|

نیاز بورس به محرک‌های جدید

شاخص‌کل نهایتا کف 2.5میلیون واحد را حفظ‌ کرده؛ پیش‌بینی می‌شود بخش زیادی از رشد بازار در هفته‌جاری به سهام کوچک و شاخص هموزن اختصاص یابد.

لینک کوتاه کپی شد

بازار سرمایه در آبان‌‌‌‌‌ماه با تحولات مثبتی روبه‌رو شده‌است. افزایش نرخ دلار نیما، کنترل نرخ بهره و رشد قیمت کارخانه‌‌‌‌‌ای در صنعت خودروسازی، اقبال سرمایه‌گذاران به گروه‌های مختلف بازار را افزایش داده‌است.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از دنیای اقتصاد؛ از سوی دیگر، گزارش‌های مالی مثبت در گروه بانکی و صنایع صادرات‌‌‌‌‌محور نشان‌دهنده تقویت سودآوری شرکت‌ها است. با وجود این، تحلیلگران بر این باورند که پتانسیل رشد بیشتر در سهام کوچک همچنان وجود دارد، اما فضای کلی بازار نیازمند عوامل جدید برای حرکت‌‌‌‌‌های بزرگ‌‌‌‌‌تر است.

 روند صعودی بازار و دلایل کلیدی

کامل ابراهیمیان، تحلیلگر بازار سرمایه، با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر رشد بازار طی هفته‌های گذشته گفت: «از اوایل آبان ماه، شاهد رشد قابل‌توجهی در بازار سهام بوده‌‌‌‌‌ایم. از مهم‌ترین دلایل این روند می‌توان به افزایش نرخ دلار نیما و ازبین‌رفتن فاصله رانتی میان نرخ دلار نیمایی و آزاد اشاره کرد.

سیاست‌های وزیر اقتصاد در واقعی‌کردن نرخ دلار نیما منجر به افزایش اقبال سرمایه‌گذاران به سهام شرکت‌های بورسی و مخصوصا صادرات‌‌‌‌‌محورها شده‌است.» او ادامه‌داد: «کنترل و مدیریت نرخ بهره که از جمله سیاست‌های وزارت اقتصاد محسوب می‌شود نیز زمینه‌‌‌‌‌ساز هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار سهام شده‌است. علاوه‌بر این، طی هفته‌های گذشته شاهد افزایش قیمت کارخانه‌‌‌‌‌ای خودروسازان و شفاف‌سازی‌‌‌‌‌های مرتبط با افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی دارایی‌های آنها بوده‌‌‌‌‌ایم که این مسائل موجب افزایش توجه سهامداران به گروه خودرویی شده‌است.» 

ابراهیمیان درخصوص تاثیر گذارش‌های حسابرسی و تغییرات نرخ تسعیر دارایی‌های ارزی اظهار کرد: «انتشار گزارش‌های حسابرسی شرکت‌ها، به‌ویژه در گروه بانکی، به تعدیل مثبت مناسبی منجر شده‌است، همچنین تعیین‌تکلیف بدهی‌های دولت به بانک‌ها در آینده نزدیک، اقبال سهامداران به این گروه را افزایش داده‌است. این موارد نشان‌دهنده بهبود شرایط در این صنعت است.»

رشد بازار بر محور سهام کوچک و متوسط

احمد اشتیاقی، تحلیلگر بازار سرمایه، درباره وضعیت بازار سهام در هفته پیش‌‌‌‌‌رو اظهار کرد: «بازار سهام پس از رشدهای اخیر، اکنون در محدوده شاخص‌کل 2.5میلیون واحد قرار دارد. بخش عمده‌ای از این رشد مربوط به سهم‌های بزرگ بوده، درحالی‌که سهام کوچک هنوز رشدی متناسب با شاخص‌کل نداشته‌‌‌‌‌اند، بنابراین پتانسیل رشد در سهام کوچک همچنان وجود دارد؛ به‌ویژه در صنایع دارویی، سیمانی، غذایی و روانکارها.» وی افزود: «این صنایع به دلایلی چون افزایش سودآوری ناشی از حذف دلار ترجیحی در سال‌آینده و ارتقای دلار صادراتی به دلار توافقی می‌توانند با افزایش سود مواجه شوند، با این‌حال با توجه به رشد اخیر بازار، فضای مساعدی برای رشدهای پرقدرت در هفته‌جاری مشاهده نمی‌شود. پیش‌بینی می‌شود بخش زیادی از رشد بازار در هفته‌جاری به سهام کوچک و شاخص هموزن اختصاص یابد، درحالی‌که شاخص‌کل نهایتا کف 2.5میلیون واحد را حفظ‌کرده و تلاش کند به محدوده 2.550میلیون واحد نزدیک شود.»

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی