متناسب سازی حقوق ها به کجا رسید؟
سید محمد حسینی : با تعامل خوب دولت و مجلس این طرح مصوب و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد.
سید محمد حسینی در جمع خبرنگاران درباره لایحه همسانسازی حقوق کارکنان و بازنشستگان، اظهار داشت: با تعامل خوب دولت و مجلس این طرح مصوب و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از ساناپرس؛ وی با بیان اینکه دولت کار بزرگی را انجام داد، گفت: معمولا دولتها در میانه سال با کسری بودجه مواجه میشوند، ولی دولت سیزدهم برای کمک به معیشت کارکنان و بازنشستگان لایحه متناسبسازی حقوق را به مجلس ارائه کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور، افزود: این لایحه با نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب و به شورای نگهبان ارسال شد تا بعد از تایید نهایی از اول مهر اجرایی شود.
حسینی میزان این افزایش را بین ۵ تا ۲۰ درصد اعلام کرد و افزود: برای برخی مشاغل مثل نیروهای نظامی این افزایش ۲۰ درصد و برای برخی از مشاغل دیگر کمتر است.
وی تعامل دولت و مجلس شورای اسلامی را خوب ارزیابی و تصریح کرد: رئیس جمهور در سال اول با همه کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی جلسات برگزار کرد و نظرات اعضای آن کمیسیونها را گرفته است، چون امنیت غذایی مهم است کمیسیون کشاورزی اولویت نخست دولت بود و دور دوم این جلسات بهزودی آغاز میشود./ تسنیم
افزایش حقوق کارمندان منتفی شد؟
مسعود میرکاظمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در ارزیابی خود از بررسی لایحه افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مجلس در مواردی هزینه ها را افزایش و در مواردی هزینه را کاهش دادند. دولت از اول شهریور گفته بود حقوق ها افزایش یابد که در مجلس قرار بر اول مهر شد که اینجا صرفه جویی شد. بخشهایی در صحن اضافه شد که مورد مخالفت ما و کمیسیون(برنامه و بودجه) بود و درخواست دولت این بود که حذف شود، زیرا مازاد بودجهای بود که مورد موافقت دولت و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بود.
وی در پایان گفت: امیدوارم شورای نگهبان به این مواردی که در صحن به لایحه افزوده شد، رسیدگی کند. در حد توان دولت مشکلی برای اجرای این لایحه نداریم.
مبلغ نهایی افزایش حقوق کارمندان چقدر است؟
روز گذشته مجلس شورای اسلامی میزان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری و معلمان مهرآفرین را تصویب کرد.
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تصویب لایحه متناسبسازی و ترمیم حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت در مجلس اظهار کرد: یکی از پرسشهای اصلی درخصوص این افزایش، تامین منابع آن است. تاکنون آنچه میان مجلس و دولت توافق شده این است که اموال مازاد دولتی فروخته شود و هر سازمانی در حد وسع خودش بخشی از افزایش حقوقی که از محل لایحه دو فوریتی بوده را بتواند جبران کند.
حمید حاجاسماعیلی افزود: مثلا گفته شده که خودروهای مانده در گمرک را که تعیین تکلیف نشده و صاحبان آن مشخص نیست به مزایده بگذارند و بفروشند. اینها جزو املاک تملیکی است ولی پولش آنقدر نمیشود و به همین دلیل درباره افزایش حقوقها بیشتر بحث اموال مازاد مطرح بوده تا هر سازمان و دستگاهی به تناسب وسع خودش اموال مازداش را معرفی کند و بفروشد.
حاجاسماعیلی ادامه داد: موضوعی که در این زمینه وجود دارد، این است که تامین بخشی از بودجه از محل فروش اموال مازاد عمدتا محقق نشده و روش موفقی نبوده است. در حال حاضر برای اجرای متناسبسازی اعتباری نزدیک به ۵۰هزار میلیارد تومان نیاز است که رقم بسیاری است و این برآوردی است که سازمان برنامه و بودجه برای اجرای این طرح داشته است.
متناسبسازی حقوق کارمندان مشمول کدام کارمندان خواهد شد؟
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این پرسش که متناسبسازی حقوقها مشمول کدام کارمندان خواهد شد؟ گفت: همه کسانی که حقوقشان مشمول افزایش ۱۰درصدی دولت بوده است، حتی اگر بیمهپردازی آنها به صندوق تامین اجتماعی باشد، مشمول این افزایش میشوند مگر آنکه افزایش حقوق و دستمزد آنها تابع مصوبه شورای عالی کار باشد.
به گفته حمید حاجاسماعیلی، هر فردی که در سازمان، ارگان، نهاد و دستگاهی کار کند که محاسبه افزایش حقوق وی از مصوبه دولت تبعیت کند، مشمول متناسبسازی و ترمیم حقوق خواهد شد مگر آنکه افزایش حقوق و دستمزد او تابع مصوبه شورای عالی کار باشد.
حاجاسماعیلی گفت: در مورد کارگرانی هم که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شرکتهای دولتی کار میکنند، چه حداقلبگیر و چه سایر سطوح، قرار شد که افزایش حقوق آنها متناسب با افزایشی که در شورای عالی کار اتفاق افتاده اعمال شود.
وی تصریح کرد: اصل متناسبسازی یعنی واقعی کردن دستمزدها و مستمریها و مادامی که احساس کنیم، قدرت خرید حقوقبگیران و مستمریبگیران متناسب با شرایط تورمی کشور هنوز پایین است، اصل متناسبسازی باید جریان داشته باشد و مهمتر از آن منابع اعتباری برای افزایش حقوق کارمندان، کارگران و بازنشستگان است که باید دیده شود ولی معتقدم هماکنون متناسبسازی هم در حوزه کارمندی و هم بازنشستگی نتوانسته به آن سطح واقعی برسد که به حفظ قدرت خرید حقوقبگیران و مستمریبگیران منجر شود.
زمان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان
این کارشناس اقتصادی در عین حال در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش حقوق کارمندان دولت و بازنشستگان کشوری و لشگری از آبان ماه عملیاتی می شود؟ گفت: طی دو ماه تامین منابع این طرح در دولت و مجلس در حال بررسی بود ولی بهدلیل آنکه مصمم به اجرای متناسبسازی هستند و از طرف کارمندان هم بهشدت پیگیری میشود، این ماه حتما عملیاتی شده و علیالحساب آن را واریز میکنند، چون اگر این کار انجام نشود، وارد ماههای باقیمانده سال میشویم و بحث هزینهکرد بودجه به میان میآید.
به گفته حمید حاجاسماعیلی در بحث پرداخت معوقات متناسبسازی قبلا اعلام شد که از زمان تصویب صرفا افزایش پرداخت میشود ولی در روزهای اخیر اعلام کردند که مابهالتفاوت آن بهتدریج پرداخت خواهد شد لذا بهنظر میرسد که در مورد پرداخت معوقات که از چه زمان باشد، هنوز تردید وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید