مزایای استفاده از VPS به جای هاست اشتراکی
معمولا پس از خرید نام دامنه، باید به دنبال ارائهدهندهی میزبانی (یا همان هاست) باشید تا فضای سرور را در اختیار شما قرار دهد.
معمولا پس از خرید نام دامنه، باید به دنبال ارائهدهندهی میزبانی (یا همان هاست) باشید تا فضای سرور را در اختیار شما قرار دهد. هاستها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام، برای پشتیبانی از انواع مختلف وبسایت ساخته شدهاند. با اینکه ممکناست از دیدن انواع مختلف هاست سردرگم شوید، اما اصلا جای نگرانی نیست.
در این صفحه، قصد داریم دو سرویس میزبانی هاست اشتراکی و هاست VPS را معرفی کرده و به مزایای استفاده از VPS به جای هاست اشتراکی بپردازیم.
VPS چیست؟
در هاست VPS، شما از یک سرور فیزیکی اشتراکی استفاده میکنید؛ با این تفاوت که هر کاربر که در اشتراک سرور سهیم است، مجموعهی مشخصی از منابع را دریافت میکند و اختلال در یک بخش، بر روی سایر بخشها تاثیری ندارد. در زمان خرید vps لینوکس و VPS ویندوز باید به این نکته توجه داشته باشید که هزینهی این نوع سرویسهای میزبانی بیشتر از هاست اشتراکی است.
البته برخی پلنهای سرور مجازی ارزان نیز وجود دارند که میتوانید در ابتدا یکی از این پلنهای پایه را انتخاب کرده و در آینده آن را به یک پلن بالاتر ارتقا دهید.
چرا VPS را انتخاب کنیم؟
دلایلی که باعث میشوند از سرویس هاست VPS استفاده کنید، عبارتند از:
- در حال راهاندازی کسب و کاری هستید که میدانید در آیندهی نزدیک، رشد چشمگیری دارد؛
- بودجهی تقریبا زیادی دارید و میخواهید بر روی کسب و کارتان سرمایهگذاری کنید؛
- میدانید در مدت زمان کوتاهی، ترافیک وبسایتتان رشد زیادی خواهد داشت.
مزایای هاست VPS
- امکان دسترسی به روت سرور را دارید؛
- مقایسپذیری دارد و میتوانید به راحتی منابع را کاهش/افزایش دهید؛
- تحت تاثیر ترافیک سایتهای دیگر قرار نمیگیرید؛
- سریعتر و پایدارتر از هاست اشتراکی است.
معایب هاست VPS
- قیمت بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارد؛
- برای مدیریت خوب هاست VPS، به دانش فنی بالایی نیاز دارید.
هاست اشتراکی چیست؟
فرض کنید در یک آپارتمان زندگی میکنید که دارای مکانهای اشتراکی مانند استخر، پارکینگ و غیره است. در هاست اشتراکی مانند چنین آپارتمانی، شما از منابعی نظیر CPU، فضای دیسک و حافظه، به طور اشتراکی با سایر افرادی که در آن سرور شریک هستند، استفاده خواهید کرد.
این نوع هاست، ارزانترین گزینهی میزبانی وب به شمار میرود. از آنجایی که هاست اشتراکی پهنای باند و منابع محدودی دارد، به افرادی که به تازگی وبسایت خود را تاسیس کردهاند و بازدیدکنندگان بسیار کمی دارند، توصیه میشود.
مزایای هاست
برخی از دلایلی که شما را مجاب میکنند به سمت هاست اشتراکی بروید عبارتند از:
- یک وبلاگ شخصی دارید؛
- بودجهی کمی دارید؛
- اطلاعات زیادی دربارهی توسعهی وب ندارید؛
- برای مبتدیان گزینهی خوبی است
معایب هاست اشتراکی
- نسبت به VPS دارای پهنای باند و فضای ذخیرهسازی کمتری است؛
- زمانی که ترافیک وبسایتها افزایش مییابد، به دلیل کمبود منابع دچار مشکل میشود؛
- دسترسی محدودی به back-end دارید؛
- به روت دسترسی ندارید.
مزایای استفاده از VPS به جای هاست اشتراکی
تفاوت اصلی این دو نوع میزبانی در این است که در هاست اشتراکی، پکیجی که از قبل پیکربندی و آماده شده، ارائه میشود و شما گزینههای سفارشیسازی محدودی در اختیار دارید. این در حالی است که یک سرور مجازی مانند VPS ویندوز و لینوکس، به شما اجازهی پیکربندی دلخواهتان را میدهد. با این حال، مدیریت VPS به میزانی از دانش فنی مدیریت سرور نیاز دارد.
به طور خلاصه، هاست اشتراکی با اینکه هزینهی کمتری دارد، اما منابع محدودی را در اختیارتان قرار میدهد. اگر یک وبسایت کوچک دارید و میخواهید هزینههایتان را در حد محدود نگه دارید، هاست اشتراکی گزینهی خوبی است. در غیر این صورت بهتر است از یک سرور مجازی ارزان استفاده کنید.
برای مقایسهی بهتر این دو نوع میزبانی، بهتر است از زوایای دیگری به آنها نگاه کنیم:
امنیت و عملکرد
امنیت برای تمام وبسایتها، صرف نظر از نوع کاربری، بسیار ضروری و مهم است. هاست اشتراکی و سرور VPS دارای سطوح متفاوتی از امنیت هستند. امنیت سرور مجازی بسیار بالاتر از هاست اشتراکی است.
اگر از هاست اشتراکی استفاده میکنید، باید بدانید که در صورت بروز خطا در یکی از سایتهای روی سرور، وبسایت شما هم دچار مشکل شود. همچنین، در صورتی که یک یا چند وبسایت که در یک سرور مشترک هستند، بیش از حد از پهنای باند استفاده کنند، ممکناست وبسایت شما کند شود.
در صورتی که سایت پربازدیدی دارید و یا نمیخواهید به هر دلیلی، با بالارفتن ترافیک، دچار کندی سرعت شوید، بهتر است سرور مجازی یا VPS را انتخاب کنید. سرورهای پارتیشنبندی شدهی VPS به شما این اطمینان را میدهند که منابع شما فقط مختص به خود شماست.
کنترل
همانطور که قبلا عنوان کردیم، با کمک VPS کنترل بیشتری بر روی سرور خود دارید و میتوانید پیکربندی و انجام تنظیمات مورد نظر خود را در مقیاس بزرگتری انجام دهید. با دسترسی روت و ادمین، میتوانید سیستمعامل، نرمافزار و کنترل پنل خودتان را نصب و راهاندازی کنید و تنظیمات سرور را به دلخواه خود انجام دهید.
در هاست اشتراکی، شما فقط میتوانید تنظیمات سرور استاندارد را انجام دهید و در مدیریت سرور نقشی ندارید.
مقیاسپذیری
مدیریت منابع در سرور VPS در مقایسه با هاست اشتراکی بسیار بهتر است. با اینکه هاست اشتراکی برای کسب و کارهای کوچک مناسب است، اما در صورتی که ترافیک سایت به طور ناگهانی زیاد شود، عملکرد آن با مشکل مواجه میشود.
در میزبانی VPS شما میتوانید منابع موردنیازتان را کاهش یا افزایش دهید.
چه زمانی باید پلن هاست خود را ارتقا دهم؟
در صورتی که در حال حاضر از هاست اشتراکی استفاده میکنید و نمیدانید چه زمانی باید آن را ارتقا دهید، بهتر است این سوالها را از خودتان بپرسید:
آیا نیاز به گزینهها و آزادی بیشتری برای مدیریت سرور دارم؟
آیا قرار است در آیندهی نزدیک، ترافیک وبسایت من افزایش پیدا کند؟
آیا میخواهم در سرویس خود بیشتر از یک وبسایت را میزبانی کنم؟
آیا به امنیت بیشتری در سرویس میزبانی خود نیاز دارم؟
اگر پاسخ شما به حداقل یکی از این سوالات "بله" است، زمان ارتقای سرویس میزبانی و خرید VPS فرا رسیده است.
آیا هاست اشتراکی میتواند بر روی سئوی سایت تاثیر بگذارد؟
بله. هاست اشتراکی میتواند بر روی رتبهبندی موتورهای جستجو تاثیر بگذارد؛ مخصوصا اگر سرورتان را با بسیاری از وبسایتهای اسپم به اشتراک گذاشته باشید. از طرف دیگر، از آنجایی که منابع سرور شما با سایر وبسایتها به اشتراک گذاشته میشود، ممکناست سرعت صفحات وبسایتتان کمتر شده و بازدیدکنندگان کمتری تمایل به بازدید از سایت شما را داشته باشند.
سخن پایانی
پلنی که برای سرویس هاست انتخاب میکنید، به انتظاراتتان از وبسایت بستگی دارد. میزبانی VPS مزایای بسیار بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارد، اما هزینهی آن کمی بیشتر است. با این وجود اگر مواردی نظیر مدیریت منابع سرور، استفاده از منابع اختصاصی، امنیت و سرعت بیشتر برایتان حائز اهمیت است، ارزش این هزینه را دارد.
بهتر است قبل از انتخاب پلن میزبانی، مواردی نظیر امنیت و عملکرد، نحوهی مدیریت سرور، مقیاسپذیری و قیمت هاست اشتراکی و میزبانی VPS را با دقت بررسی کرده و سپس انتخاب خود را انجام دهید.
دیدگاه تان را بنویسید