|

برای کاهش ضریب جینی اجرای همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌ بندی معلمان لازم است

یک فعال صنفی بازنشستگان: تا قبل از هدفمندسازی یارانه‌ها، ضریب جینی، ۳۶ صدم بود.

لینک کوتاه کپی شد

حسین سوری (فعال صنفی بازنشستگان و کارشناس مسائل بودجه) در ارتباط با عدالت اجتماعی و حقوق‌های نجومی در بخش‌های مختلف اقتصاد گفت: در مطالعات اقتصادی، برای اندازه گیری موارد مختلف، سنجه‌هایی وجود دارد و برای اینکه بدانیم در جامعه‌ای تبعیض وجود دارد یا خیر، از شاخصی علمی به نام ضریب جینی کمک می‌گیریم. عدد ضریب جینی بین صفر تا یک است.

به گزارش «شایانیوز» و به نقل از شهرآرا نیوز؛ سوری توضیح می‌دهد: اگر ضریب جینی ۱ باشد، یعنی همه ثروت جامعه در دست یک نفر است و بقیه آحاد جامعه جیره‌خوار آن یک نفر و اگر این ضریب ۷۰ صدم و بیشتر باشد، یعنی تبعیض و نابرابری بیداد می‌کند و این اعداد در کشور‌های آمریکای لاتین سابقه دارد. بهترین ضریب جینی که نشان دهنده عدالت کامل در جامعه است، رقم ۱۵ صدم است. کشور‌های اسکاندیناوی، مانند سوئد، سوییس، دانمارک، نروژ و بقیه، برای چند سال متوالی، عدد ۱۵ صدم را تجربه کردند و به جهانیان نشان دادند که عدالت کامل، امری نایافتنی نیست. اینک در تمامی کشور‌های اسکاندیناوی، رقم ضریب جینی ۲۵ صدم است که در جهان کنونی، عددی مطلوب تلقی می‌شود.

سوری افزود: در کشور ما، در دولت قبلی، رقم ضریب جینی از ۴۱ صدم عبور کرد که این عدد نشان می‌دهد نجومی بگیران زیادند و در عین حال، افرادی هم که حقوق‌های اندک می‌گیرند، بسیارند. یعنی فاصله طبقاتی نمود زیادی دارد. اگر دولت حقوق اندک بگیران را افزایش چشمگیر بدهد و از حقوق نجومی بگیران بکاهد، ضریب جینی کاهش چشمگیر خواهد داشت، اما اگر این فاصله حفظ یا حتی بیشتر شود، نرخ ضریب جینی نیز افزایش خواهد داشت.

به گفته وی، تا قبل از هدفمندسازی یارانه‌ها، ضریب جینی، ۳۶ صدم بود و امروز برای اینکه به همان عدد یا حتی کمتر بازگردیم، لازم است حقوق حداقل بگیران رشد خوبی داشته باشد، شمار نجومی بگیران کاهش یابد و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان اجرایی شود.

سوری اضافه می‌کند: اگر دولت مجری عدالت باشد و در جهت کاهش تبعیض‌ها گام بردارد، حتی به نرخ‌های پایین‌تر ضریب جینی نیز خواهیم رسید. خلاصه اینکه ضریب جینی فاصله طبقاتی یا تبعیض را نشان می‌دهد. اگر حقوق حداقل بگیران بالا رود، فاصله طبقاتی کم می‌شود. اگر حقوق نجومی بگیران هم کاهش یابد، باز فاصله طبقاتی کم می‌شود.

پیشنهادات ویژه

پیشنهادات ویژه

دانش آراستگی

دیدگاه تان را بنویسید

 

از نگاه ورزش

خانه داری

تفریح و سرگرمی

دنیای سلبریتی ها

عصر تکنولوژی