اجرای رتبهبندی معلمان از مهر امسال مشکل بزرگی را به وجود می آورد
آییننامه رتبهبندی معلمان پس از تصویب نهایی در مجلس، توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و به هیئت دولت ارسال شد.
رتبهبندی موضوع این قانون، از تاریخ 31 شهریور 1400 محاسبه و اعمال میشود و معلمان بازنشسته قبل از این تاریخ، مشمول این قانون نمیشوند.
به گزارش «شایانیوز» به نقل از تسنیم؛ فرایند 10 ساله تصویب رتبهبندی معلمان موجب آن شده است تا بسیاری از افراد در آستانه بازنشستگی به امید رتبهبندی، بازنشستگی خود را به تعویق بیندازند!
این موضوع از سوی مسئولان وزارت آموزش و پرورش هم مورد استقبال قرار میگرفت و به آن، به چشم فرصتی برای جبران بخشی از کمبود شدید معلم نگریسته میشد! حتی مسئولان وزارت آموزش و پرورش در مصاحبههای مطبوعاتی بارها از معلمانی که سال آخر خدمت بودند، میخواستند بازنشستگی خود را برای بهرهمندی از رتبهبندی به تعویق بیندازند تا بخشی از کسری معلمان نیز از این طریق جبران شود.
در شرایطی که سرانجام رتبهبندی معلمان پس از کش و قوسهای فراوان به ایستگاه آخر خود رسیده است و تا مهر امسال، احکام معلمان براساس رتبهبندی صادر خواهد شد، نگرانی از بازنشستگی گسترده معلمانی که تاکنون برای بهرهمندی از رتبهبندی این فرآیند را به تاخیر انداخته بودند، به شکل جدی در این شرایط کمبود شدید معلم، جدیتر از گذشته مطرح شده است.
در کنار تمام این چالشها و بحران جدی کمبود معلم، سالانه 10 هزار نیرو به مدارس غیردولتی اعزام میشوند همچنین 300 نیرو به مجلس و 3 هزار نفر در سایر وزارتخانهها و ادارات حضور دارند به علاوه تأمین نیروی مورد نیاز مجتمعهای ورزشی، دارالقرآنها و... از میان نیروهای موجود در مدارس است؛ در این میان آموزش و پرورش برای جبران کمبود شدید معلم، تمام راهحلهای مطرح را به کار برده است از تاخیر در بازنشستگی معلمان، رساندن جمعیت کلاسهای درس مدارس دولتی به بیش از 40 نفر، دعوت از بازنشستگان برای تدریس و...
در شرایطی که نمایندگان مجلس در جریان تصویب بودجه سال 1401، وزارت آموزش و پرورش را مجاز کردند تا بازنشستگی معلمان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر را در صورت رضایت معلمان تا سن 65 سالگی به تعویق بیاندازد، باید دید با اجرای رتبهبندی معلمان، تمایل آنها به تاخیر در بازنشستگی چگونه خواهد بود!
حسین خنیفر؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره راهکار جبران کمبود شدید معلم که مهر امسال باز هم گریبانگیر آموزش و پرورش خواهد بود به تسنیم گفت: طرح "سه به اضافه یک" را در نظر داریم یعنی "دانشجو معلمانی" که سه سال تحصیل کردهاند میتوانند استخدام شده و به عنوان معلم به کلاس درس بروند و یک سال باقی مانده دوران تحصیل خود را در ایام پایانی هفته در کلاسهای درس دانشگاه فرهنگیان شرکت کنند.
وی ادامه داد: طرح "سه به اضافه یک" پیشنهاد شده و در ماههای آینده درباره آن تصمیمگیری خواهد شد؛ با مرکز منابع انسانی جلسات هماهنگی را برگزار کردیم و مقرر شد این طرح به صورت پروژه در آموزش و پرورش تعریف شود البته برای "دانشجو معلمان" اجباری نیست و افرادی که تمایل دارند بعد از اتمام 6 ترم میتوانند وارد مدارس شوند و در کنار آن دو ترم باقی مانده را سپری کنند، این طرح باعث میشود که 20 هزار معلم جدید به آموزش و پرورش اضافه شوند و دانشگاه فرهنگیان هم ظرفیت خالی برای پذیرش 20 هزار دانشجوی جدید داشته باشد.
با این حال مسئولان معاونت برنامهریزی و توسعه منابع و مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش تاکنون درباره این موضوع و راهکارهای احتمالی برای آن سخن نگفتهاند.
دیدگاه تان را بنویسید