اخبار سفر رئیسی به نیویورک؛ منابع آزاد شده ایران در کره جنوبی حق ایران بود
تحریمهایی که چند دهه نسبت به مردم ایران صورت گرفته با ایستادگی مردم با شکست مواجه شد و حتی مسئولین کاخ سفید به این شکست اذعان داشتهاند.
رئیس جمهور گفت: منابع آزاد شده ایران در کره جنوبی، حق ایران بود و آمریکا باید جواب دهد که چرا به صورت ظالمانه جلوی احقاق حق ملت ما را گرفته بود.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از ایسکانیوز، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در پاسخ به مدیر شبکه ABC درخصوص اعتراضات سال گذشته و اجرای قوانینحجاب در ایران گفت: در اعتراضات سال گذشته در ایران، آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی دچار یک محاسبه غلط شدند و تصور کردند که اگر برخی از اغتشاشات را مدیریت و پشتیبانی کنند میتوانند به اهداف خود دست یابند غافل از آنکه مردم ایران اغتشاشگران را ناکام گذاشتند.
وی ادامه داد: تحریمهایی که چند دهه نسبت به مردم ایران صورت گرفته با مقاومت و ایستادگی مردم با شکست مواجه شد و حتی مسئولین کاخ سفید به این شکست اذعان داشتهاند که تحریم و فشار حداکثری به جمهوری اسلامی شکست خورده است.
رئیسی افزود: شما اصحاب رسانه به آمریکاییها توصیه کنید که در موضع خصمانه خود نسبت به جمهوری اسلامی تجدید نظر کند و دست از تحریمها بردارد.
وی ادامه داد: فشارها بر اراده مردم ایران جواب نمیدهد و باید رأی و نگاه مردم به رسمیت شناخته شود.
رئیسی گفت: شکست معاندین را در ۲۵ شهریور در سراسر کشور شاهد بودید که از فراخوانهای متعدد هیچگونه استقبالی نشد و این دیگری شکستی بود که نصیب معاندین شد.
دیدار رئیس جمهور و دبیرکل سازمان ملل
در دیدار دبیرکل سازمان ملل، رئیسی عدالت جنسیتی و توجه به حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران را در دنیا کم نظیر خواند و حضور چشمگیر زنان و دختران ایرانی در عرصههای مختلف علمی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی را از مصادیق آن برشمرد.
رئیسی: عدالت جنسیتی و توجه به حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران در دنیا کم نظیر است/ ایران آماده مشارکت برای گسترش صلح و امنیت در جهان و جلوگیری از ظلم به ملتهاست
به گزارش جماران؛ رئیس جمهور جلوگیری از زیادهخواهی سلطهطلبان را از جمله انتظارات مردم از سازمان ملل دانست و با بیان اینکه جنگافروزی طبیعت قدرتهای بزرگ است، اقدامات این سازمان برای جلوگیری از این رویههای خطرناک و مخل صلح و ثبات جهانی را ضروری خواند و بر آمادگی ایران در مشارکت برای گسترش صلح و امنیت در جهان و جلوگیری از ظلم به ملتها تاکید کرد.
سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامههای سفر خود به نیویورک، با آقای «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار ضمن تقدیر از تلاشهای دبیرکل و دبیرخانه سازمان ملل، توجه به خواست ملتها در اجرای عدالت، رفع تبعیض و فقر و همچنین امنیت پایدار را از جمله ماموریتها و وظایف اصلی سازمان ملل برشمرد.
رئیسی جلوگیری از زیادهخواهی و سلطهطلبی را از جمله انتظارات مردم از این سازمان دانست و با بیان اینکه جنگافروزی طبیعت قدرتهای بزرگ و نظام سلطه است، اقدامات سازمان ملل برای جلوگیری از این رویههای خطرناک و مخل صلح و ثبات جهانی را ضروری خواند.
رئیس جمهور با اشاره به نگرانی کشورها در قبال آینده سیاسی و اجتماعی افغانستان، یمن و سوریه و همچنین تجزیهطلبی در آفریقا در سایه زیادهخواهی و قدرتطلبی نظام سلطه، نقش مهم سازمان ملل در جلوگیری از ظلم به مردم این کشورها را یادآور شد.
رئیسی با بیان اینکه بنای جمهوری اسلامی ایران همکاری با سازمان ملل است، بر آمادگی ایران در مشارکت برای گسترش صلح و امنیت در جهان و جلوگیری از ظلم به ملتها تاکید کرد.
رئیس جمهور همچنین از دبیرکل سازمان ملل خواست اخبار مربوط به ایران را مستقیما و از مسیر درست و صحیح پیگیری و دریافت کند چرا که رسانههای تحت تاثیر نظام سلطه تصویر درستی از ایران ارائه نمیدهند.
رئیسی عدالت جنسیتی و توجه به حقوق زنان در جمهوری اسلامی ایران را در دنیا کم نظیر خواند و حضور چشمگیر زنان و دختران ایرانی در عرصههای مختلف علمی، ورزشی، اجتماعی و فرهنگی را از مصادیق آن برشمرد.
«آنتونیو گوترش» نیز در این دیدار ضمن ابراز علاقمندی به توسعه همکاریها بین سازمان ملل و جمهوری اسلامی ایران، از ایجاد تحولات مثبت در مناسبات ایران و عربستان به عنوان دو کشور اثرگذار بر ثبات منطقه استقبال کرد.
دبیرکل سازمان ملل همچنین ضمن تقدیر از نقش سازنده ایران در قبال تحولات یمن، بر حمایت این نهاد بینالمللی از ابتکارات ایران برای پایان بخشیدن به بحران یمن تاکید کرد.
تغییر رفتار زورگویانه موجب جلب اعتماد ایران خواهد بود که آمریکا تاکنون در آن ناموفق بوده است
آیتالله سید ابراهیم رئیسی که به منظور شرکت در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده است، عصر روز دوشنبه به وقت محلی با جمعی از اندیشمندان سیاست خارجی آمریکا دیدار و گفتگو کرد.
وی در این دیدار در پاسخ به سؤالی درباره توافق هستهای و چشمانداز روابط ایران و آمریکا با برشمردن سابقه نقض پیمان دولت آمریکا در قضیه برجام با وجود اجرای کامل تعهدات از طرف جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: با تغییر دولت در آمریکا و اعلام آمادگی دولت جدید برای بازگشت به تعهدات خود، جمهوری اسلامی ایران نیز برای توافق خوب اعلام آمادگی و مذاکرات را به صورت جدی دنبال کرد، اما پس از مدتی مشخص شد طرفهای مقابل به تعهدات خود پایبند نیستند.
رئیسجمهور با اشاره به اشتباه محاسباتی آمریکاییها در قضیه اغتشاشات گفت: دولت آمریکا بر اثر مشورتهای غلط برخی عناصر مزدور به ظاهر ایرانی و همچنین برآوردهای غلط سرویسهای جاسوسی، با ترک مذاکرات، دل به نتیجهبخشی اغتشاشات بست در حالی که جمهوری اسلامی ایران امروز درخت تناوری است که این تکانهها اثری بر پایداری آن ندارد.
رئیسی پیروزی ملت ایران در مقابل جنگ ترکیبی را ادامه پیروزیهای ملی در مقابل انواع دشمنیهای گذشته مانند پیروزی در دفاع مقدس و همچنین غلبه بر تحریمهای ظالمانه دانست و افزود: بدخواهان ملت ایران به دنبال تکرار مدل سوریه در ایران بودند، اما اشتباه کردند چون هنوز ملت ایران و انقلاب اسلامی را نشناختهاند.
وی با اشاره به ابراز تمایل مجدد آمریکا برای از سرگیری مذاکرات پس از شکست پروژه اغتشاشات، خاطرنشان کرد: مذاکراتی بهواسطه برخی کشورها انجام شد که تبادل اخیر زندانیان نیز یکی از آثار آن بود.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره جنایت ترامپ در ترور شهید سلیمانی، آن سردار شجاع را فرمانده مبارزه با تروریسم در منطقه و ترور او را ترور مبارزه با تروریسم خواند و افزود: شهید سلیمانی فرمانده مبارزه با تروریسم و داعش بود و اگر او جلوی داعش را نگرفته بود، تروریسم سراسر اروپا را فرامیگرفت؛ داعشی که البته در آمریکا به صراحت گفته شد که دستساز آمریکا است.
رئیسی ترور شهید سلیمانی را مصداق تروریسم دولتی دانست و بر محاکمه عاملان این جنایت هولناک تأکید کرد.
وی در بخش دیگری از این نشست، امنیت آبراههای بینالمللی را مورد تأکید قرار داد و گفت: حضور آمریکاییها در خلیج فارس و دستاندازی به کشتیها و توقیف آنها موجب ناامنی منطقه است.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره آثار پیوستن ایران به بریکس، با برشمردن نقش برجسته کشورهای عضو در اقتصاد و تولید ناخالص در جهان، گفت: با توجه به ظرفیتها و موقعیت برجسته ایران در منطقه، پیوستن ایران به این گروه باعث قدرتمندتر شدن آن میشود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: در خصوص تحریمها، بایدن در ابتدای کار خود گفت که روش ترامپ در خارج شدن از برجام را قبول ندارد که با این سخن توقع میرفت آمریکا به تعهدات خود پایبندی نشان دهد، ولی با گذشت زمان، تاکنون در عمل اقدام متفاوتی مشاهده نکردهایم. انتظار این است که اگر دولت آمریکا در حرف میگوید به تعهدات پایبند است، در عمل هم پایبندی خود را نشان دهد.
وی، تصریح آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران را دلیل روشنی بر ظالمانه بودن تحریمها علیه ایران دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران قبل از هر قانون و مقررات و نظارتی، به حکم فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هرگونه تولید و کاربرد سلاح هستهای را ممنوع میداند.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت زنان در ایران، با برشمردن موفقیتهای زنان در عرصههای مختلف علمی و ورزشی و همچنین حضور مؤثر و نقشآفرین آنان در بخشهای سیاسی، مدیریتی و اجتماعی، سوءاستفاده غرب از حوادث سال گذشته را پوششی فریبکارانه برای دفاع از زن خواند و گفت: در حادثه سال قبل که دختر خانمی دچار حادثه شد، همه تحقیقات قطعی پزشکی نشان داد که هیچ گونه ضربهای به او از ناحیه پلیس وارد نشده، اما آیا رسانههای غربی و آمریکایی حاضر شدند این واقعیت را بازتاب دهند؟
رئیسی با بیان اینکه بیشترین میزان زندانی زن در دنیا متعلق به آمریکا است، افزود: اخیراً در آمریکا یک خانم جوان و باردار به ظنّ سرقت از یک فروشگاه به دست پلیس آمریکا کشته شد که این یکی از ۱۲۰۰ نمونهای است که در سال میلادی گذشته به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده، اما چرا رسانههای آمریکایی به دنبال ریشهیابی و روشنگری درباره جزئیات اینگونه قتلها نمیروند؟
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره جنگ اوکراین تصریح کرد: ما با جنگ مخالفیم و برای میانجیگری به منظور پایان دادن به آن نیز اعلام آمادگی کردهایم، اما مالیات مردم آمریکا خرج جنگافروزی و پر کردن جیب کارخانجات اسلحهسازی از محل فروش اسلحه در این زمینه میشود.
رئیسجمهور ادعای در اختیار قرار دادن سلاح از طرف ایران به روسیه را عاری از حقیقت دانست و افزود: توصیه ما به دولت آمریکا دست برداشتن از جنگ و تحریم ملتها است؛ یافتههای تاریخی نشان میدهد آمریکا در ۲۵۰ سال اخیر، فقط ۲۰ سال را در جنگ نبوده است.
رئیسی در بخش دیگری از این نشست با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی هرگز میز مذاکره را ترک نکرده است چرا که از منطق روشن و استواری برای رویکردها و اقدامات خود برخوردار است، گفت: منابع آزاد شده ایران در کره جنوبی، حق ایران بود و آمریکا باید جواب دهد که چرا به صورت ظالمانه جلوی احقاق حق ملت ما را گرفته بود.
وی تصریح کرد: آمریکا باید تاکنون فهمیده باشد که استفاده از زبان زور چه در قالب تحریم چه به صورت تهدید علیه ملت ایران، ابزاری کارآمد نیست، البته قضاوت ما بر اساس اقدامات خواهد بود و آنچه میتواند موجب جلب اعتماد ما شود، تغییر این رفتار زورگویانه و عمل بر اساس تعهدات خواهد بود که آمریکا تاکنون در این زمینه موفق نبوده است.
دیدگاه تان را بنویسید