قوانین سفر هوایی در ایران چطور است؟
قوانین سفر هواپیمایی، در ایرلاین های گوناگون ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی قوانین خاصی وجود دارد که همه ایرلاین ها موظف به پیروی…
قوانین سفر هواپیمایی، در ایرلاین های گوناگون ممکن است متفاوت باشد، اما به طور کلی قوانین خاصی وجود دارد که همه ایرلاین ها موظف به پیروی از آنها هستند. از این قوانین می توان به خاموش کردن تلفن حین پرواز، عدم استفاده از وسایل الکترونیکی، نشستن روی صندلی و ... اشاره کرد.
خاموش کردن تلفن حین پرواز
یکی از قوانینی که در سفرهای هوایی باید مدنظر قرار بگیرد، خاموش کردن تلفن همراه و عدم استفاده از لوازم الکترونیکی است.
همه مسافران باید هنگام پرواز تلفن خود را روی حالت پرواز (flight mode) قرار دهند و نباید از وسایل الکترونیکی در طول پرواز استفاده کنند، چراکه ممکن است باعث بروز حادثه برای هواپیما شود.
مهمانداران در طول پرواز به مسافران یادآوری میکنند که لوازم الکترونیکی مانند موبایل را تا پایان پرواز خاموش نگهدارند.
دلایل لزوم خاموش کردن تلفن حین پرواز چیست؟
- حفظ آرامش سایر مسافرین
- سیگنال های تلفن همراه ممکن است سبب اختلال در سیگنال های پرواز و بروز دردسر شوند.
- عدم ایجاد اختلال در سیستم راهبری و مسیریابی هواپیما
نشستن روی صندلی
یکی از مهمترین قوانین سفر هوایی در داخل هواپیما، نشستن روی صندلی هواپیما، قبل از باز شدن درهای هواپیما است. درست است که همه مسافران عجله دارند و میخواهند هرچه سریعتر از داخل کابین خارج شوند، اما تا زمانی که هواپیما بهصورت کامل متوقف نشود، باید روی صندلی خودتان بنشینید و کمربند ایمنی را بسته نگاهدارید، چراکه احتمال بروز حادثه زمان ایستادن هواپیما هم وجود دارد. پس صبر کنید تا هواپیما کاملاً توقف کند و بعد با آرامش از روی صندلی بلند شوید و از هواپیما خارج شوید.
مسافرانی که وارد هواپیما میشوند، قبل از پرواز باید به صحبتهای مهماندار گوش کنند و نحوه استفاده از کمربند ایمنی را یاد بگیرند. همچنین مهمانداران در طول پرواز درباره دربهای خروجی هواپیما مسافران را راهنمایی میکنند و نحوه استفاده از ماسک اکسیژن را در صورت بروز حادثه برای آنها توضیح میدهند.
پس از بلند شدن هواپیما، مسافران میتوانند کمربند ایمنی را باز کنند و در صورت نیاز برای رفتن به دستشویی در داخل کابین حرکت کنند. بهطورکلی توصیه میشود مسافران در طول پرواز روی صندلی خود بنشیند تا دچار مشکلی نشوند.
سینی صندلی هواپیما باید در حالت درست باشد
در هواپیما، روبروی هر مسافر، یک سینی قرار دارد که هنگام پذیرایی و خوردن وعده غذایی میتوانند از آن استفاده کنند. یکی از قوانین سفر هوایی در ایران و سایر کشورهای دیگر، قرار دادن سینی جلویی در حالت درست است؛ یعنی سینی باید به پشت صندلی جلویی بچسبد. چراکه در هنگام فرود یا بلند شدن هواپیما اگر سینی در حالت درست قرار نگیرد، ممکن است باعث بروز حوادثی برای مسافران شود.
عدم حمل وسایل تیز و برنده
در طول پرواز با هواپیما، مسافران نباید اشیا تیز و برنده را همراه خود داشته باشند. این قوانین در همه ایرلاین ها صادق است. بهعنوانمثال، همراه داشتن لوازمآرایشی که دارای نوکتیز هستند، مثل سوهان، قیچی، انواع شیشه، سوزن، ناخنگیر و ... ممنوع است و نباید در طول پرواز همراه شما باشد.
معمولاً هنگام عبور از گیت بازرسی، این لوازم جدا میشوند و به قسمت بار تحویل داده میشوند.
ممنوعیت ورود حیوانات به داخل هواپیما
همراه داشتن حیوانات خانگی یا هر حیوان دیگری، در طول پرواز و داخل کابین ممنوع است. افرادی که از حیوانات خانگی نگهداری میکنند، باید در حین پرواز با هواپیما، حیوانات خود را به قسمت بار تحویل دهند. توجه داشته باشید که دارا بودن مدارک لازم برای حمل حیوانات در طول پرواز ضروری است.
ممنوعیت حمل مایعات در داخل هواپیما
معمولاً تمام ایرلاین ها این قانون را در پروازهای خود موردتوجه قرار میدهند. چراکه همراه داشتن مایعات مانند نوشیدنیهای الکلی، رنگ مایع، آبلیمو، سرکه، جوهرها و ... داخل هواپیما امکانپذیر نیست.
تمام ایرلاینها هنگام بازرسی مایعات را از مسافران میگیرند و به قسمت بار تحویل میدهند؛ زیرا امکان حمل هیچگونه مایعی در طول پرواز و در داخل کابین وجود ندارد.
ممنوعیت حمل اشیای خطرناک و مواد اشتعالزا
حمل اشیاء خطرناک میتواند سلامت مسافران را در داخل هواپیما به خطر بیندازد و بهصورت قطعی ممنوع است. بسیاری از افراد کبریت، فندک یا مواد قابل اشتعال را حمل میکنند. این افراد باید بدانند که حمل مواد قابل اشتعال و مواد منفجره در داخل کابین هواپیما ممنوع است. بر اساس دستورالعملهای سازمان بینالمللی هواپیمایی، ورود تمام این مواد به داخل هواپیما ممنوع است.
ممنوعیت حمل بار اضافی
بر اساس قوانین سازمان هواپیمایی همه ایرلاین ها موظف هستند که ممنوعیت حمل بار اضافی را به مسافران اطلاع دهند. هر مسافر مجاز به حمل یک کیفدستی، کولهپشتی یا کیسههای کوچکی است که امکان قرار دادن آنها در قسمت بار کابین وجود دارد. باقی بارها باید به قسمت بار تحویل داده شوند. توصیه میشود مسافران بارهای اضافی خود را به قسمت بار تحویل دهند و تنها مدارک، کیفدستی، لپتاپ یا وسایل باارزش خود را به داخل کابین ببرند.
حداکثر بار مجازی که مسافران میتوانند داخل کابین همراه خود داشته باشند، ۵ کیلوگرم است. البته این میزان مربوط به بار مجاز در پروازهای عادی است. اگر در پرواز کلاس تجاری یا فرست کلاس را خریداری نموده باشید، میزان بار مجاز بیشتر خواهد شد.
ممنوعیت حمل وسایل آرایشی بهداشتی
در طول سفر هوایی نباید وسایل آرایشی همانند کرم پودر، اسپری یا اودکلن را به همراه خود داشته باشید. چراکه این وسایل دارای ممنوعیت هستند. حمل انواع ژل نیز در طول پرواز دارای قوانین خاصی است. برخی از شرکتهای هواپیمایی اجازه حمل ژل یا پودر با حجم ۱۰۰ میلیلیتر را در طول پرواز میدهند.
ممنوعیت حمل دارو و وسایل درمانی
افرادی که بخواهند دارو و وسایل درمانی مانند سرنگ انسولین به داخل کابین هواپیما ببرند، باید حتماً مجوز و مدارک پزشکی خود را به ایرلاین مربوطه ارائه کنند. در غیر این صورت امکان همراه داشتن دارو در داخل هواپیما وجود ندارد. بهتر است قبل از آماده کردن وسایل و داروهای موردنیاز خودتان، از قوانین پرواز اطلاع پیدا کنید تا در طول سفر دچار مشکل نشوید.
سخن پایانی
قوانین سفر هوایی در ایران و سایر کشورهای دیگر مرتب بهروزرسانی میشوند؛ بنابراین هنگام خرید بلیط هواپیما از سایت های معتبر از جمله www.pateh.com بهتر است اطلاعات خودتان را درباره قوانین ایرلاین مربوطه بهروز کنید تا در طول پرواز به مشکل برنخورید. برخی از قوانین بسیار ساده هستند. این قوانین مربوط به حمل اشیای غیرمجاز میشوند. برخی دیگر از قوانین مربوط به خاموش کردن تلفن حین پرواز و عدم استفاده از لوازم الکترونیکی هستند.
دیدگاه تان را بنویسید