بررسی یک موضوع مهم از لایحه رتبه بندی معلمان
لایحه رتبهبندی معلمان به صورت کامل در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
معلمان بر پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم تقسیم میشوند؛ براساس مصوبه رتبهبندی مجلس، فرایند رتبهبندی برای تمام معلمان بر مبنای امتیازات ناشی از دورههای ضمن خدمت، شایستگیهای عمومی، تخصصی و حرفهای، عمل کرد رقابتی، دانش تخصصی ـ تربیتی و پژوهشی، خلاقیت و نوآوری، سنوات تجربه معلمی، سنوات تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهیدرجایی، سوابق مدیریتی در آموزش و پرورش، آخرین مدرک تحصیلی و کسب امتیازات لازم در نظام رتبهبندی معلمان در یکی از رتبههای این قانون و مطابق آییننامه اجرایی قانون حداکثر تا پایان سال 1400 انجام میشود.
به گزارش «شایانیوز» و به نقل از رویداد24؛ کسب رتبههای بالاتر مستلزم حداقل 5 سال خدمت در هر یک از رتبهها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آییننامه اجرایی قانون خواهد بود.
دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدایی، مدارس استثنایی، مناطق محروم و مرزی و عشایری به ازای هر سال خدمت تماموقت در این مناطق 3 ماه کاهش مییابد.
حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبههای دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب 15 و 21 سال است.
در رابطه با این موضوع، محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار کرد: لایحه رتبهبندی با تصویب مجلس به شورای نگهبان ارسال شد، ملاک اصلی مجلس این بود که رتبهبندی بر اساس نظام شایستگی در محیطهای علمی رخ دهد، در گذشته برای مدارج عالی تحصیلاتی معلمان مانند فوق لیسانس و دکترا، همترازی با هیئت علمی دانشگاه اتفاق میافتاد هماکنون با مصوبه مجلس، نظام رتبهبندی معلمان در 5 رتبه با عناوین دانشگاهی اجرا میشود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مصوبه مجلس، رتبه مربی دانشگاه تهران به عنوان پایه رتبهبندی معلمان مدنظر قرار گرفت و حداقل دریافتی معلمان 8 میلیون و 80 هزار تومان میشود.
دیدگاه تان را بنویسید