|

مبلغ کفاره و فطریه ماه رمضان چقدر است؟

ماه رمضان

دفتر آیت الله مکارم شیرازی، کفاره یک روز قضای روزه با عذر شرعی را 5 هزار تومان و کفاره یک روز قضای روزه عمدی را ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

لینک کوتاه کپی شد

قوه قضاییه با ارسال پیامکی نسبت به احتمال سو استفاده از کمک به زندانیان و حمایت از خانواده‌های آنها هشدار داد. این هشدار مقارن با نیمه دوم ماه رمضان و نزدیک شدن به موعد پرداخت وجوه شرعی این ماه اتفاق افتاده است. در سال‌های اخیر این وجوه یکی از منابع کمک به زندانیان و خانواده‌های آنها شده است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از تجارت نیوز، به صورت مشخص در سالهای گذشته اشخاص متعدد به مدد شبکه های اجتماعی، مراجعات حضوری و یا تماس های تلفنی به جمع آوری کمک‌های مردمی به نفع افراد نیازمند و آسیب دیده مشغولند. فارغ از نیت جمع کنندگان، این اقدام در مناسبت‌های مختلف از جمله ماه رمضان وجهی پررنگ تر پیدا می کند. اما حالا نگرانی پیش آمده سبب ارسال پیامک هشدار قوه قضاییه شده است.

نرخ کفاره روزه برای رمضان ۱۴۰۱

پایگاه خبری صفحه اقتصاد در مطلب مفصلی ارزش این وجوه شرعی را به نقل مراجع مختلف تقلید اعلام کرده است: دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی، کفاره یک روز قضای روزه با عذر شرعی، مبلغ ۵ هزار تومان و کفاره یک روز قضای روزه عمدی، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

به نقل از همین منبع، مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری کفاره دراین باره گفت: فردی که هر روز را به عمد روزه نگیرد ، شصت مُد طعام باید به فقرا و نیازمندان طعام دهد. هر مُد ۵ هزار تومان است. بنابراین سیصد هزار تومان برای یک روز کفاره می‌شود، اما برای یک روز کفاره غیر عمد نیز یک مُد طعام یا ۵ هزار تومان معیار است. با یک حساب سرانگشتی بابت هر روز روزه قضا باید از پنج هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان کفاره پرداخت کرد.

نرخ فطریه رمضان ۱۴۰۱

فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی که به‌عنوان طعام محسوب می‌شوند. به استناد همین گزارش ارزش فطریه رمضان امسال این مبلغ است: بر اساس محاسبات صورت‌ گرفته میزان زکات فطره برای یک نفر با محاسبه‌ سه کیلو گندم، ۲۱۰۰۰ تومان است و پرداخت این مبلغ به‌ عنوان فطریه کفایت می‌کند. بدیهی است که اگر قوت قالب شخص مسلمان خوردنی دیگری غیر از گندم باشد، مبنای محاسبه و ارزش آن هم تغییر خواهد کرد.

وجوه شرعی رمضان و کمک به نیازمندان

کمک به آزادی زندانیان و یا حمایت از خانواده های آنها از رسوم سالهای اخیر است. از افراد سرشناس یا به اصلاح سلبریتی‌ها تا موسسات خیریه مختلف و حتی افرادی که در جمع های محدود و کوچک شناخته می‌شوند در این رابطه فعالیت دارند. یک حساب سرانگشتی نشان می دهد که یک ماه کفاره نگرفتن روزه از ۱۴۵ هزار تومان تا هشت میلیون و هفتصد هزار تومان متغییر است.

همچنین ارزش نقدی زکات فطره رمضان ۱۴۰۱ برای یک خانوار متوسط ۳٫۳ نفری حدود ۷۰ هزار تومان خواهد شد. مطابق این برآورد می توان انتظار داشت که در صورت پرداخت شدن این مبالغ بتوان زمینه کمک کردن به افراد نیازمند را فراهم کرد.

آخرین وضعیت زندانیان کشور

به صورت مشخص زندانیان چک، دیه و مهریه از عمده ترین مخاطبان جمع آوری کمک های نقدی مردمی هستند. شانزدهم فروردین ماه امسال تسنیم به نقل از سید اسدالله جولایی، رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور نوشت: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷۹۵۶ محکوم مالی و بدهکار دیات غیرعمد از زندان آزاد شدند. رقم بدهی این زندانیان بالغ بر سه هزار و چهارصد میلیارد تومان بود.

خبرگزاری ایمنا هم با انتشار مطلبی مشابه به نقل از جولایی نوشت: از مجموع این زندانیان، پنج هزار و چهارصد و هشتاد و هفت نفر محکومصدور یا امضای اوراق بانکی (چک، سفته و برات) هستند. این عده بیشترین زندانی مالی هستند. محکومان به ایفای تعهدات مهریه و نفقه هر کدام به ترتیب با یک هزار و ۴۹۹ و ۶۷۷ محبوس در رتبه‌های بعد قرار دارند.

آمار فوق شامل آن کسانی است که طی سال ۱۴۰۱ آزاد شدند. صرفه نظر از اینکه هنوز چند نفر به دلایل مالی در زندان هستند و تعدادشان در ادامه تحولات اقتصادی سال ۱۴۰۱ چقدر می‌شود

وجوه شرعی ماه رمضان چیست؟

به غیر از نذوراتی که مرسوم است از سوی مردم برای برآورده شدن حاجات کنارگذاشته شود. زکات فطره و کفاره روزه عمده ترین وجوه شرعی هستند که پرداخت می شود. مطابق احکام اسلامی مبنای محاسبه این وجوه شرعی روزانه است و می توان آنها را به صورت نقدی و غیر نقی تادیه کرد. ارزش گذاری زکات فطره و کفاره روزه مبنایی فقهی دارد و به صورت معمول از طرف مراجع تقلید انجام می شود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی