|

زور دلار به بازارساز چربید! / قیمت دلار تا کجا صعود می کند؟

قیمت دلار در بیشتر روزها یک ماه اخیر افزایشی و با رشد پلکانی کانال‌های قیمتی را یکی پس از دیگری فتح کرده و سوال این است چقدر دیگر صعود میکند

لینک کوتاه کپی شد

قیمت دلار در بیشتر روزهای یک ماه اخیر افزایشی بوده و با رشد پلکانی، کانال‌های قیمتی را یکی پس از دیگری فتح کرده است. این اسکناس به‌عنوان متر حرکت بازارهای مالی بیشترین واکنش را به اخبار و رویدادهای سیاسی نشان می‌دهد؛ اما از طرفی سریع‌ترین تصمیمات نیز برای دلار از سوی بانک مرکزی گرفته می‌شود.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از تجارت نیوز؛ با توجه به مقطع حساس کنونی که از یک سو برگزاری انتخابات آمریکا پیش روست و از سوی دیگر اخبار مربوط به پاسخ ایران به اقدامات هفته گذشته اسرائیل مطرح می‌شود، سوال این است که قیمت دلار چقدر دیگر گران می‌شود؟

قیمت دلار در یک ماه اخیر یعنی از ۱۲ مهر تا ۱۳ آبان بیش از هشت هزار تومان افزایش ارزش داشته است. این اسکناس در مدت یاد شده ۱۴ درصد گران شده و اکنون در کریدور هفتم معامله می‌شود.

سیر صعودی قیمت دلار در مدت یاد شده به صورت پلکانی با تلرانس‌های ۵۰۰ تا هزار و ۲۰۰ تومانی رخ داده و منطقه تعادلی این اسکناس را بالاتر برده است.

زور دلار به بازارساز چربید!

با وجود اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون کشور درگیر رخدادهای بزرگ و بی‌شماری بوده، اما سیاست‌گذار همواره به هر طریقی چه با ارزپاشی، چه خبردرمانی و چه با زور و دستور، مانع جهش‌های قابل توجه قیمت دلار شده است.

اکنون که در ۶ ماهه دوم سال قرار داریم و انتخابات آمریکا نیز در کمتر از دو روز دیگر برگزار می‌شود، قیمت دلار در کریدور هفتم در حال معامله است و سقف قیمتی جدیدی را فتح کرده است.

هرچند پیش ‌از این کارشناسان اقتصادی نسبت به واکنش دلار به رخدادهای سیاسی و ورود به کریدور مذکور هشدار داده بودند، اما به نظر می‌رسد معامله‌گران نسبت به جهش بیشتر قیمت دلار نگرانند و همین مساله تقاضای جدیدی را نیز وارد بازار ارز خواهد کرد.

به نظر می‌رسد موضوع افزایش احتمال پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا از یک سو و اخبار پراکنده در خصوص تدارک ایران برای حمله به رژیم صهیونیستی، به پرش‌های پلکانی قیمت دلار در هفته اول و دوم آبان کمک کرده است.

سقف قیمت دلار بالا رفت؟

کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را با وجود ریسک‌های سیاسی موجود، نیمه کریدور ششم می‌دانند و سقف این اسکناس را کانال‌ اول و دوم کریدور هفتم در نظر می‌گیرند. به اعتقاد آنها ارزش ذاتی قیمت دلار، کانال چهارم از کریدور هفتم است و تحرکات قیمتی به سمت این محدوده، غیرمنطقی نیست.

باید در نظر داشت موضوع کسری بودجه و افزایش نرخ رشد پایه پولی و نقدینگی از دلایل ریشه‌ای رشد قیمت دلار در بلندمدت است.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها