گزارش ناسا از خشکسالی ایران و نقش توالت فرنگی در مصرف آب به نقل از آی بس
در تخلیه توالت فرنگی، مکانیزم توالت فرنگی نقش مهمی در مصرف آب دارد عدم تنظیم درست مکانیزم ها می تواند مصرف آب را تا حد زیادی بالا ببرد.
یک سایت خبری در گزارشی به نقل از ناسا مدعی افزایش دمای جهان و غیر قابل سکونت شدن برخی از کشورها از جمله بخش هایی زیادی از کشور عزیزمان ایران تا ۳۰ سال آینده شد. در رابطه میزان درستی و نادرستی این تحقیق نمی خواهیم صحبت کنیم، اما خودمان به وضوح در چند سال اخیر میزان گرمای هوا و میزان بارش کم را داریم تجربه می کنیم. هیئت بین دولتی تغییر اقلیم" (IPCC) برآورد کرده است که با افزایش دما تا پایان قرن در مقایسه با سطح دما پیش از صنعتی شدن، فراوانی دورههای گرمای شدید بیشتر خواهد شد. گرم شدن هوا در حال حاضر موضوع گزارشهای مربوط به آب و هوا است و شاید موجب شود که طی ۳۰ سال آینده، بسیاری از افراد جان خود را از دست بدهند.
گزارش های منابع داخلی نیز هر ساله از خشکسالی های بی سابقه در نیم قرن می دهند و هر روزه ما با این اخبار که میزان بارندگی کم است و حجم آب پشت سدها بسیار پایین است و... مواجه می شویم. خوب وظیفه ما در برابر این اخبار چیست، خیلی از موارد محیطی در اختیار ما نبوده و کاری نمی توانیم برای آن ها انجام دهیم و تنها در حیطه اختیارات خود می توانیم قدم های کوچکی در راستای بهبود شرایط برداریم. صرفه جویی در مصرف آب در زندگی روزمره یکی از این فعالیت هاست و همانطور که می دانید یکی از پر مصرف ترین بخش های زندگی روزمه ما استفاده در دستشویی و مخصوصا توالت فرنگی است. در این گزارش به نقل از آی بس می خواهیم به بررسی این مورد بپردازیم.
مصرف آب در توالت های فرنگی
توالت فرنگی جزو مواردی است که امروزه در تمامی خانه ها استفاده می شود. شرکت های تولیدکننده چینی بهداشتی امروزه با رویکرد صرفه جویی در مصرف آب جهت حفظ محیط زیست فعالیت می کنند، شرکت ها ضمن تلاش های فزاینده در جهت نوآوری و تولید محصولات متمایز در گام اول اقدام به تولید توالت های فرنگی با سیستم تخلیه واترجت و توربوجت به جای توالت های فرنگی گردابی کردند و در نهایت با انجام مطالعات و انطباق با استانداردهای جهانی اقدام به تولید توالت های فرنگی با مکانیزم های دوزمانه و نیز سیستم های تخلیه سریع جهت کاهش مصرف آب کردند. امروزه بیشتر مدل های موجود در بازار مصرف آب را از 12 لیتر در مدل های تخلیه قدیمی (گردابی) به 4 تا شش لیتر ( در مدل های توربوجت) کاهش دهد.
در تخلیه توالت فرنگی، مکانیزم توالت فرنگی نقش مهمی در مصرف آب دارد. عدم تنظیم درست مکانیزم ها با توجه به دوزمانه بودن بیشتر مکانیزم ها می تواند مصرف آب را تا حد زیادی بالا ببرد. مکانیزم سیستم تخلیه با فشردن دکمه روی بدنه تانک، عمل می کند. آب با فشار زیاد در چند ثانیه از آبریزهای توالت فرنگی سرازیر می شود.
سیستم تخلیه و مصرف آب
با بررسی که آی بس انجام داده است در شرکت های پیشگام در این صنعت مانند توالت فرنگی مروارید و گلسار و چینی کرد محصولات با تنوع زیاد و سیستم های تخلیه مختلف تولید و به بازار عرضه شده است که با توجه به بازده قیمتی متفاوت در برند ها شما میتوانید مدل مدنظر را انتخاب کنید.انواع سیستم تخلیه عبارتند از:
- سیستم تخلیه گردابی (Siphonic)
- سیستم تخلیه آبشاری (Wash Down)
- سیستم تخلیه واترجت Waterjet ) )
- سیستم تخلیه توربوجت ( (Turbojet
- فرنگی سوپرجت (HET)High Efficient Toilet
با تغییر و سیر تکاملی تخلیه. میزان مصرف آب نیز کنترل گردیده و در هر نسل میزان مصرف آب به مراتب کمتر از نسل قبلی صورت می پذیرد. با توجه به توضیحات ارائه شده در بالا و کمبود منابع آبی در کشور در هنگام خرید باید میزان مصرف آب یکی از پارامترهایی مهم تلقی شود. دقت نمود که مدلی با میزان مصرف اب کم تهیه نمود. در برخی از مدل ها با صرف کمترین مقدار آب، عمل تخلیه به خوبی انجام می شود در حالی که مدل های پر مصرف هنوز هم در بازار به فروش می رسند. با توجه به بحران آب در کشور لازم است تا موقع خرید، هوشیارانه عمل کنیم.
میزان مصرف آب در توالت فرنگی
فرض کنید، در یک خانواده 3 نفره که به طور متوسط در هر روز هر شخصی دو بار از یک توالت فرنگی استفاده نمایئد. در مجموع در روز 6 مرتبه و در ماه 180 مرتبه و در سال 2160 مرتبه از ین توالت فرنگی استفاده می شود. در صورتیکه به میزان مصرف اب توالت فرنگی توجه نشود. محصولی پر مصرف و بدون تنظیمات مطلوب مکانیزم خریداری شود. حدود 8 تا 10 لیتر مصرف آب فرنگی در هر مرتبه استفاده خواهد شد. که با ضرب کردن مقدار لیتر در هر بار با تعداد دفعات در سال که 2160 بار می باشد در مجموع 17280 لیتر آب طی یک سال مصرف شده است.
در صورتیکه با دو لیتر مصرف کمتر در هنگام تخلیه صورت پذیرد. مصرف آب سالانه یک توالت فرنگی در یک خانواده سه نفره در یک واحد مسکونی به 12960 لیتر در سال کاهش می یابد. که حدود 4320 لیتر کاهش مصرف آب صورت پذیرفته است. در صورت تحقق این امر.با صرفه جویی در مصرف آب در سطح کل کشور به حفظ منابع آبی کمک شایانی خواهد شد.
کاربرد دکمه های توالت فرنگی
تقریبا همه افراد با کاربرد دکمه های توالت فرنگی برندهای مختلف مانند؛ توالت فرنگی گلسار و مروارید آشنا هستند. می دانند که این دکمه ها همان وظیفه رها سازی و تخلیه آب از داخل فلاش تانک به داخل کاسه توالت را به عهده دارند. اما شاید این سوال که چرا دکمه سیفون توالت فرنگی در بعضی توالت های دو تا است و در بعضی یک عدد؟ برای خیلی ها پیش آمده باشد که در این مطلب می خواهیم به آن بپردازیم. دکمه سیفون توالت فرنگی در بعضی توالت ها یکی و در بعضی دوتاست. توالت های فرنگی معمولا با توجه به سیستم تخلیه و یا همان فلاش تانکشان به دو دسته تقسیم میشوند:
تک زمانه: این نوع توالت های دارای یک دکمه برای تخلیه آب میباشند که با یک بار زدن آن، کل حجم فلاش تانک به یک باره خالی میشود. معمولا درصد آب هدر رفته در این مدل از توالت فرنگی زیاد است. چرا که همیشه به این مقدار آب برای استفاده از سیفون توالت فرنگی نیاز نیست.
دو زمانه: دکمه سیفون توالت فرنگی های امروزی معمولا دو تا است. این معنا را دارد که میزان مصرف آب در فلاش تانک کاملا به خود شما بستگی دارد.
زمانی که آب زیادی برای سیفون کشیدن لازم ندارید، دکمه بزرگتر میتواند درصد آب کمتری را مصرف کند. اما فشردن با دکمه کوچکتر سیفون توالت فرنگی می توانید تمام آب مخزن فلاش تانک را مصرف می کنید.
دیدگاه تان را بنویسید