینترنت، فلیترینگ، مذاکره و برجام باشد. در واقع آنها هر جایی که مخالف منافع مردم باشد پایداری چی ها حضور فعال دارند. به قول یک ضرب المثل فارسی، «هر جا آش است، آنها همانجا هستند».
آیا میتوان استیضاح وزرای دولت پزشکیان را ناشی از ناراحتی مخالفان به ویژه پایداری ها در مجلس دانست؟ یا نشأت گرفته از یک نگاه تخصصی است؟ پس از شایعه استعفای رییس جمهور و رفع فیلترینگ تا چه حد این موضوع جدی است؟
متأسفانه نگاه تخصصی در این باره وجود ندارد. درباره ۱۳۰ نماینده ای که علیه رفع فیلترینگ به شورای عالی فضای مجازی نامه نوشتند نیز همین نگاه غیرتخصصی وجود دارد. یقین دارم اکثریت این ۱۳۰ نماینده نیز این نامه را نخوانده اند و فقط آن را امضاء کرده اند. در حقیقت اگر از آنها پرسیده شود که محتوای متن نامه چه بود یقینا اکثریت آنها اطلاعی ندارند. موضوعات افراطی از سوی تندروها، همچون استیضاح، هرگز به نتیجه نخواهد رسید.
دیدگاه تان را بنویسید