|

راه اندازی کسب و کار در آلمان

در این مقاله علاوه بر بررسی شرایط راه اندازی کسب و کار در آلمان با بررسی موسسات کاریابی در آلمان به این سوال نیز پاسخ داده‌ایم.

لینک کوتاه کپی شد

1- بررسی کار در آلمان

کار در آلمان، یکی از بهترین روش‍های مهاجرت به این کشور اروپایی است. برای استفاده از این روش می‌توان از راه اندازی کسب و کار در آلمان نیز بهره برد. برای این منظور اطلاع از قوانین کار در آلمان و سطح زبان آلمانی برای کار در آلمان بسیار ضروری و پر اهمیت است. ولی بسیاری از افراد تمایلی به راه اندازی کسب و کار جدید ندارند و تمایل به کار به عنوان نیروی کار در موسسات این کشور دارند. برای این دسته از افراد معمولا سوال اصلی در مراحل مهاجرت این است که چگونه در آلمان کار پیدا کنیم. در این مقاله علاوه بر بررسی شرایط راه اندازی کسب و کار در آلمان با بررسی موسسات کاریابی در آلمان به این سوال نیز پاسخ داده‌ایم.

چگونه در آلمان کار پیدا کنیم

2- ویزای کار در آلمان

خارجی‌ها برای ورود به هر کشوری ملزم به دریافت ویزا هستند. با توجه به اهداف مختلفی که می‌تواند در یک مسافرت وجود داشته باشد، انواع مختلفی نیز برای ویزا وجود دارد. یکی از رایج‌ترین ویزاها برای شروع فرآیند مهاجرت به یک کشور جدید، دریافت ویزای کار و مهاجرت از طریق کاری است.

در صورت داشتن اطلاعات کافی از قوانین کار در آلمان، ویزای کار در آلمان نیز، روش خوبی برای مهاجرت محسوب می‌شود. با دریافت این نوع ویزا، متقاضی امکان ورود و کار در آلمان را تا دو سال پیدا می‌کند و با تمدید آن می‌تواند اقامت دائم و حتی شهروندی و کارت آبی اتحادیه اروپا را دریافت نماید.

اخذ ویزای کار در آلمان به نوبه‌ی خود انواع و روش‌های مختلفی دارد. روش‌های مختلف دریافت ویزای طولانی مدت برای کار در آلمان به قرار زیر است:

استخدام

برای کسانی که پیشنهاد شغلی در آلمان دارند

خوداشتغالی

کسانی که می خواهند یک کسب و کار در آلمان ایجاد نموده و یا با عنوان شغل آزاد وارد بازار کار شوند.

کار به عنوان فریلنسر

--

جویای کار

کسانی که می خواهند در زمان اقامت در آلمان به دنبال کار بگردند

کار به عنوان Au Pair

کسانی که مایل به یادگیری بیشتر در مورد فرهنگ و زبان آلمانی هستند.

ویزای تعطیلات کاری

جوانان چندین کشور که قرارداد ویزای تعطیلات کاری با آلمان امضا کرده‌اند

در این مقاله به دو مبحث کاریابی در آلمان به عنوان کارمند و راه اندازی کسب و کار در آلمان خواهیم پرداخت.

3- کاریابی در آلمان

برای کسانی که علاقمند به کار در آلمان به عنوان کارمند یا نیروی کار در شرکت‌ها و کارخانه‌های این کشور هستند اولین سوالی که به وجود خواهد آمد این است که چگونه در آلمان کار پیدا کنیم. به طور کلی برای یافتن بهترین کسب و کار در آلمان دو راه حل وجود دارد:

 

آژانس های کاریابی در آلمان بر دو دسته اند:

  • آژانس استخدام عمومی
  • آژانس استخدام متخصص

این دسته بندی آژانس‌های کاریابی در آلمان بر اساس تعداد صنایعی که آژانس‌ها در حال خدمات‌دهی در آن هستند انجام شده است. آژانس‌های استخدام عمومی نسبت به آژانس های استخدامی متخصص در رشته‌های بیشتری تخصص دارند و فعال‌تر هستند.

کاریابی در آلمان

4- راه اندازی کسب و کار در آلمان

شهروندان اتحادیه اروپا و اهالی نروژ یا سوئیس در صورت ثبت نام به عنوان مقیم در آلمان می‌توانند نسبت به راه اندازی کسب و کار در آلمان به صورت خوداشتغالی اقدام نمایند. ولی سایر مهاجران برای کار در آلمان باید ویزا و اجازه اقامت داشته باشند. لازم به ذکر است که اطلاع از قوانین کار در آلمان جزو الزاماتی است که باید قبل از هر اقدامی مد تظر قرار گیرد.

کار در آلمان به صورت شخصی می‌تواند به دو صورت انجام گیرد:

  • فرد آزاد یا فریلنسر (Freiberufler)

در حرفه‌های به اصطلاح آزاد (Freie Berufe) خدمات ارائه می‌دهند. معمولاً هنرمندان، معلمان، پزشکان، مهندسان، دانشمندان، توسعه دهندگان نرم افزار، طراحان، وکلا، مشاوران مالیاتی و این دست مشاغل به کار در آلمان به عتوان فریلنسر مشغول هستند.

  • تجارت آزاد (Gewerbetreibender)

برای کار با عتوان یک تاجر متقاضیان باید در دفتر تجارت (Gewerbeamt) شهر مورد نظر خود برای دریافت مجوز تجارت ثبت نام نمایند. لازم است بدانید که برای راه اندازی کسب و کار در آلمان به صورت آنلاین (یک فروشگاه Etsy یا Shopify) و یا حتی وبلاگی که در حال کسب درآمد باشد، باید آن را به عنوان یک تجارت ثبت کنید.

به دلیل تفاوت در الزامات مختلف موجود لازم است در ابتدا دسته‌بندی کسب و کار مشخص شود.

اگر ایده کسب و کار شما به عنوان یک حرفه لیبرال واجد شرایط نیست، متعاقباً یک تاجر هستید. بنابراین، برای دریافت مجوز تجارت باید در دفتر تجارت (Gewerbeamt) در شهر خود ثبت نام کنید. اگر یک کسب و کار آنلاین دارید، خواه یک فروشگاه Etsy یا Shopify باشد یا وبلاگی که در حال کسب درآمد است، باید آن را به عنوان یک تجارت تجاری ثبت کنید.

البته متقاضیان راه اندازی کسب و کار در آلمان همیشه لازم نیست از صفر شروع کنند. بسیاری از خارجی‌ها که تصمیم به گسترش فعالیت تجاری خود در آلمان دارند، به جای ثبت یک شرکت جدید، اقدام به خرید کسب و کار در آلمان می‌نمایند. لازم به ذکر است که شرکت محلی انتخابی باید رسمی بوده و در مدارک رسمی مقامات محلی ثبت شده باشد.

قوانین کار در آلمان

5- انواع مشاغل در آلمان

از آنجایی که در کشور آلمان اشکال مختلفی برای تجارت وجود دارد، به اشکال مختلف قانونی و معانی آنها نگاهی می‌اندازیم. طبق قوانین کار در آلمان سه دسته اصلی برای راه اندازی کسب و کار در آلمان وجود دارد:

  • مالکیت انحصاری (Einzelunternehmen)

این گزینه مورد علاقه افرادی است که کسب و کار خود را در آلمان راه اندازی می‌کنند. به عنوان یک تاجر انحصاری، راه اندازی کسب و کار در آلمان معمولاً به عنوان Gewerbe شناخته می‌شود. شرکت‌هایی که در سال اول کمتر از 22000 یورو و در سال دوم بیشتر از 50000 یورو درآمد داشته باشند می‌توانند شرکت خود را به عنوان یک تجارت کوچک (Kleingewerbe) معرفی کنند تا با بوروکراسی کمتری مواجه شوند. متقاضیان به عنوان یک مالک انحصاری، مسئولیت کامل کلیه اقدامات و بدهی های تجاری را بر عهده دارند.

  • مشارکت تجاری (Personengesellschaft)

راه اندازی کسب و کار در آلمان به روش مشارکت تجاری را می‌توان به عنوان یک مالکیت انفرادی اما با مشارکت دو یا سه نفر یا شرکت توصیف کرد. چندین شکل مختلف از مشارکت تجاری وجود دارد. متداول‌ترین آنها عبارتند از:

    • GbR (Gesellschaft bürgerlichen Rechts) یا شراکت قانون مدنی
    • OHG (offene Handelsgesellschaft) یا مشارکت تجاری عمومی
    • KG (Kommanditgesellschaft) یا مشارکت محدود

به جز KG، همه شرکا در قبال تمام بدهی های تجاری مسئولیت کامل دارند.

  • شرکت (Kapitalgesellschaft)

این نوع شرکت مورد علاقه‌ی استارت آپ‌های آلمانی یا شرکت های سرمایه‌دار است.

    • رایج‌ترین نوع این شرکت GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) یاشرکت با مسئولیت محدود است. برای راه اندازی کسب و کار در آلمان به صورت GmbH به سرمایه 25000 یورویی نیاز خواهید داشت اما مزیت این روش این است که از منابع مالی خصوصی متقاضیان محافظت می‌کند زیرا یک شرکت محدود است.
    • UG (Unternehmergesellschaft) که به آن Mini-GmbH نیز گفته می شود، می‌تواند گزینه‌ی دیگری برای راه اندازی کسب و کار در آلمان باشد. این شرکت‌ها نیازی به سرمایه اولیه لازم برای GmbH ندارند و سرمایه‌ی اولیه‌ی UG تنها 1 یورو است.

 

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی

نیازمندی‌ها