آخرین خبرها از همسان سازی حقوق بازنشستگان امروز چهارشنبه 21 شهریور
همسان سازی حقوق یا یکسان سازی دریافتی بازنشستگان از دهه 80 میان گروههای مختلف مطرح شد.
هدف این طرح کاهش تفاوتهای قابل توجه میان دریافتی بازنشستگان و شاغلان و هم سطح کردن حقوق آنها با سطح شاغلان و تورم کشور بوده است.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از رکنا؛ محمد اسدی، رئیس کانون بازنشستگان، اظهار داشت: بار دیگر میان بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان لشگری و کشوری تبعیض قائل شدهاند. مبلغ یک میلیون تومان مربوط به همسان سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی هنوز واریز نشده است، در حالی که این مبلغ برای بازنشستگان کشوری و لشگری پرداخت شده است.
اسدی در ادامه میافزاید: سازمان تأمین اجتماعی با پشتوانه صندوقهایی که ۳۰ سال بیمه شدگانش حق بیمه به آن واریز کردند امروز از پرداخت مبلغ همسانسازی ناتوان است.
او تأکید میکند ناتوانی سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مبالغ همسانسازی به بهانه عدم تأمین منابع مالی است.
اسدی اضافه کرد: ضعف مدیریت درادوار گذشته باعث شده که امروز بزرگترین صندوق بازنشستگی کشور با ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه شده از پرداخت ماهانه یک میلیون تومان برای همسانسازی ناتوان باشد.
رئیس کانون بازنشستگان گفت: همین مبلغ اندک یک میلیون تومان هم به بسیاری از بازنشستگان تعلق نمیگیرد. چرا که در اجرای قانون همسانسازی بر اساس مصوبات مقرر گردید مبلغ همسانسازی برای حداقل بگیران اجرا شود.
محمد اسدی رئیس کانون بازنشستگان از اصلاح این مصوبه خبر داد و گفت: با اجرای این قانون انتقادات زیادی از سوی غیر حداقل بگیران مطرح شد که بر اساس تلاشهای صورت گرفته در برنامه هفتم توسعه با ارائه یک طرح دو فوریتی قانون ملزم با اتصال غیر حداقل بگیران به قانون همسان سازی شده است.
این فعال بازنشستگان ادامه داد: درباره جزئیات اجرای این قانون مقرر گردید ۱۰ درصد پایه حق غیر حداقل بگیران در پرداخت همسان سازی در نظر گرفته شود.
او با اشاره به اینکه تبعیض در میان بازنشستگان کشوری- لشگری و تأمین اجتماعی بسیار مشهود است گفت: متأسفانه ما بازنشستگان نمیدانیم پرداخت همسانسازی تأمین اجتماعی وظیفه چه ارگانی است، مگر سازمان تأمین اجتماعی مستقل نیست و صندوق در اختیار او نیست.
اسدی تأکید کرد: صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی موظف است به بازنشستگان و تأخیر در پرداختها همسانسازی پاسخگو باشد.
صحبتهای رئیس کانون بازنشستگان میتواند نویدبخش این باشد که مرحله دوم همسانسازی حقوق بازنشستگان از سوی سازمان تأمین اجتماعی در راه است.
بهروز محبی نجمآبادی، ضمن اشاره به تاخیر در روند اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان بیان داشت: مجلس بر اساس برنامه هفتم توسعه همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی را در دستور کار داشت و آن را مصوب کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با بیان اینکه همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت و تبدیل به قانون شد افزود: متاسفانه در زمان لایحه بودجه و بودجهنویسی ۱۴۰۳ متوجه شدیم دولت این موضوع را در نظر نگرفته است.
وی اظهار کرد: در آن زمان لایحه دولت را پس فرستادیم و اعلام کردیم همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی در لایحه بودجه حتما باید دیده شود اما دولت در منابع دچار مشکل بود.
محبی نجمآبادی گفت: در نهایت مجلس مصوب کرد قانون مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و ما مبلغی حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان را در ۳ سال متوالی «۴۰ درصد، ۳۰ درصد، ۳۰ درصد» بتوانیم همسانسازی کنیم که بازنشسته ما در انتهای ۳ سال معادل ۹۰ درصد شاغل دریافتی داشته باشد، در نهایت این اتفاق افتاد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات افزود: اما تغییر و تحولات ماههای اخیر و تغییر دولت باعث شد اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی طول بکشد و به اطاله موضوع بیانجامد.
نجمآبادی با اشاره به اینکه آییننامه شیوه اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تامین اجتماعی باید توسط سازمان اداری استخدامی آماده شود گفت: بخشی از تاخیر ناشی از این موضوع است که به زودی انجام و به سازمان بازنشستگی کشور ابلاغ میشود و احکام اعمال خواهد شد.
وی گفت: به طور کلی منابع برای اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان کاملا حساب شده دیده شده است و در این باره هیچ مشکلی نداریم.
دیدگاه تان را بنویسید